سفر ویژه ترامپ به مقصد غرب آسیا آغاز شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد امارات شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران وضع کرد ترامپ: تحولات خوبی درباره ایران در حال رخ دادن است | ایرانی‌ها بسیار منطقی رفتار کردند وزارت بهداشت غزه درباره فروپاشی کامل نظام درمانی هشدار داد دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس جمهور پزشکیان (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید رئیس‌جمهور عراق بر گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایران ویتکاف برای آزادی زندانیان دو تابعیتی در غزه وارد تل‌آویو شد خلیج فارس جانِ ماست واکنش بارزانی به تصمیم پ.ک.ک برای انحلال و گذاشتن سلاح‌ها بر روی زمین سفیر روسیه به وزارت خارجه لهستان احضار شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقابه، تروریسم و کشمیر؛ سه ضلع محور‌های مذاکره هند و پاکستان شکسته‌شدن محاصره کامل غزه با ورود ۳۵ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اهدای فرش نفیس ابریشمی از سوی عراقچی به ویتکاف تکذیب شد واکنش عراقچی به سنگ‌اندازی‌های نتانیاهو رام‌الله: حماس حذف شدنی نیست مهاجرانی: پوتین به تهران سفر می‌کند | مشکلی با سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران نداریم بازگشایی ۳۲ فرودگاه هند در پی آتش‌بس میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش عضو شورای نگهبان به احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری ۱۴۰۷ شهادت ۳۳ فلسطینی دیگر توسط رژیم صهیونیستی | آمار شهدا به ۵۲ هزار و ۸۶۲ نفر رسید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) مقام پاکستانی: طالبان تعهد داده‌اند که ثبات مرزهای غربی خود را حفظ خواهند کرد مذاکرات هند و پاکستان به سطح نظامی محدود شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گزارش تکان‌دهنده مرگ جنین‌های مادران فلسطینی در سایه تداوم محاصره غزه توسط رژیم کودک‌کش تلاش دیپلماتیک مصر با ایران، آمریکا و عمان با محوریت مذاکرات غیرمستقیم حبس یک سرباز صهیونیست به دلیل مخالفت با شرکت در عملیات کرانه باختری معاون اول رئیس جمهور رفع تنش آبی را از اولویت‌های مهم دولت دانست «پزشکیان» و «اژه‌ای» در همایش دیپلماسی مقاومت سخنرانی می‌کنند قوانین مهاجرتی انگلیس سخت‌تر شد
سرخط خبرها

خلیج فارس جانِ ماست

  • کد خبر: ۳۳۲۲۵۷
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰
خلیج فارس جانِ ماست
می‌دانیم و بدانند همه که خلیج فارس صرفا یک اصطلاح جغرافیایی نیست، بلکه بازتابی از هویت تاریخی، فرهنگی و ملی است که ریشه در هزاران سال تمدن ایرانی دارد.

خلیج فارس، فقط نامی نیست بر یک پهنه آبی. می‌دانیم و بدانند همه که خلیج فارس صرفا یک اصطلاح جغرافیایی نیست، بلکه بازتابی از هویت تاریخی، فرهنگی و ملی است که ریشه در هزاران سال تمدن ایرانی دارد. جغرافیای هویتی ما را نام و نشان است. شناسنامه‌ای دارد تاریخی. محل صدور و حصولش همین جاست. به دهان این و زبان آن، بسته نیست که اگر چنین بود، نقشه‌ها را سال‌ها پیش، چنان پس و پیش می‌کردند که چیزی نماند که امروز آمریکایی‌ها بخواهند روی میز قمار با اعراب بگذارند. آنها که فتنه تغییر نام را طرح می‌کردند خودشان با مرگ از زندگی طرد شده‌اند، اما خلیج همچنان فارس مانده است.

همان‌طور که تاریخ آن را به همین نام پرشکوه می‌شناسد. اگر اهل فهمِ تاریخ باشند، اگر جغرافیا را از منابع درست و با معلمانی دانا خوانده باشند خواهند فهمید، نام «Persian Gulf» یا خلیج فارس، در منابع معتبر تاریخی، نقشه‌های جغرافیایی و اسناد بین‌المللی قدمتی بیش از ۲ هزار سال دارد. از آثار یونانیان باستان مانند «استرابو» و «بطلمیوس» گرفته تا متون اسلامی و اروپایی قرون وسطی، همگی این آبراه را با نام فارس یا معادل آن یاد کرده‌اند. 

در قرن بیستم نیز سازمان ملل متحد و یونسکو رسما استفاده از نام «Persian Gulf» را تأیید کرده و هرگونه جایگزین جعلی را ناصحیح دانسته‌اند. البته فهم آنچه صحیح است از ناصحیح را می‌شود از کسانی انتظار داشت که اهل صحت و سلامتی باشند! سلامت‌باختگان گرفتار بیماری قومیتی از شصت‌و‌چند سال پیش، به جعل نام برای این پهنه پرغرور پرداختند، اما امواج به صدای بلند خود را معرفی کردند، خلیج فارس! 

به همین خاطر است که ناو‌ها و کشتی‌های بیگانه هم وقتی به این منطقه می‌رسند باید فارسی سخن بگویند. به زبانی فاخر که قطرات آب دریا هم آن را فهم کنند. آنچه فلان رهبر پرادعای فلان کشور عربی آفریقایی بر زبان راند در دهه‌۱۹۶۰، یاوه‌ای بود که خودشان هم باور نداشتند و نکردند. به همین خاطر است که پاسپورت مقامات کشور‌های حاشیه خلیج فارس هم به «Persian Gulf» متشخص شده است. 

حتی می‌توان گفت به این نام بلند تبرک یافته است. همان زمان هم کوشش آنها برای دزدی نام و جعل عنوان، با اعتراض مکرر نهاد‌های علمی و فرهنگی جهان روبه‌رو شد و عقیم ماند. حالا دوباره زوزه‌هایی بلند می‌شود که با غرش شیر باید کوتاهشان کرد. برای ما خلیج فارس نه‌تنها دروازه تجارت و ارتباطات ایران با جهان بلکه بستر شکل‌گیری شهر‌های مهم تاریخی مانند بوشهر، بندرعباس و سیراف است. 

آثار تمدنی و باستان‌شناسی فراوانی در سواحل شمالی این خلیج وجود دارد که پیوند آن با تمدن ایرانی را به‌وضوح نشان می‌دهد. تغییر نام این پهنه آبی، در واقع تلاشی برای حذف حافظه تاریخی ملت ایران است. اگر بگذاریم، ناممان را بدزدند، فردا برای ربودن هویت و تاریخ ما هم دست دراز خواهند کرد، اما ما همان‌طور که از وجب به وجب خاکمان به جان دفاع کردیم از اعتبار و هیبت نام خلیج فارس هم با همه توان دفاع می‌کنیم. ایرانی هرجای دنیا هم که باشد باز ایرانی است. 

به هر چه باور داشته باشد باز ایرانی است. بر ایران غیرت دارد پس هرکه به نام ایران یا هر قطعه از این زادبوم چپ نگاه کند، انگشت ما را در چشم خود تیر خواهد دید. ما هستیم. همه هستیم و ضروری است رسانه‌ها، دانشگاه‌ها و دستگاه دیپلماسی کشور با استناد به مدارک بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های حقوقی و فرهنگی، در برابر این تحریف ایستادگی کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->