ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست تحلیل بازار میلگرد اصفهان و وضعیت قیمت در مقایسه با رقبا چراغ سبز بورس در چهارمین هفته تیرماه روشن ماند | زنجیره فرار پول‌های حقیقی از بازار بالاخره شکسته شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) رشد ۴۴ درصدی حق‌بیمه در بهار ۱۴۰۴ | عملکرد شرکت‌بیمه در بخش پرداخت خسارت چگونه بوده است؟ میزان رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد | کدام بخش‌ها بیشترین سهم را داشتند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چند؟ قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت | تعادل بازار روغن تا ۲۰ روز آینده ترفند برخی شرکت ها برای فروش روغن به بنکداران و تشدید گرانی در بازار | روغن به شرط خرید کالاهای دیگر! بررسی ابزار‌های نوین مالی در کمیته فقهی بورس خودروسازان به معاون اول رئیس‌جمهور نامه نوشتند | انتقاد خودروسازان از استناد‌های غیرقانونی وزارت صمت در اصلاح قیمت خودرو طلا امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم در شهرستان مشهد از مرز ۵۸ هزار تن گذشت (۲۵ تیر ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه روند قیمت دلار را تغییر داد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افزایش مستمری‌ها از تیرماه ۱۴۰۴، فرصتی برای بیمه‌شدگان صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسان رضوی نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی کم‌کاری می‌کند فراخوان وزارت صمت برای متقاضیان واردات خودرو‌های کارکرده منتشر شد + جزئیات قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | یک کیلو سیب‌زمینی چند؟
سرخط خبرها

آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۳۳۲۱۲۷
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹
آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟
به گفته نماینده کارفرمایان در شورایعالی کار، افزایش پایه مزد بیشتر به نفع کارگران است، چون رقم پایه دستمزد در محاسبه پرداخت‌های مزدی مثل عیدی، سنوات، اضافه‌کاری و تعطیل‌کاری موثر است و برای کارگران منافعی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، شورای عالی کار حداقل دستمزد کارگران را برای سال‌جاری به میزان ۴۵ درصد افزایش داد؛ بر این اساس، حداقل دستمزد روزانه از ۲،۳۸۸،۷۲۸ ریال به ۳،۴۶۳،۶۵۶ ریال و حداقل حقوق ماهانه از ۷۱،۶۶۱،۸۴۰ ریال به ۱۰۳،۹۰۹،۶۸۰ ریال افزایش یافت، اما در این میان برخی از مزایای مزدی کارگران مانند «حق مسکن» و «حق تاهل»، مولفه‌ای که سال قبل برای اولین بار به جدول مزدی کارگران افزوده شده بود، ثابت ماندند.

در ارتباط با حق مسکن کارگران که در شورای عالی کار مبلغ آن روی رقم ۹۰۰ هزار تومان ثابت مانده، بحث و گفتگوی بسیار درگرفته است؛ این ۹۰۰ هزار تومان، امروز یک سوم هزینه‌های اسباب‌کشی هم نیست، آنهم در حالیکه رکورد تاریخی تورم اجاره بها در سال ۱۴۰۳ شکسته شده است؛ چرا شورای عالی کار رقمی چنین پایین برای مولفه‌ای به نام حق مسکن کارگران تصویب و تایید کرده است؟

در روز‌های ابتدایی بهار امسال، فعالان کارگری و برخی از اعضای کارگری مذاکرات دستمزد از وعده‌ی دولت برای افزایش حق مسکن در روز‌های پیش رو خبر دادند و گفتند وزیر کار قرار است در هفته کارگر خبر خوشی در این زمینه به کارگران بدهد؛ در واقع آنها اعلام کردند که افزایش حق مسکن کارگران در دستور کار است.

اکنون نزدیک به دو هفته از هفته کارگر گذشته و از خبر خوشِ افزایش حق مسکن خبری نیست؛ از ابتدای امسال، حتی یک نشست شورایعالی کار برگزار نشده و موضوع حق مسکن در تاریکی مطلق فرو رفته است.

وزیر کار برای هفته کارگر امسال، خبر خوشی برای کارگران کشور نداشت؛ حق مسکن همچنان ۹۰۰ هزار تومان است و این در حالیست که اعضای کارفرمایی شورایعالی کار، از اساس با افزایش حق مسکن مخالفند.

