فارن پالیسی فاش کرد: مهاجرت نخبگان از آمریکا در پی سیاست‌های ترامپ شرط روسیه برای دیدار پوتین و زلنسکی دیدار سفیر ایران در واتیکان با جانشین پاپ فرانسیس (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بکار نشست سران اتحادیه عرب در بغداد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین انتخابات هیات رئیسه مجلس دوازدهم ۶ خرداد برگزار خواهد شد افشاگری یک روزنامه انگلیسی؛ مشارکت سرویس‌های جاسوسی غربی در کشتار فلسطینی‌ها رئیس جمهور: از دستاوردهای خود دست برنمیداریم آخرین وضعیت دیوارکشی مرز‌های ایران و افغانستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) نگرانی شدید اوکراین نسبت به نشست روسای جمهور روسیه و آمریکا حمله قلبی وزیر خارجه عمران خان در زندان پاکستان جدول کاری نشست سران کشورهای عرب و پیش‌نویس بیانیه بغداد بازگشایی فرودگاه صنعا در یمن (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جانشین فرمانده کل سپاه در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: غزه، گورستان صهیونیست‌ها خواهد شد دعوت پوتین از سران کشورهای عربی برای شرکت در نخستین اجلاس روسیه-اعراب غزه زیر چرخ «ارابه گیدئون» | عملیات رسمی ارتش اسرائیل برای تصرف کامل غزه آغاز شد تجمع اعتراضی صهیونیست‌ها مقابل منزل نتانیاهو و فشار برای امضای قرارداد تبادل اسرا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طرح ترامپ برای کوچ اجباری یک میلیون شهروند غزه به لیبی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو | سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم اعدام امیرتتلو تأیید شده و قابل‌اجراست طرح سؤال نمایندگان مجلس از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور هفته جاری واکنش سخنگوی قوه‌قضائیه به خبر ازدواج تتلو: به شایعات توجه نکنید و به واقعیات بپردازیم طرح تشکیل وزارتخانه‌های «انرژی» و «آب و محیط زیست» در دستور کمیسیون‌های مجلس رئیس دستگاه قضا: باید عملیات روانی دشمن را خنثی کنیم ۳ شهروند ایرانی به اتهام امنیتی امروز در لندن به دادگاه می‌روند + اسامی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) شکست نتانیاهو از اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در نظرسنجی انتخاباتی سخنگوی شورای نگهبان: برگزاری هم‌زمان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری و مجلس در سال ۱۴۰۷ بررسی خواهد شد انصارالله یمن پاسخ تهدید‌های سران رژیم صهیونیستی را داد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر امور خارجه: از داشتن صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز محروم نخواهیم شد دانشگاه میشیگان: کاهش شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آمریکا در پی جنگ تعرفه‌ای ترامپ
سرخط خبرها

هشدار به کنگره آمریکا درباره خطر حمله چین به تایوان

  • کد خبر: ۳۳۳۰۱۴
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۴
هشدار به کنگره آمریکا درباره خطر حمله چین به تایوان
چند مقام بازنشسته ارتش ایالات متحده در جلسه استماع کنگره آمریکا نسبت به افزایش خطر حمله چین به تایوان هشدار دادند و با «بحرانی خواندن وضعیت»، خواستار آمادگی و بازدارندگی قابل قبول ارتش ایالات متحده در منطقه شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، چند افسر ارشد بازنشسته ارتش آمریکا و یک دیپلمات سابق شناخته شده این کشور، به کنگره نسبت به افزایش خطر جنگ با چین بر سر تایوان هشدار دادند و اعلام کردند که واشنگتن باید برای این درگیری آمادگی بهتری داشته باشد.

چارلز فلین ژنرال بازنشسته که تا سال گذشته فرمانده نیرو‌های اقیانوس آرام ارتش ایالات متحده را برعهده داشت، گفت که «به سرعت در حال نزدیک شدن به وضعیت بحرانی هستیم».

