به گزارش شهرآرانیوز؛ نخستین نشست از مجموعه نشستهای علمی «بازماندگی تحصیلی» با اشاره به اقدامات وزارت آموزش و پرورش در زمینه کاهش بازماندگی تحصیلی اظهار کرد: در معاونت آموزش ابتدایی، برنامهای با محوریت عدالت آموزشی و با هدف شناسایی، جذب و نگهداشت کودکان بازمانده از تحصیل طراحی شده است که شامل چهار مرحله شناسایی، جذب، حمایت و نگهداشت است.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار سامانه شهید محمودوند تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، تعداد ۱۵۲٬۲۸۷ کودک بازمانده از تحصیل در گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال شناسایی شدهاند که از این تعداد، بیش از ۱۳۰ هزار نفر هیچ سابقه ثبتنام در مدرسه نداشتهاند. تاکنون ۲۹ هزار نفر از این کودکان با تلاش همکاران در سراسر کشور جذب مدرسه شدهاند.
معاون آموزش ابتدایی با اشاره به پراکندگی جغرافیایی بازماندگان گفت: بیشترین درصد بازماندگان مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان، تهران، خراسان رضوی، خوزستان و شهرستانهای تهران است. در مقابل، استانهایی مانند ایلام، سمنان، زنجان و چهارمحال و بختیاری عملکرد مناسبی در کاهش بازماندگی از تحصیل داشتهاند.
وی همچنین با اشاره به دلایل گوناگون بازماندگی از تحصیل از جمله مشکلات اقتصادی، فرهنگی، مهاجرت، دوری از مدرسه، تعصبات خانوادگی، بیماری و حتی فوت کودک گفت: یکی از معضلات جدی، نداشتن اطلاعات دقیق تماس و آدرس از خانوادههاست. در مواردی نیز، دانشآموزان در مراکز غیررسمی آموزش میبینند، اما در آمار رسمی ثبت نمیشوند.
حکیمزاده در پایان با تأکید بر تداوم برنامههای حمایتی و آموزشی افزود: اجرای طرح «حامی» با هدف حمایت آموزشی مستمر از دانشآموزان در معرض خطر بازماندگی از جمله اقدامات مهم امسال است که با بهرهگیری از ظرفیت مدارس و معلمان در حال اجراست.
منبع: ایسنا