به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف که امروز (جمعه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در رأس هیئتی پارلمانی به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC)، به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر کرده است، با «احمد موزانی»، رئیس مجلس مشورتی اندونزی، دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، ضمن قدردانی از میزبانی گرم اندونزی از هیئت پارلمانی ایران و برگزاری کنفرانس PUIC گفت: بیشک برگزاری موفق کنفرانس بینالمجالس اسلامی برای دولت، پارلمان و ملت صلحطلب اندونزی، افتخاری بزرگ است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، هفتادوپنجمین سالگرد آغاز روابط میان ایران و اندونزی را تبریک گفت و افزود: توسعه روابط دیپلماتیک و سیاسی چه در سطح دولتی، پارلمانی و مردمی همواره موردتأکید جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ چراکه اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مسلمان و کشوری متمدن، دوست و برادر ایران بوده که روابط آن تأثیر بسزایی بر آبادانی دو کشور دارد.
وی همچنین با اشاره به واگذاری ریاست PUIC به اندونزی در این دوره از اتحادیه بینالمجالس اسلامی، عنوان کرد: امیدواریم در دوره ریاست اندونزی بر PUIC، شاهد حمایت عملی از فلسطین باشیم؛ این افتخاری برای اندونزی، مسئولان سیاسی و مردم این کشور است که با رژیم صهیونیستی ارتباط ندارند.
قالیباف اضافه کرد: حضرت محمد (ص)، پیامبر صلح و رحمت بود؛ ولی امروز مردم فلسطین بهویژه مردم غزه موردظلم واقع شدهاند. ما مکلفیم هم از جنبه اسلامی و هم از جنبه انسانی به دنبال احقاق حق آنها باشیم که از کوچکترین حقوق خود محروم هستند و نسلکشی وحشیانهای در این کشور درحال رخدادن است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه تصریح کرد: ما به عنوان عضوی از اتحادیه بینالمجالس، اعلام میکنیم که در کنار شما خواهیم بود و از هیچ کمکی در این مسیر دریغ نخواهیم کرد. ملت ایران و اندونزی برای حل این مسئله در میدان هستند و تلاش میکنند تا جنایات علیه مسلمانان فلسطین و لبنان به پایان برسد.
وی همچنین اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی ایران آماده هرگونه تسهیلگری در توسعه روابط در حوزه دیپلماسی عمومی، دیپلماسی پارلمانی و همچنین در حوزه مسائل اقتصادی و تجاری بین ایران و اندونزی از طریق قانونگذاری است.
قالیباف با انتقاد از پایینبودن سطح روابط تجاری میان دو کشور، گفت: فرصتهای زیادی میان ایران و اندونزی در حوزههای گردشگری، سلامت، علم و فناوری وجود دارد که میتوان بر اساس ۱۱ توافقنامه بهامضارسیده میان دو رئیس جمهور در زمان شهید رئیسی، بر توسعه هرچه بیشتر روابط اهتمام ورزید.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: دو کشور باید در جریان برگزاری مجامع بینالمللی مختلف ازجمله اتحادیه بینالمجالس، جنبش عدم تعهد، گروه D ۸ و همچنین بریکس، از یکدیگر حمایت کرده و از این فرصتها با استفاده از روابط دوجانبه قوی برای توسعه دو کشور اقدام کنند.
احمد موزانی نیز در این دیدار، ضمن عرض خیرمقدم به قالیباف و هیئت پارلمانی همراه، گفت: قطعا سفر هیئت پارلمانی ایران و اندونزی تلاشی درراستای توسعه روابط دوجانبه محسوب میشود که قدمتی دیرینه در حوزههای مختلف دارد.
رئیس مجلس مشورتی اندونزی با اشاره به گسترش روابط تجاری میان دو کشور گفت: روابط دوجانبه نه تنها در سطح دولتی و پارلمانی، بلکه در سطح دو ملت رو به افزایش است که قطعا حضور شما در اندونزی میتواند بخشی از اقدامات در راستای گسترش همکاریها باشد.
وی با اشاره به دیدگاههای مشترکی که میان اندونزی و ایران در مسائل مختلف وجود دارد، اظهار داشت: ادامه حمایتها برای آزادی فلسطین و استقلال کامل این کشور از نمونه دیدگاهها و همکاریهای ماست. ما بر این باوریم اقداماتی که تحت عنوان افراط گرایی گسترش یافته قطعا برای جهان اسلام خطرآفرین است که به همین علت توسعه روابط دوجانبه بسیار راهبردی است.
موزانی با اشاره به رویکرد و دیدگاه کشور اندونزی در حوزه مسائل مختلف، عنوان کرد: اندونزی از نهایت ظرفیت خود برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه جنوب شرق آسیا استفاده میکند تا همکاریهای بلندمدتی با سایر کشورها داشته باشد.
در این دیدار، روح الله متفکرآزاد و محسن زنگنه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل نیز حضور داشتند.
منبع: ایرنا