«تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۳۲۱۹
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۴
قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
خاموشی‌های گسترده و برنامه‌ریزی نشده‌ی اخیر در صنایع مختلف، علاوه بر اختلال در تولید و توزیع کالا و خدمات، تبعات منفی قابل توجهی بر بازار سرمایه داشته است. چنانچه امروز دامان بورس را گرفت تا شاخص کل ناچار به عقب نشینی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عدم قطعیت ناشی از این خاموشی‌ها، کاهش تولید، افزایش هزینه‌های تولید و در نهایت، افت سودآوری شرکت‌ها، از جمله عواملی هستند که منجر به کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران و افت شاخص‌های بورس می‌شوند. این موضوع به ویژه در صنایع انرژی‌بر مانند فولاد، سیمان و پتروشیمی که وابستگی شدیدی به برق دارند، تاثیر مخربی برجای می‌گذارد و می‌تواند منجر به کاهش ارزش سهام شرکت‌های فعال در این صنایع شود.

تصمیم وزارت کشور مبنی بر اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق بر صنایع فولاد و سیمان، با واکنش‌های تند نهاد‌های صنفی و وزیر صنعت، معدن و تجارت مواجه شده است. این تصمیم که با تفاهم‌نامه‌ی اخیر میان وزارتخانه‌های صمت و نیرو برای جلوگیری از خسارات سال‌های گذشته امضا شده بود در تضاد است، تنها دو هفته پس از امضای آن نادیده گرفته شده است.

سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، این اقدام را غیرکارشناسی و آسیب‌زا خوانده و خواستار مداخله‌ی مستقیم رئیس‌جمهور برای لغو آن شده است. وی به پیامد‌های وخیم این تصمیم بر اشتغال، تعهدات بازار و صادرات اشاره کرده و از خسارات ۱۴ میلیارد دلاری صنعت فولاد در چهار سال گذشته به دلیل محدودیت‌های انرژی یاد کرده است.

وزیر صمت نیز به شدت با این تصمیم مخالف است و اعلام کرده که این مصوبه بدون حضور نمایندگان وزارت صمت اتخاذ شده است. در نهایت، انتظار می‌رود رئیس‌جمهور یا معاون اول وی با ورود فوری، از اجرایی شدن این تصمیم جلوگیری کرده و دلایل نقض سریع تفاهم‌نامه‌ی اخیر را توضیح دهند.

هم اکنون پنج تشکل صنفی بزرگ صنایع معدنی، فولادی و سیمانی ایران (انجمن تولیدکنندگان فولاد، انجمن سنگ آهن، انجمن نوردکاران فولادی، خانه معدن و انجمن کارفرمایان صنعت سیمان) در نامه‌ای به رئیس جمهور، خواستار لغو فوری محدودیت ۹۰ درصدی برق شده‌اند. آنها در این نامه متذکر شده‌اند این محدودیت، معادل توقف کامل تولید در این صنایع است و تبعات منفی جبران‌ناپذیری از جمله تعهدات معوق به مشتریان، کارکنان و بانک‌ها، و همچنین تاثیر مخرب بر بازار سرمایه در پی خواهد داشت. این تشکل‌ها درخواست بررسی مجدد این تصمیم و اعمال محدودیت‌هایی با کمترین آسیب به این صنایع را دارند.

در ادامه، به بررسی جزئی‌تر تأثیرات این خاموشی‌ها بر بازار سرمایه و روند معاملات امروز می‌پردازیم. شاخص کل بورس تهران امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، با رشد اولیه ۲۲۴۸۸ واحدی به ۳،۲۵۹،۴۳۱ واحد رسید. اما پس از انتشار نامه‌ای از سوی انجمن‌های تولیدکنندگان فولاد، سنگ آهن، نوردکاران فولادی، کارفرمایان صنعت سیمان و خانه معدن ایران مبنی بر دستور وزارت کشور برای کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق، روند صعودی متوقف شد و شاخص با افت ۱۰۹۲۸ واحدی به ۳،۲۴۸،۵۰۳ واحد کاهش یافت. این کاهش نشان‌دهنده‌ی تأثیر منفی خاموشی‌ها بر روند بازار سرمایه است. شاخص کل هم وزن نیز با افزایش ۲۴۰۲ واحدی به ۹۷۵،۳۸۵ واحد رسید.

همچنین امروز ارزش معاملات گروه‌های خودرو، بانک و فلزات اساسی به ترتیب ۱۲۲۴، ۱۲۱۶ و ۶۵۲ میلیارد تومان بود. خروج ۲۵۷ میلیارد تومان نقدینگی (خرید حقوقی) و خروج ۱،۱۹۸ میلیارد تومان از صندوق‌های درآمد ثابت، همراه با ارزش معاملات خرد ۷۱۷۸ میلیارد تومانی، صف خرید ۱۲۱ نماد به ارزش ۳،۲۳۵ میلیارد تومان و صف فروش ۴۸ نماد به ارزش ۲۷۳ میلیارد تومان، از عوامل مؤثر بر شاخص‌ها بودند. سرانه خرید و فروش حقیقی به ترتیب ۶۰ و ۶۴ میلیون تومان بود.

گفتنی است؛ عدم النفع صنایع مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ناشی از قطعی برق در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ به ترتیب ۵.۴ همت، ۶ همت، ۸.۴ همت و ۴۴.۷ همت برآورد شده است. این در حالی است که طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار در زمان تشدید ناترازی انرژی، واحد‌های صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق، گاز یا خدمات مخابرات قرار گیرند.

منبع: قدس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->