قیمت نان از امروز در مشهد گران می‌شود؟ قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) | سیب زمینی و پیاز با چه قیمتی عرضه می‌شود؟ بلاتکلیفی در بازار خودرو | نه سامانه فروش وضع مناسبی دارد نه خودرو در بورس عرضه می‌شود جولان قطعات بی کیفیت خودرو در بازار مشهد گرانی، هم‌سفره مردم | برنج و  حبوبات، پرچم داران تورم ماهانه اعلام شدند پیش‌بینی بورس فردا (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ رکورد سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه انرژی به ۳.۳ تریلیون دلار رسید همه چیز درباره عرضه اولیه «نان» رضوی در بورس فردا (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کشف ۵۲۹ دستگاه ماینر غیرمجاز در خراسان رضوی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ تا ۹۰ میلیونی قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول توزیع ۸۷۶ تن گوشت گوساله و مرغ در مشهد و خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ظرفیت ۳ هزار مگاواتی برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی ایجاد می‌شود اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۴، این هفته برگزار می‌شود + جزئیات جمع‌آوری ۴۲۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم راه‌های خراسان رضوی نرخ بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ چه زمانی اعلام می‌شود؟ بررسی قیمت موبایل‌های کمتر از ۱۰ میلیون تومان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت‌ها، دستمزد کارگران را بی‌اثر کرد ریزش سنگین بورس | خروج شدید پول حقیقی از بازار (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) راه چاره دولت برای کاهش خاموشی‌ها چیست؟ بچه‌پول‌دار‌های جدید در راه هستند! فروش محصول ایران خودرو دیزل از امروز (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول وزیر جهاد کشاورزی: ۹۰ درصد روغن و ۳۰ درصد شکر وارداتی است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان شیر تو شیر در  بازار لبنیات | سردرگمی مصرف‌کنندگان در نبود مصوبه رسمی برای قیمت محصولات لبنی رشد نیم درصدی بازار مسکن در ۱۴۰۳ | فاصله معنادار بخش مسکن با نرخ هدف برنامه هفتم آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | ارزش بیت‌کوین چقدر است؟
سرخط خبرها

قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۳۲۱۹
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۴
قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
خاموشی‌های گسترده و برنامه‌ریزی نشده‌ی اخیر در صنایع مختلف، علاوه بر اختلال در تولید و توزیع کالا و خدمات، تبعات منفی قابل توجهی بر بازار سرمایه داشته است. چنانچه امروز دامان بورس را گرفت تا شاخص کل ناچار به عقب نشینی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عدم قطعیت ناشی از این خاموشی‌ها، کاهش تولید، افزایش هزینه‌های تولید و در نهایت، افت سودآوری شرکت‌ها، از جمله عواملی هستند که منجر به کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران و افت شاخص‌های بورس می‌شوند. این موضوع به ویژه در صنایع انرژی‌بر مانند فولاد، سیمان و پتروشیمی که وابستگی شدیدی به برق دارند، تاثیر مخربی برجای می‌گذارد و می‌تواند منجر به کاهش ارزش سهام شرکت‌های فعال در این صنایع شود.

تصمیم وزارت کشور مبنی بر اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق بر صنایع فولاد و سیمان، با واکنش‌های تند نهاد‌های صنفی و وزیر صنعت، معدن و تجارت مواجه شده است. این تصمیم که با تفاهم‌نامه‌ی اخیر میان وزارتخانه‌های صمت و نیرو برای جلوگیری از خسارات سال‌های گذشته امضا شده بود در تضاد است، تنها دو هفته پس از امضای آن نادیده گرفته شده است.

سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، این اقدام را غیرکارشناسی و آسیب‌زا خوانده و خواستار مداخله‌ی مستقیم رئیس‌جمهور برای لغو آن شده است. وی به پیامد‌های وخیم این تصمیم بر اشتغال، تعهدات بازار و صادرات اشاره کرده و از خسارات ۱۴ میلیارد دلاری صنعت فولاد در چهار سال گذشته به دلیل محدودیت‌های انرژی یاد کرده است.

وزیر صمت نیز به شدت با این تصمیم مخالف است و اعلام کرده که این مصوبه بدون حضور نمایندگان وزارت صمت اتخاذ شده است. در نهایت، انتظار می‌رود رئیس‌جمهور یا معاون اول وی با ورود فوری، از اجرایی شدن این تصمیم جلوگیری کرده و دلایل نقض سریع تفاهم‌نامه‌ی اخیر را توضیح دهند.

هم اکنون پنج تشکل صنفی بزرگ صنایع معدنی، فولادی و سیمانی ایران (انجمن تولیدکنندگان فولاد، انجمن سنگ آهن، انجمن نوردکاران فولادی، خانه معدن و انجمن کارفرمایان صنعت سیمان) در نامه‌ای به رئیس جمهور، خواستار لغو فوری محدودیت ۹۰ درصدی برق شده‌اند. آنها در این نامه متذکر شده‌اند این محدودیت، معادل توقف کامل تولید در این صنایع است و تبعات منفی جبران‌ناپذیری از جمله تعهدات معوق به مشتریان، کارکنان و بانک‌ها، و همچنین تاثیر مخرب بر بازار سرمایه در پی خواهد داشت. این تشکل‌ها درخواست بررسی مجدد این تصمیم و اعمال محدودیت‌هایی با کمترین آسیب به این صنایع را دارند.

در ادامه، به بررسی جزئی‌تر تأثیرات این خاموشی‌ها بر بازار سرمایه و روند معاملات امروز می‌پردازیم. شاخص کل بورس تهران امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، با رشد اولیه ۲۲۴۸۸ واحدی به ۳،۲۵۹،۴۳۱ واحد رسید. اما پس از انتشار نامه‌ای از سوی انجمن‌های تولیدکنندگان فولاد، سنگ آهن، نوردکاران فولادی، کارفرمایان صنعت سیمان و خانه معدن ایران مبنی بر دستور وزارت کشور برای کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق، روند صعودی متوقف شد و شاخص با افت ۱۰۹۲۸ واحدی به ۳،۲۴۸،۵۰۳ واحد کاهش یافت. این کاهش نشان‌دهنده‌ی تأثیر منفی خاموشی‌ها بر روند بازار سرمایه است. شاخص کل هم وزن نیز با افزایش ۲۴۰۲ واحدی به ۹۷۵،۳۸۵ واحد رسید.

همچنین امروز ارزش معاملات گروه‌های خودرو، بانک و فلزات اساسی به ترتیب ۱۲۲۴، ۱۲۱۶ و ۶۵۲ میلیارد تومان بود. خروج ۲۵۷ میلیارد تومان نقدینگی (خرید حقوقی) و خروج ۱،۱۹۸ میلیارد تومان از صندوق‌های درآمد ثابت، همراه با ارزش معاملات خرد ۷۱۷۸ میلیارد تومانی، صف خرید ۱۲۱ نماد به ارزش ۳،۲۳۵ میلیارد تومان و صف فروش ۴۸ نماد به ارزش ۲۷۳ میلیارد تومان، از عوامل مؤثر بر شاخص‌ها بودند. سرانه خرید و فروش حقیقی به ترتیب ۶۰ و ۶۴ میلیون تومان بود.

گفتنی است؛ عدم النفع صنایع مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ناشی از قطعی برق در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ به ترتیب ۵.۴ همت، ۶ همت، ۸.۴ همت و ۴۴.۷ همت برآورد شده است. این در حالی است که طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار در زمان تشدید ناترازی انرژی، واحد‌های صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق، گاز یا خدمات مخابرات قرار گیرند.

منبع: قدس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->