ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند چگونه هوش مصنوعی ورزش تنیس را متحول می‌کند؟
سرخط خبرها

نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد

  • کد خبر: ۳۳۲۶۸۰
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد
پژوهش جدیدی که روی بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر انجام شده، نشان می‌دهد هوش مصنوعی در کنار مزایای عملکردی می‌تواند پیامد‌های روانی منفی هم داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این تحقیق افرادی که با کمک هوش مصنوعی مولد وظایف خود را انجام داده بودند، بهره‌وری بالاتری ارائه دادند، اما در ادامه هنگام انجام کار‌ها بدون کمک هوش مصنوعی، گرفتار کاهش انگیزه و افزایش بی‌حوصلگی شدند.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد استفاده از هوش مصنوعی مولد کیفیت و سرعت انجام کار‌ها را بالا می‌برد؛ مثلاً گزارش‌های ارزیابی عملکرد با کمک هوش مصنوعی طولانی‌تر، تحلیلی‌تر و با لحنی سازنده‌تر تنظیم شدند. ایمیل‌هایی که با کمک هوش مصنوعی مولد نوشته شدند، نیز زبانی گرم‌تر و انسانی‌تر داشتند.

باوجوداین پس از کنارگذاشتن هوش مصنوعی و بازگشت به کار‌های انفرادی، افراد کاهش انگیزه درونی (میانگین ۱۱ درصد) و افزایش بی‌حوصلگی (میانگین ۲۰ درصد) را تجربه کردند.

یکی از دلایل این افت انگیزه ازدست‌رفتن احساس کنترل و مالکیت بر کار است. وقتی هوش مصنوعی بخش‌های سخت و فکری کار را انجام می‌دهد، فرد ابتدا احساس می‌کند نقش کمتری دارد و ارتباط حسی‌اش با آن کار کاهش می‌یابد. بازگشت به کار بدون کمک هوش مصنوعی این احساس کنترل را بازمی‌گرداند، اما حس لذت و الهام‌بخشی را کاهش می‌یابد.

برای بهره‌برداری مؤثر از مزایای هوش مصنوعی مولد بدون آسیب به انگیزه کارکنان، شرکت‌ها باید از ترکیب هوشمندانه‌ای از مشارکت انسان و هوش مصنوعی استفاده کنند.

این ترکیب باید شامل برنامه‌ریزی وظایف مستقل و چالش‌برانگیز بعد از فعالیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی باشد. شفاف‌سازی نقش فناوری در فرایند‌ها نیز مهم است تا حس مالکیت و مسئولیت‌پذیری افراد حفظ شود. ایجاد تعادل بین وظایف مستقل و مبتنی‌بر AI تنوع ذهنی و تعامل انسانی را تقویت می‌کند.

همچنین آموزش هدفمند کارکنان برای استفاده هوشمندانه از این ابزار‌ها از تضعیف مهارت‌ها و انگیزه‌های انسانی جلوگیری می‌کند. این رویکرد تعادلی پایدار میان کارایی و رضایت شغلی ایجاد می‌کند.

در آخر، آینده کار به تعامل هم‌افزا میان انسان و هوش مصنوعی بستگی دارد که درصورت مدیریت صحیح، امکان حفظ هم‌زمان بهره‌وری و انگیزه را فراهم می‌کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->