حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه کشف جسد مرد میانسال در مدبه کوه خرم آباد واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح
سرخط خبرها

بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد

  • کد خبر: ۳۳۲۳۳۰
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۴
بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تغذیه مورد نیاز کودک متناسب با سن او تغییر می‌کند بنابراین تغذیه کودک باید با مواد اولیه در دسترس که امکان تهیه آن برای خانواده وجود دارد فراهم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به اینکه شیر مادر تا پایان شش ماهگی به تنهایی و بدون اضافه کردن هر نوع غذای کمکی برای رشد طبیعی شیرخوار کافی اسـت، خاطر نشان کرد: بعـد از شـش ماهگـی نیاز‌های غذایی شیرخوار فقط با شیر برآورده نمی‌شود و باید علاوه بر شیر، غذا‌های نیمه جامد را نیز برای او شروع کرد.

وی با تأکید براینکه مناسب‌ترین غذا‌ها برای تغذیه تکمیلی، غذا‌هایی هستند که مقوی و مغذی، متناسب با سن کودک، تازه و بدون آلودگی و با مواد اولیه در دسترس که امکان تهیه آن برای خانواده وجود داشته باشد، تهیه شود، گفت: هفته اول ماه هفتم تولد کودک، سن شروع تغذیه تکمیلی است، ولی چنانچه بین ۴ تا ۶ ماهگی با وجود تلاش والدین و کارکنان بهداشتی منحنی رشد کودک نشان دهنده رشد نامناسب کودک باشد، می‌توان غذای کمکی را شروع کرد.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مواد غذایی را چه از نظر مقدار و چه از نظر نوع، تدریجاً به رژیم غذایی شیرخوار اضافه کنید، گفت: از یک نوع غذای ساده شروع شود وکم کم مخلوطی از چند نوع غذا به کودک داده شود و از مقدار کم شروع و به تدریج بر مقدار آن افزوده شود.

وی ادامه داد: بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف حدود ۵ تا ۷ روز فاصله در نظر گرفته شود و اولیــن غذایی که به کودک داده می‌شود، بایدکمی غلیظ‌تر از شیر تهیه شود و سپس به تدریج غذا‌های نیمه جامد و جامد داده شود؛ علاوه براین غذا‌ها با قاشق و مایعات با لیوان به شیرخوار داده شود و هنگام دادن غذا‌های نیمه جامد و جامد، شیرخوار در وضعیت نشسته قرار گیرد.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه غذای شیرخوار به مقدار کم و برای یک وعده تهیه شود و در صورت باقی ماندن غذا، می‌توان آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری کرد، در غیر این صورت آن را باید در فریزر گذاشت، اظهار کرد: غذای نگه داری شده فقط به مقدار مصرف یک وعده کاملاً داغ شود و پس از خنک کردن به کودک داده شود.

دکتر اباصلتی تأکید کرد: تا یک سالگی به غذای کودک نمک اضافه نشود ولی پس از یک سالگی کمی نمک (نمک یددار تصفیه شده) به غذای شیر خوار می‌توان اضافه نمود علاوه براین سبزی‌ها قبل از مصرف کاملاً شسته و بلافاصله پس از خرد کردن به غذا اضافه شود؛ مصرف حتی مقدار کمی گوشت در سوپ کودک، ارزش غذایی را افزایش می‌دهد، بدین منظور هرنوع گوشت مانند گوسفند، گوساله، مرغ و ماهی که در دسترس خانواده است مصرف شود.

وی با بیان اینکه در دستور تهیه بعضی از غذا‌ها مقداری کره یا روغن به هنگام طبخ و مقداری دیگر به هنگام غذا دادن به کودک اضافه شود، عنوان کرد: در مورد کودکانی که روند رشدشان خیلی بیشتر از طبیعی است، مقدار مصرف روغن یا کره را در غذای کودک کمتر گردیده و برعکس اگر کودک تأخیر رشد دارد کمی بیشتر روغن یا کره به غذای او اضافه شود.

وی اظهار کرد: کودکان از یک سالگی به بعد، علاوه بر غذا‌هایی که خوردنشان را در سال اول زندگی یاد گرفته‌اند، باید از غذای سفره خانواده نیز استفاده کنند. این کودکان رشد سریع دارند و مقاومت کافی در مقابل بسیاری از بیماری‌ها را هم ندارند و دندان هایشان نیز کامل نشده است. بنابراین باید در غذا دادن به آن ها، رعایت اصولی مانند غذا‌های کم حجم، پرانرژی و زود هضم و به دفعات زیاد مورد تأکید قرار گیرد.

وی با بیان اینکه علاوه بر این، میزان رشد و فعالیت کودکان در سنین یک تا دو سالگی با کودکان سه ساله و بیشتر با هم فرق دارد و باید هنگام تغذیه آنان، این موضوع را نیز در نظر گرفت، ابراز کرد: کودک یک تا دو سال رشد سریع و فعالیت زیاد دارد و در نتیجه به غذای بیشتر نیاز دارد. ولی از سوی دیگر حجم معده اش کم و دندان هایش نیز کامل نیست، لذا ضروری است در تغذیه او علاوه بر استفاده از شیر مادر، ۵ تا ۶ بار در شبانه روز به او غذا بدهید و غلاتی که کودک قدرت جویدن آن‌ها را دارد مانند برنج به صورت کته‌های مختلف مخلوط با سبزی ها، حبوبات و گوشت‌های نرم به او بدهید.

وی ادامه داد: اگر کودک مبتلا به یبوست است در تهیه سوپ او، علاوه بر سبزی‌ها (سیب زمینی، هویج، کدو، فلفل سبز، سبزی‌های برگی و ...) از برگه هلو، زردآلو و آلو به مقدار کم استفاده کنید؛ غذای کودک را تمیز و کاملا پخته تهیه کنید و پس از خنک کردن به او بدهید.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه باقیمانده غذا‌ی کودک را در یخچال و یا فریزر نگه داری کنید، ابراز کرد: به کودک کمک کنید خودش غذا بخورد و اطمینان حاصل کنید که فقط آب خورش و آب گوشت را نخورد، قبل از این که فلفل، ادویه و یا چاشنی‌های تند را به غذای خانواده اضافه کنید، غذای او را بردارید.

وی تأکید کرد: وقتـی می‌خواهیـد گوشت، مرغ یا ماهی به کودک بدهید، آن را تکه تکه کرده و استخوان‌ها و تیغ‌های آن را بگیرید و مایعات را همیشه با قاشق یا فنجان به او بدهید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->