استاندار تهران: وضعیت ذخایر آب و سدهای تهران مناسب نیست آیت‌الله سیستانی: باید جلوی فاجعه انسانی بزرگ در غزه گرفته شود بیانیه قطر و مصر درباره آخرین جزئیات مذاکرات آتش‌بس در غزه انتقاد دبیر کل سازمان ملل از شکست مذاکرات آتش بس غزه | گوترش: نمی‌توانم این سطح از فقدان انسانیت را درک کنم تاکید وزرای امور خارجه ایران و مصر بر ضرورت اقدام فوری جهت توقف جنایات رژیم اسرائیل در غزه پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت اربعین شهادت هم‌میهنان، سرداران نظامی و دانشمندان‌ هسته‌ای آیت‌الله علم‌الهدی: عامل اصلی جان باختن و شهادت مردم غزه از گرسنگی، آمریکا است معاون وزیر خارجه: توافق شد که رایزنی‌ها ادامه یابد پایان گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در استانبول پیکر احمد توکلی به خاک سپرده شد + عکس ورود کاروان بزرگ نظامی آمریکایی به پایگاه حریر در نزدیکی اربیل هم‌صدا با قدس| راهپیمایی باشکوه مردم مشهد در حمایت از ملت مظلوم غزه برگزار شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم تلفات درگیری مرزی تایلند و کامبوج افزایش یافت (۳ مرداد ۱۴۰۴) موضع جدید گروسی درباره ایران بازدید سرزده پزشکیان از پروژه ملی آزادراه شمالی کرج مادورو از تصمیم ماکرون درباره فلسطین استقبال کرد آمریکا با فروش سامانه موشکی به مصر موافقت کرد گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در استانبول آغاز شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو| ورود هیئت‌های اروپایی به سرکنسولگری ایران در استانبول راهپیمایی حمایت از مردم غزه در مشهد برگزار می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ تلاش برای نابودی شرکت‌های ایلان ماسک را انکار کرد سویداء از کنترل دولت جولانی خارج شد ۱۰۵ پهپاد اوکراینی از سوی روسیه سرنگون شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: توسعه بدون توجه به منابع طبیعی فاجعه‌آفرین است وزیر بازرگانی انگلیس: متعهد هستیم فلسطین را به رسمیت بشناسیم وب‌سایت اطلاعاتی سازمان سیا هک شد جواد لاریجانی: هیچ مذاکره بُرد ـ بُردی با آمریکا نداشته‌ایم
سرخط خبرها

رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴

  • کد خبر: ۳۳۳۵۹۶
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵
رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
نتایج گزارش یک سازمان بین المللی غیردولتی حاکی از ثبت رکوردی بی سابقه و وحشتناک از حملات به مراکز درمانی و کارکنان این بخش در مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴ است.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک گزارش جدید نشان می‌دهد که سال گذشته در مناطق جنگی بیش از سه هزار و ۶۰۰ حمله به کارکنان درمانی، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها رخ داده که نشانگر رقمی بی‌سابقه و سطح جدیدی از وحشت است.

براساس این گزارش، شمار حملات علیه مراکز درمانی در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۵ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ بیشتر بوده است. بیش از یک سوم این حملات در غزه و کرانه باختری رخ داده و صد‌ها مورد نیز در اوکراین، لبنان، میانمار و سودان ثبت شده است.

لئونارد روبنشتاین رئیس ائتلاف «حفاظت از سلامت در درگیری» (SHCC) (یک سازمان بین المللی غیردولتی که با هدف حفاظت از مراکز درمانی و کارکنان آن تشکیل شده است) به عنوان نویسنده این گزارش هشدار داد که افزایش حملات به این مراکز همزمان با «تلاش‌ها برای محدود کردن حمایت‌های قانونی از مراقبت‌های بهداشتی و غیرنظامیان در جنگ» رخ می‌دهد.

وی سپس به تحریم‌های اعمال‌شده علیه کارکنان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، به دلیل متهم کردن مقامات اسرائیلی به جنایات جنگی اشاره کرد و افزود: «به‌طور متوسط، در سال ۲۰۲۴، مراکز مراقبت‌های بهداشتی در مناطقه جنگی مختلف جهان روزانه ۱۰ بار هدف حمله قرار می‌گرفت. هر یک از این حملات، وحشت، آسیب‌های عمیق و در بسیاری موارد تخریب و مرگ به همراه داشت».

در این گزارش آمار حمله به مراکز درمانی و کارکنان آن در سال ۲۰۲۴ بدین صورت عنوان شده است؛ از مجموع سه هزار و ۶۲۳ حادثه، یک هزار و ۱۱۱ مورد مربوط به آسیب یا تخریب مراکز درمانی، ۹۲۷ مورد کشته شدن، ۴۷۳ مورد دستگیری کارکنان درمانی و ۱۴۰ مورد ربودن کارکنان درمانی است که ۸۱ درصد این موارد از سوی عوامل دولتی صورت گرفته است.

از این میان، بیش از ۵۵ درصد از دستگیری‌های کارکنان درمانی در سال ۲۰۲۴ از سوی نیرو‌های اصهیونیستی در غزه، کرانه باختری و بیت المقدس شرقی صورت گرفته است.

در گزارش SHCC به سوءاستفاده جسمی و جنسی در داخل بازداشتگاه‌ها نیز اشاره شده است. حدود نیمی از مرگ و میر کارکنان درمانی از لبنان گزارش شده است و اکثر آنها امدادگران اورژانس بودند که در جریان عملیات ارتش اسرائیل جان باختند.

در این گزارش همچنین نسبت به افزایش استفاده از تسلیحات انفجاری در حملات علیه مراکز درمانی هشدار داده شده و اعلام گردیده است که استفاده از این نوع تسلیحات از ۳۶ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۴۸ درصد در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

در این گزارش همچنین خاطرنشان شده که ارقام موجود احتمالا کمتر از میزان واقعی است، زیرا جمع‌آوری اطلاعات دقیق در طول جنگ امر دشواری است.

کریستینا ویل مدیر موسسه حقوق بشری «اینسکیوریتی اینسایت» (Insecurity Insight)، که ریاست جمع‌آوری داده‌های این گزارش را بر عهده داشت، «احترام به قوانین بین‌المللی بشردوستانه و مسئولیت حفاظت از مراقبت‌های بهداشتی در زمان جنگ را فرسایشی توصیف کرد و خواستار «واکنش قاطع» بین المللی شد. وی سپس افزود: عدالت باید اجرا شود و پاسخگو بودن عاملان عملی گردد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->