ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟

  • کد خبر: ۳۳۳۴۷۲
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۴
چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟
بهار با زیبایی‌های خود، برای بسیاری از افراد با گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی همراه است. این فصل، که پر از گرده‌ها و آلرژن‌هاست، می‌تواند تنفس را دشوار کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در فصل بهار، طبیعت جانی دوباره می‌گیرد، اما برای برخی افراد این شکوفایی، آغاز فصلی پر از عطسه، آب‌ریزش بینی، خارش چشم و گرفتگی صداست؛ آلرژی‌های فصلی. گرده‌های گیاهان، قارچ‌ها، کپک‌ها، گردوغبار و حتی حیوانات خانگی در این ایام به عواملی تبدیل می‌شوند که می‌توانند سلامت افراد، به‌ویژه کودکان و بیماران زمینه‌ای را تهدید کنند.

حمید زردویی، پزشک خانواده به تشریح مهم‌ترین عوامل ایجاد حساسیت و راه‌های کنترل آن پرداخته و می گوید: تأکید بر اینکه آلرژی ممکن است به‌صورت ناگهانی و حتی پس از سال‌ها بی‌علامتی در افراد بروز پیدا کند، گفت: مواد محرک یا همان آلرژن‌ها باید به‌درستی شناخته شوند، چرا که در واکنش به آنها، هیستامین ترشح می‌شود و علائم آلرژی ظاهر می‌شود. از شایع‌ترین آنها گرده درختان، گرده گل‌ها، و حتی موادی هستند که ما آنها را احساس نمی‌کنیم؛ مانند شوره‌های بدن حیوانات خانگی. گربه‌ها به‌مراتب آلرژن‌های بیشتری نسبت به سگ‌ها تولید می‌کنند. کسانی که حیوان خانگی دارند و دچار علائم آلرژی هستند، باید به جد این موضوع را بررسی کنند. گاهی نیاز است این حیوانات از فضای زندگی دور شوند.

فصل بهار، آغاز آلرژی‌های طاقت‌فرسا

زردویی همچنین کپک‌ها را از عوامل بسیار حساسیت‌زا دانست و گفت: کپک‌ها معمولاً در نواحی مرطوب مانند زیرزمین‌ها، حمام‌ها، یخچال‌های دیر نظافت‌شده و گاراژ‌ها رشد می‌کنند. دیوار‌های نم‌دار، کفپوش‌ها و مکان‌های تاریک و مرطوب محیطی مناسب برای رشد این قارچ‌ها هستند.

وی افزود: حتی فضولات سوسک‌ها نیز می‌توانند آلرژن‌های شدیدی ایجاد کنند. به گفته او، برخی آلرژن‌ها مانند گرده چوب برای نجار‌ها و گرد آرد برای نانوا‌ها کاملاً شایع هستند.

این پزشک خانواده یادآور شد: یکی از عوامل نادیده گرفته‌شده، موجودات میکروسکوپی به نام مایت‌ها هستند که در محیط‌های خانگی مانند بالش، فرش و مبلمان یافت می‌شوند.

وی تصریح کرد: مایت‌ها از سلول‌های مرده پوست ما تغذیه می‌کنند، دیده نمی‌شوند، اما مدفوع و بقایای بدن‌شان به‌شدت محرک‌اند. برای کنترل آنها باید جاروبرقی با فیلتر قوی استفاده کرد، ملافه‌ها را با آب گرم شست، و در موارد شدید حتی فرش یا مبلمان را تعویض کرد. کنترل مایت‌ها بسیار دشوار است.

زردویی در ادامه به تأثیر این بیماری در کودکان اشاره کرد و افزود: در کودکان، علائم آلرژی می‌تواند سبب کاهش تمرکز، اختلال حافظه، تحریک‌پذیری، خستگی زودرس، و حتی افت تحصیلی شود. گرفتگی بینی در آنها باعث اختلال در خواب، خروپف و ابتلا به عفونت‌های مکرر گوش می‌شود. عوامل تشدیدکننده
به گفته این پزشک، عواملی مانند عطرها، اسپری‌ها، دود سیگار، رطوبت، گرما، باد‌های شدید و حتی مواد آرایشی مانند ناخن‌های مصنوعی و خالکوبی‌ها، می‌توانند بیماری را تشدید کنند.

وی افزود: این بیماری عفونی نیست و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد. با رعایت نکاتی ساده مثل شست‌وشوی مجاری بینی با آب نمک، نوشیدن مایعات، و استراحت کافی، می‌توان علائم را تا حد زیادی کنترل کرد.

زردویی درباره استفاده از درمان‌های خانگی و گیاهی، گفت: ما هیچ مخالفتی با درمان‌های خانگی یا گیاهی نداریم، تا زمانی که این روش‌ها در تعارض با درمان پزشکی نباشند. مصرف دمنوش‌هایی مانند بابونه، زنجبیل یا استفاده از بخور گیاهان معطر می‌تواند به تسکین علائم کمک کند. همچنین، مکمل‌هایی مانند پروبیوتیک‌ها نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند. اما درمان قطعی وجود ندارد؛ مادامی که فرد در معرض آلرژن‌ها باشد، بیماری هم وجود خواهد داشت.

زردویی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به نبود درمان قطعی برای آلرژی، گفت: این بیماری واقعاً درمان قطعی نداره؛ تنها کاری که می‌تونیم انجام بدیم، کاهش علائم هست. مصرف دارو‌هایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها می‌تونه مفید باشه، اما فقط زیر نظر پزشک، متأسفانه برخی از بیماران به‌طور خودسرانه و با دوز بالا این دارو‌ها را مصرف می‌کنند که می‌تواند عوارض جدی به‌دنبال داشته باشه؛ به‌ویژه برای افراد دارای فشار خون بالا.
وی افزود: برخی دارو‌ها برای پیشگیری تا حدی مؤثرند، ولی باز هم باید تحت نظارت کامل پزشک استفاده شود. درمان‌های خانگی هم تا زمانی که تداخلی با دارو‌های اصلی نداشته باشند و سبب بروز مشکل نشوند، می‌تواند مفید باشند.

توجه ویژه به کولر‌ها و وسایل تهویه

زردویی همچنین به نکته مهمی در خصوص محفظه کولرها، اشاره کرد و افزود: کولر‌ها یکی از منابع مهم تجمع آلرژن‌ها هستند. زمانی که هوا گرم می‌شه و ناگهان کولر روشن می‌شه، گردوغبار، کپک‌ها و مواد آلرژن در فضا پخش می‌شوند.
وی افزود: توصیه می‌کنم حتماً محفظه کولر‌ها را با مواد شوینده مناسب، در فواصل منظم بشویید و تمیز نگه دارید. این کار می‌تونه در کاهش علائم بسیار مؤثر باشه.

زردویی در پایان، تأکید کرد: پیشگیری و شناخت آلرژن‌ها، کلید اصلی کنترل این بیماری است، همچنین برای تشخیص دقیق و درمان مؤثر، حتماً به پزشک متخصص مراجعه شود و از درمان‌های خودسرانه پرهیز شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->