۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد

  • کد خبر: ۳۳۲۳۳۰
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۴
بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تغذیه مورد نیاز کودک متناسب با سن او تغییر می‌کند بنابراین تغذیه کودک باید با مواد اولیه در دسترس که امکان تهیه آن برای خانواده وجود دارد فراهم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به اینکه شیر مادر تا پایان شش ماهگی به تنهایی و بدون اضافه کردن هر نوع غذای کمکی برای رشد طبیعی شیرخوار کافی اسـت، خاطر نشان کرد: بعـد از شـش ماهگـی نیاز‌های غذایی شیرخوار فقط با شیر برآورده نمی‌شود و باید علاوه بر شیر، غذا‌های نیمه جامد را نیز برای او شروع کرد.

وی با تأکید براینکه مناسب‌ترین غذا‌ها برای تغذیه تکمیلی، غذا‌هایی هستند که مقوی و مغذی، متناسب با سن کودک، تازه و بدون آلودگی و با مواد اولیه در دسترس که امکان تهیه آن برای خانواده وجود داشته باشد، تهیه شود، گفت: هفته اول ماه هفتم تولد کودک، سن شروع تغذیه تکمیلی است، ولی چنانچه بین ۴ تا ۶ ماهگی با وجود تلاش والدین و کارکنان بهداشتی منحنی رشد کودک نشان دهنده رشد نامناسب کودک باشد، می‌توان غذای کمکی را شروع کرد.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مواد غذایی را چه از نظر مقدار و چه از نظر نوع، تدریجاً به رژیم غذایی شیرخوار اضافه کنید، گفت: از یک نوع غذای ساده شروع شود وکم کم مخلوطی از چند نوع غذا به کودک داده شود و از مقدار کم شروع و به تدریج بر مقدار آن افزوده شود.

وی ادامه داد: بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف حدود ۵ تا ۷ روز فاصله در نظر گرفته شود و اولیــن غذایی که به کودک داده می‌شود، بایدکمی غلیظ‌تر از شیر تهیه شود و سپس به تدریج غذا‌های نیمه جامد و جامد داده شود؛ علاوه براین غذا‌ها با قاشق و مایعات با لیوان به شیرخوار داده شود و هنگام دادن غذا‌های نیمه جامد و جامد، شیرخوار در وضعیت نشسته قرار گیرد.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه غذای شیرخوار به مقدار کم و برای یک وعده تهیه شود و در صورت باقی ماندن غذا، می‌توان آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری کرد، در غیر این صورت آن را باید در فریزر گذاشت، اظهار کرد: غذای نگه داری شده فقط به مقدار مصرف یک وعده کاملاً داغ شود و پس از خنک کردن به کودک داده شود.

دکتر اباصلتی تأکید کرد: تا یک سالگی به غذای کودک نمک اضافه نشود ولی پس از یک سالگی کمی نمک (نمک یددار تصفیه شده) به غذای شیر خوار می‌توان اضافه نمود علاوه براین سبزی‌ها قبل از مصرف کاملاً شسته و بلافاصله پس از خرد کردن به غذا اضافه شود؛ مصرف حتی مقدار کمی گوشت در سوپ کودک، ارزش غذایی را افزایش می‌دهد، بدین منظور هرنوع گوشت مانند گوسفند، گوساله، مرغ و ماهی که در دسترس خانواده است مصرف شود.

وی با بیان اینکه در دستور تهیه بعضی از غذا‌ها مقداری کره یا روغن به هنگام طبخ و مقداری دیگر به هنگام غذا دادن به کودک اضافه شود، عنوان کرد: در مورد کودکانی که روند رشدشان خیلی بیشتر از طبیعی است، مقدار مصرف روغن یا کره را در غذای کودک کمتر گردیده و برعکس اگر کودک تأخیر رشد دارد کمی بیشتر روغن یا کره به غذای او اضافه شود.

وی اظهار کرد: کودکان از یک سالگی به بعد، علاوه بر غذا‌هایی که خوردنشان را در سال اول زندگی یاد گرفته‌اند، باید از غذای سفره خانواده نیز استفاده کنند. این کودکان رشد سریع دارند و مقاومت کافی در مقابل بسیاری از بیماری‌ها را هم ندارند و دندان هایشان نیز کامل نشده است. بنابراین باید در غذا دادن به آن ها، رعایت اصولی مانند غذا‌های کم حجم، پرانرژی و زود هضم و به دفعات زیاد مورد تأکید قرار گیرد.

وی با بیان اینکه علاوه بر این، میزان رشد و فعالیت کودکان در سنین یک تا دو سالگی با کودکان سه ساله و بیشتر با هم فرق دارد و باید هنگام تغذیه آنان، این موضوع را نیز در نظر گرفت، ابراز کرد: کودک یک تا دو سال رشد سریع و فعالیت زیاد دارد و در نتیجه به غذای بیشتر نیاز دارد. ولی از سوی دیگر حجم معده اش کم و دندان هایش نیز کامل نیست، لذا ضروری است در تغذیه او علاوه بر استفاده از شیر مادر، ۵ تا ۶ بار در شبانه روز به او غذا بدهید و غلاتی که کودک قدرت جویدن آن‌ها را دارد مانند برنج به صورت کته‌های مختلف مخلوط با سبزی ها، حبوبات و گوشت‌های نرم به او بدهید.

وی ادامه داد: اگر کودک مبتلا به یبوست است در تهیه سوپ او، علاوه بر سبزی‌ها (سیب زمینی، هویج، کدو، فلفل سبز، سبزی‌های برگی و ...) از برگه هلو، زردآلو و آلو به مقدار کم استفاده کنید؛ غذای کودک را تمیز و کاملا پخته تهیه کنید و پس از خنک کردن به او بدهید.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه باقیمانده غذا‌ی کودک را در یخچال و یا فریزر نگه داری کنید، ابراز کرد: به کودک کمک کنید خودش غذا بخورد و اطمینان حاصل کنید که فقط آب خورش و آب گوشت را نخورد، قبل از این که فلفل، ادویه و یا چاشنی‌های تند را به غذای خانواده اضافه کنید، غذای او را بردارید.

وی تأکید کرد: وقتـی می‌خواهیـد گوشت، مرغ یا ماهی به کودک بدهید، آن را تکه تکه کرده و استخوان‌ها و تیغ‌های آن را بگیرید و مایعات را همیشه با قاشق یا فنجان به او بدهید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->