پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد
سرخط خبرها

علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟

  • کد خبر: ۳۳۲۳۴۳
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۰
علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟
رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال با اشاره به علائم رایج اختلالات یادگیری در کودکان گفت: اختلالات یادگیری ممکن است در نوزادان نارس و کم‌وزن و کودکانی که از مادران با بارداری پرخطر متولد شده‌اند، شیوع بیشتری داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، فرین سلیمانی، درباره علائم اختلالات یادگیری اظهار کرد: اختلالات یادگیری یکی از مشکلاتی است که معمولاً پس از ورود کودک به دبستان خود را نشان می‌دهد، زیرا ممکن است کودک با مشکلاتی در خواندن، نوشتن یا ریاضیات مواجه شود. از همین رو، این اختلالات اغلب با برچسب‌هایی مانند «اختلال در خواندن»، «اختلال در نوشتن» یا «اختلال در ریاضیات» شناخته می‌شوند. با این حال، در دوران پیش‌دبستانی معمولاً علائم آشکاری از این اختلالات دیده نمی‌شود، گرچه والدین و مربیان در دوره مهدکودک ممکن است متوجه تفاوت‌هایی میان کودک و همسالانش شوند.

وی همچنین افزود: شیوع اختلالات یادگیری در میان دانش‌آموزان مقطع ابتدایی بین ۵ تا ۶ درصد است و این میزان در پسران به‌مراتب بیشتر از دختران گزارش شده است. اختلالات یادگیری یکی از چالش‌های عمده در نظام‌های آموزشی است که می‌تواند تأثیرات عمیقی بر توانمندی‌های تحصیلی و اجتماعی کودکان و نوجوانان بگذارد. اختلال یادگیری به ناتوانی‌هایی اطلاق می‌شود که فرد، علی‌رغم بهره هوشی عادی، در کسب برخی از مهارت‌های مورد انتظار مانند خواندن، نوشتن، تکلم یا استدلال در ریاضیات، در مقایسه با کودکان هم‌سن خود عملکرد متفاوتی دارد؛ به‌عبارت‌دیگر، کودکان دچار اختلالات یادگیری دارای ضریب هوشی بهنجار و رفتار و ظاهری طبیعی هستند، اما از نظر مهارت‌های خواندن، نوشتن و ریاضی، علیرغم بهره‌مندی از امکانات تحصیلی مناسب، با مشکل مواجه‌اند.

اگرچه این اختلالات معمولاً در دوران کودکی تشخیص داده می‌شوند، اما در بسیاری از موارد، کمبود آگاهی و شناسایی دیرهنگام می‌تواند اثرات منفی در زندگی تحصیلی و حرفه‌ای فرد به‌جای بگذارد. از همین رو، تشخیص به‌موقع و ارائه حمایت‌های آموزشی و توانبخشی مناسب برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات یادگیری، از ارکان اصلی بهبود وضعیت آنها و ارتقای کیفیت آموزشی جامعه به‌شمار می‌رود.

سلیمانی افزود: اگر کودک از مادری متولد شده باشد که سابقه بارداری پرخطر داشته است، احتمال بروز اختلالات یادگیری در او بیشتر است. همچنین کودکانی که نارس به دنیا آمده‌اند، یا نوزادانی که به‌مدت طولانی در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) بستری بوده‌اند، یا هنگام تولد وزن پایینی داشته‌اند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این اختلالات قرار دارند.

سلیمانی ادامه داد: یکی از علائمی که ممکن است در این کودکان دیده شود، وجود اختلالات پردازش حسی است؛ به‌عنوان‌مثال، حساسیت بیش‌ازحد به لمس یا کاهش حساسیت نسبت به درد. با این حال، تا زمانی که کودک وارد مدرسه نشود، نمی‌توان صرفاً بر اساس این علائم، تشخیص قطعی در مورد اختلالات یادگیری داد.

رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال درباره میزان موفقیت درمان اختلالات یادگیری بیان کرد: این اختلالات در قالب یک طیف تعریف می‌شوند؛ به این معنا که با مداخله به‌موقع و توانبخشی مناسب می‌توان شدت آنها را کاهش داد. برای مثال، میزان اختلال در یادگیری را می‌توان از حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد به کمتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داد. هرچه تشخیص زودتر انجام شود و مداخلات دقیق‌تر و کامل‌تر باشند، نتایج بهتری حاصل خواهد شد. درمان این اختلالات در مراکز و مؤسسات توانبخشی کشور انجام می‌شود.

وی درباره اقداماتی که در کشور برای شناسایی اختلالات یادگیری انجام می‌شود نیز گفت: در کشور ما، غربالگری‌های رایگان در شبکه بهداشت و درمان برای تشخیص اختلالات یادگیری در دوران پیش‌دبستانی و پیش از ثبت‌نام در کلاس اول ابتدایی انجام می‌شود. با این حال، متخصصان بر این باورند که می‌توان غربالگری‌های دقیق‌تری را برای شناسایی بهتر و زودتر این اختلالات در سنین پایین‌تر طراحی و اجرا کرد، که این امر می‌تواند به بهبود وضعیت این کودکان کمک شایانی کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->