انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند

  • کد خبر: ۳۳۱۹۵۵
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از خطر انقراض ۱۳ گونه پرنده در این استان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه استان خوزستان مامن و ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده است، از در خطر انقراض بودن ۱۳ گونه از این پرندگان خبر داد.

محمدجواد اشرفی با اشاره به روز جهانی پرندگان مهاجر اظهار کرد: همه ساله در دومین شنبه ماه می‌ و دومین شنبه ماه اکتبر به دلیل ماهیت چرخه‌ای مهاجرت پرندگان در دو نیمکره شمالی و جنوبی زمین، روز جهانی پرندگان مهاجر، گرامی داشته می‌شود. امسال شعار امسال روز جهانی پرندگان مهاجر "فضا‌های مشترک؛ ایجاد شهر‌ها و جوامع دوست‌دار پرندگان" تعیین شده است.

وی افزود: خوزستان مامن و ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده است که به صورت بومی و مهاجر در زیستگاه‌های آن حضور دارند و پرندگان مهاجر، عمده پرندگان موجود در خوزستان را تشکیل می‌دهند که به صورت دو گروه عمده مهاجران زمستان‌گذر و مهاجران تابستانه وارد استان می‌شوند.

پرندگان مهاجر زمستان‌گذر خوزستان از کجا می‌آیند؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: گونه‌های پرندگان مهاجر زمستان‌گذر همه ساله از اوایل پاییز از مناطق شمالی ایران و همسایگان شمالی به منظور سپری کردن بخشی از فرآیند زیستی خود وارد خوزستان می‌شوند. این گونه‌ها با توجه به سرمای طاقت‌فرسای مناطق شمالی، زیستگاه‌های استان خوزستان را مطلوب و مناسب تشخیص می‌دهند و زیستگاه‌های خوزستان پذیرای آنها هستند؛ در بین این پرندگان، انواع غازها، مرغابی‌ها، قوها، حواصیل‌ها، آبچلیک‌ها، پاشلک‌ها و عمده پرندگان آبزی و کنارآبزی را می‌توان مشاهده کرد.

وی بیان کرد: برخی از این گونه‌ها در فهرست‌های حفاظتی سازمان‌های بین‌المللی و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان با عنوان‌های «در خطر انقراض»، «آسیب‌پذیر» و «حمایت‌شده» قرار دارند.

اشرفی گفت: ۱۳ گونه از پرندگان استان خوزستان، در خطر انقراض هستند که از این میان می‌توان به عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک، اردک سرسفید، اردک تاجدار، اردک مرمری، پلیکان پا خاکستری، گیلان‌شاه خالدار، غول حواصیل و خروس کولی اجتماعی اشاره کرد.

وی افزود: پرندگان مهاجر زمستان‌گذر، همه ساله و همزمان با سطح کشور و کشور‌های دیگر سرشماری می‌شوند. در استان خوزستان در چند سال اخیر سالانه بیش از ۱۲۰ هزار پرنده شمارش شده است.

مهاجران تابستانه در خوزستان گرم چه می‌کنند؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: دیگر گروه پرندگان مهاجر استان خوزستان، مهاجران تابستانه هستند. گونه‌های مهاجر تابستان بیشتر برای جوجه‌آوری، زیستگاه‌های خوزستان را مناسب تشخیص می‌دهند و از مناطق شرقی و غربی وارد استان می‌شوند؛ پرندگان وابسته به مناطق تالابی و دریایی و پرندگان وابسته به مناطق جنگلی شرق و شمال استان خوزستان و حاشیه رودخانه‌های دز و کرخه برخی از این پرندگان هستند.

وی ادامه داد: گونه‌های سلیم‌های خرچنگ‌خوار، پرستو‌های دریایی، کفچه نوک‌ها، فلامینگوها، کاکایی‌ها، چرخ ریسک‌ها، گنجشک‌های رودخانه‌ای و گلو زرد، میوه‌خور‌ها و لیکو‌ها برخی از پرندگان تابستانه هستند که به صورت کلونی‌های بزرگ و کوچک زادآوری می‌کنند.

اشرفی گفت: برخی از گونه‌های جوجه‌آور استان خوزستان، در دهه اخیر شمارش و با حلقه‌های مخصوص پرندگان، علامت‌گذاری شده‌اند.

وی بیان کرد: سلیم خرچنگ‌خوار بزرگترین کلونی جوجه‌آور دنیا را در جزایر خور موسی تشکیل داده است و اقدام به زادآوری می‌کند و این، نشان از ارزش‌های زیستی بالای استان خوزستان دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->