وی افزود: «تهدید حمله چین به تایوان دیگر دور از دسترس یا در حد تئوری نیست و نیاز به بازدارندگی قابل قبول در منطقه هند و اقیانوس آرام هرگز تا این حد زیاد نبوده است».

مارک مونتگومری دریادار بازنشسته نیز با حضور در کنگره شهادت داد که جنگ در سراسر تنگه تایوان، حملات سایبری ویرانگر چین به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده، همراه با جنگ اقتصادی و اطلاعاتی را به دنبال خواهد داشت.

کرت کمبل معاون سابق وزیر امورخارجه و نماینده دولت بایدن در امور چین همراه با برخی مقامات دیگر این وزارتخانه نیز در صحن کنگره آمریکا هشدار دادند که برای جلوگیری از جنگ، اقدامات نظامی و دیپلماتیک بیشتری لازم است.

این هشدار‌ها در جلسه استماع کمیته منتخب مجلس نمایندگان در مورد حزب کمونیست چین مطرح شد. این کمیته در پی تعیین این است که ایالات متحده برای جلوگیری از جنگ یا مبارزه و پیروزی در صورت وقوع درگیری، چه کاری باید انجام دهد.

جان مولنار عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان که ریاست این کمیته را بر عهده دارد، گفت که جدول زمانی چین برای سال ۲۰۲۷ به منظور آماده سازی برای الحاق اجباری تایوان در سال ۲۰۲۱ توسط دریاسالار فیلیپ دیویدسن فرمانده وقت منطقه هند و اقیانوسیه مشخص شد و به «پنجره دیویدسن ۲۰۲۷» معروف است.

وی افزود: «این جلسه استماع امروز فقط در مورد رقابت بلندمدت با چین نیست. بلکه بر سر یک تهدید بسیار واقعی کوتاه‌مدت در مدت زمان اندک باقیمانده و جلوگیری از یک جنگ فاجعه‌بار در هند و اقیانوسیه است».

راجا کریشنامورتی عضو دموکرات مجلس نمایندگان و به عنوان یکی از اعضای ارشد این کمیته نیز بر تهدید فزاینده چین علیه تایوان تاکید کرد و افزود: «آمریکایی‌ها باید در مورد لزوم حفاظت از این جزیره آموزش بهتری ببینند».

دریاسالار مونتگومری در بخش دیگری از سخنانش در کنگره خاطرنشان کرد: «توانایی آمریکا برای مقابله با حمله احتمالی چین به تایوان در حال فرسایش است و آمادگی ارتش آزادی‌بخش خلق چین با ۳۰ سال سرمایه‌گذاری در تسلیحات پیشرفته که به ویژه برای هدف قراردادن آسیب‌پذیری‌های نظامی ایالات متحده طراحی گردیده، تقویت شده است».

وی با اشاره به همین مورد تاکید کرد که «توان آمریکا برای بازدارندگی چین در حال کاهش و بنابراین خطر درگیری در حال افزایش است.»

این دریاسالار بازنشسته از تایوان خواست که هزینه‌های دفاعی خود را امسال به ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد و آن را تا سال ۲۰۲۸ به ۵ درصد برساند. وی همچنین گفت که تاخیر در رساندن تسلیحات و تجهیزات دفاعی مورد نیاز به تایوان «فاحش» است و فروش سلاح باید تسریع شود.

چین، جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند. این جزیره از زمان جدایی در سال ۱۹۴۹ به دلیل جنگ داخلی، با عقب نشینی دولت وقت چین، جداگانه اداره می‌شود.

آمریکا باوجود آنکه در سال ۱۹۷۹ به طور رسمی تحت سه اعلامیه رسمی با پکن، سیاست چین واحد را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود را با تایوان قطع کرد، اما در سال‌های اخیر روسای جمهور آمریکا اقداماتی مغایر با سیاست چین واحد از قبیل فروش تسلیحات نظامی و برقراری مراودات دیپلماتیک با تایوان انجام داده و در حال توسعه روابط با این جزیره هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->