۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان ۲ برابر بزرگسالان است

  • کد خبر: ۳۳۱۲۸۳
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵
خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان ۲ برابر بزرگسالان است
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اجاق‌گاز روشن در خانه ممکن است مواد شیمیایی سمی سرطان‌زا منتشر کند و این خطر کودکان را ۲ برابر بیشتر از بزرگسالان تهدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، ساینس‌آلرت در گزارش امروز خود به تشریح نتایج طرح پژوهشی محققان به سرپرستی تیمی از دانشگاه استنفورد پرداخته است که میزان انتشار بنزن از اجاق‌گاز‌ها را در ۸۷ خانه اندازه‌گیری کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، این مطالعه بر روی بنزن تمرکز دارد که از سوختن گاز طبیعی یا پروپان تولید می‌شود و پیش‌تر نیز مشخص شده بود که خطر سرطان را افزایش می‌دهد.

محققان در این مطالعه، همچنین پخش این گاز را در تعداد کمتری از مکان‌ها تحلیل کرده و با مدل‌های کامپیوتری، نحوه انتشار بنزن را شبیه‌سازی کردند.

داده‌ها نشان داد که در خانه‌هایی با اجاق‌گاز‌های دارای بالاترین میزان انتشار بنزن و کمترین تهویه، خطر سرطان ناشی از بنزن به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد؛ به‌ویژه برای کودکان، که خطر مواجهه مادام‌العمر با سرطان در آنها ۱.۸۵ برابر بیشتر از بزرگسالان است.

به گفته محققان در این مقاله، اجاق‌گاز‌های گاز طبیعی و پروپان از طریق احتراق، بنزن (یک ماده سرطان‌زای شناخته‌شده) منتشر می‌کنند.

مطابق نتایج به دست آمده در این طرح تحقیقاتی، خطر سرطان در آپارتمان‌ها و خانه‌های کوچک‌تر به‌طور قابل‌توجهی بیشتر بود. تا آنجا که بنزن متصاعد شده از اجاق گاز واقع در آشپزخانه، حتی به اتاق‌خواب‌ها هم می‌رسد؛ جایی که زمان زیادی در آن سپری می‌کنیم و همین موضوع، خطر را افزایش می‌دهد.

سطح قابل قبول خطر سرطان از نظر سازمان جهانی بهداشت

سازمان جهانی بهداشت، سطح قابل‌قبول خطر سرطان ناشی از مواجهه با مواد سرطان‌زا را یک نفر در یک میلیون در نظر می‌گیرد، به این معنا که اگر یک میلیون نفر در معرض این سطح قرار بگیرند، انتظار می‌رود که تنها یک نفر به دلیل این مواجهه، به سرطان مبتلا شود.

نتایج نگران‌کننده این مطالعه، این است که در مورد مواجهه با بنزن در اتاق‌خواب ناشی از اجاق‌گاز‌های منتشرکننده بنزن، خطر مادام‌العمر سرطان برای کودکان، بین ۱.۹۲ تا ۱۲.۰۳ در یک میلیون و خطر مادام‌العمر سرطان برای بزرگسالان به رقم ۰.۹۴ تا ۵.۸۹ در یک میلیون نفر می‌رسد که این ارقام، بسیار بالاتر از سطوح توصیه‌شده توسط سازمان جهانی بهداشت هستند.

بنابر یافته‌های این تحقیق، بدترین سناریو‌های ممکن را نشان می‌دهند؛ یعنی بالاترین میزان انتشار بنزن و کمترین سطح تهویه، خطرات بالقوه برای انسان به ویژه برای کودکان را ممکن می‌کنند، چرا که وزن بدن آنها کمتر و نرخ تنفسشان سریع‌تر است.

محققان تاکید می‌کنند که این مقادیر ممکن است، تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله اندازه خانه، شرایط آب‌وهوایی، استفاده از هود، سیستم تهویه منزل، دفعات و مدت زمان استفاده از اجاق‌گاز و فر و همچنین ویژگی‌های متابولیک و فیزیولوژیک منحصر‌به‌فرد هر فرد، تغییر کند.

با وجود همه این نگرانی‌ها، نتایج این تحقیق نشانگر این است که بهبود و افزایش تهویه (حتی باز کردن یک پنجره در منزل) و یا کاهش دفعات استفاده از اجاق‌گاز می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش خطر ابتلا به سرطان داشته باشد.

از آنجا که اغلب شهرنشینان، بیشترین وقت خود را در فضای بسته می‌گذرانند و با افزایش دورکاری پس از دوران کرونا، حضور افراد در خانه، بیش از پیش شده است، توجه به نتایج این مطالعه و انجام لزوم مطالعات بیشتر درباره آلودگی هوای داخل ساختمان، ضروری به نظر می‌رسد.

جزئیات این پژوهش در مجله Journal of Hazardous Materials منتشر شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->