«اصغر آهنی‌ها» نماینده کارفرمایان در شورایعالی کار در این رابطه گفت: ما موافق افزایش حق مسکن کارگران نیستیم و به آن اعتقادی نداریم.

وی با بیان اینکه «افزایش حق مسکن به عنوان یک مولفه ثابت مزدی منفعتی برای کارگران ندارد» افزود: در نشست‌های مزدی شورایعالی کار همه‌ی تلاش ما بر این بود که افزایش حقوق را روی پایه مزد اعمال کنیم. افزایش مولفه‌های مزدیِ دیگر مثل حق مسکن یا حق تاهل، آورده‌ای ندارد و افزایش آن حتی به میزان ۵۰ یا ۶۰ درصد، قرار است فقط ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان به صورت ثابت به حقوق کارگران اضافه کند؛ این افزایش چه فایده‌ای دارد؟!

 به گفته نماینده کارفرمایان در شورایعالی کار، افزایش پایه مزد بیشتر به نفع کارگران است، چون رقم پایه دستمزد در محاسبه پرداخت‌های مزدی مثل عیدی، سنوات، اضافه‌کاری و تعطیل‌کاری موثر است و برای کارگران منافعی دارد؛ ضمن اینکه افزایش پایه مزد مشمول افزایش حقوق سالیانه می‌شود و سال بعد رقم آن متناسب با تصمیمات مزدی شورایعالی کار زیاد می‌شود.

آهنی‌ها با تاکید بر اینکه تکیه بر رقم حق مسکن و مصاحبه کردن با رسانه‌ها در مورد لزوم افزایش آن، بیشتر یک حرکت عوامفریبانه است؛ ادامه داد: در نشست‌های مزدی ۱۴۰۴ گروه کارفرمایی بر افزایش پایه مزد و اعمال همه افزایش روی این مولفه تاکید داشت؛ گروه کارگری نیز این راهکار را پسندیدند و قرار شد بخش اعظم افزایش را روی پایه حقوق کارگران متمرکز کنیم و اگر قرار است حقوق بیشتر از نرخ تورم افزایش یابد، بگذاریم افزایش روی پایه مزد باشد.

این فعال صنفی کارفرمایی با تاکید بر اینکه با افزایش حق مسکن، مشکل مسکن کارگران حل نمی‌شود؛ تصریح کرد: خانه‌دار شدن کارگران در قانون راهکار‌های مشخص دارد؛ اصل ۳۱ قانون اساسی و ماده ۱۴۹ قانون کار به این راهکار‌ها پرداخته‌اند؛ در نتیجه اگر دولت وظایف حاکمیتی خود در زمینه خانه‌دار کردن کارگران را به طور جدی برعهده بگیرد، کارفرما هم مطابق قانون کمک کند و خود کارگران هم همت کنند، بحث مسکن واقعی راه‌اندازی می‌شود.

او ادامه داد: بحث مسکن واقعی برای کارگران در چند سال گذشته بار‌ها مطرح شده؛ مدتی‌ست این موضوع را به شورایعالی کار برده‌ایم و امیدواریم معضل مسکن کارگری با پایبندی به قانون و جدیت دولت حل شود.

اشاره‌ی آهنی‌ها به گسترش تعاونی‌های مسکن کارگری و تسهیل‌گری دولت با دادن زمین و تسهیلات است که به گفته این فعال صنفی کارفرمایی، اگر جدی گرفته شود و زمین‌های مازاد شهر‌ها یا در مجاورت کارخانه‌ها به ساخت خانه برای کارگران اختصاص یابد، خود کارگران می‌توانند با عضویت در تعاونی‌های مسکن کارگری صاحبخانه شوند و بحران مسکن برای کارگران تخفیف می‌یابد.

گفتنی‌ست؛ در سال‌های اخیر علیرغم نهادسازی‌های مکررِ از بالا از جمله ایجاد قرارگاه مسکن کارگری، خانه‌ای برای کارگران مستاجر ساخته نشده است؛ تمام نشست‌ها و کمیته‌ها بی نتیجه بوده و همچنان بیش از ۵۰ یا حتی ۶۰ درصدِ کارگران شاغل و بازنشسته‌ی کشور، مستاجر هستند و هر ماه چیزی بیش از رقم حقوق خود پای اجاره خانه می‌پردازند. 
 منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->