به گزارش شهرآرانیوز، این رویداد با حضور یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی در دولت سیزدهم، حجتالاسلاموالمسلمین مجید فاطمیارفع مشاور شهردار مشهد و اقشار مختلف مردم مشهد در مسجدجامع و مجتمع فرهنگی امام محمد باقر(ع) برگزار شد.
سردار نظری گفت: به نظر من، بارزترین و مهمترین خصوصیت شهید رئیسی، نگاه اعتقادی و معنوی ایشان به همه امور و موضوعات بود. اگرچه بدیهی است نظام جمهوری اسلامی در همه امور متمرکز بر اعتقادات و باورها باشد، اما نقطه اوج این موضوع و چکیده همه این باورمندیهای عمیق و قلبی در سیره و عمل شهید رئیسی مشهود بود.
استاندار سابق خراسان رضوی در این مراسم به بیان خاطراتی از دوران مسئولیت خود بهعنوان نماینده عالی دولت سیزدهم در استان پرداخت و اظهار کرد: من با سه نفر از شهدای سانحه بالگرد آشنایی نزدیکی داشتم. اولاً شهید موسوی که از زمان مسئولیت در تیم حفاظت فیزیکی سردار عزیزجعفری، فرمانده سابق سپاه پاسداران، ما با هم همکار و صمیمی بودیم. با شهید رحمتی هم از زمان تشرفشان به مشهد و تصدی مسئولیت سازمان بهرهوری آستان قدس آشنا بودیم و این آشنایی در دوران مسئولیت بعدی ایشان در سازمان خصوصیسازی و سپس استانداری آذربایجان شرقی ادامه پیدا کرد.
وی افزود: شهید رئیسی هم در صدر شهدای خدمت از جمله شخصیتهایی بود که ما سابقه ارتباط صمیمانه و نزدیکی در طول سالیان متمادی داشتیم. نخستینبار در سال ۱۳۷۴ بود که من در زمان مسئولیتم در سپاه امامرضا(ع) از شهید رئیسی دعوت کردم تا بهعنوان دادستان کل کشور در آن زمان، مهمان ما در یک رویداد درونسازمانی باشد. پس از آن هم چه در زمان تولیت آستان قدس رضوی و چه پس از آن، ارتباط نزدیک ما حفظ شد و حتی در دوران ریاستجمهوری مرتب به مشهد سفر میکردند و ما دیدارهای متعدد رسمی و غیررسمی داشتیم.
نظری خاطرنشان کرد: به نظر من، بارزترین و مهمترین خصوصیت شهید رئیسی، نگاه اعتقادی و معنوی ایشان به همه امور و موضوعات بود. اگرچه بدیهی است نظام جمهوری اسلامی در همه امور متمرکز بر اعتقادات و باورها باشد، اما نقطه اوج این موضوع و چکیده همه این باورمندیهای عمیق و قلبی در سیره و عمل شهید رئیسی مشهود بود. هرگز در هیچ موضوعی به تشخیص خودش عمل نکرد. در هر ساحت از شئون کاری خود متمرکز بود تا ببینید آیا این حوزه با نقطهنظرات رهبری تطبیق دارد یا نه و اگر تطبیق داشت و تأییدشده بود، انجام میداد.
وی ادامه داد: چرا این بخش از سیره شهید رئیسی خیلی مهم است؟ چون مسئولیت در یک نظام اعتقادی همچون نظام اسلامی، تقارن عینی با همه اهداف عالیه دینی، اخلاقی و معنوی دارد. مسئول تا پیش از پذیرش مسئولیت میتواند آزاد باشد، اما انسان اگر در حوزهای مسئول شد، آنوقت است که باید از همه قیود و علایق خود بگذرد و وقف در خدمت به مردم و عمل به تعهداتش باشد. شهید رئیسی واقعاً در آشکار و نهان اینطور بود.
استاندار خراسان رضوی در دولت سیزدهم، شهید رئیسی را مظلومترین رئیسجمهور تاریخ انقلاب اسلامی خواند و تصریح کرد: در مظلومیت شهید رئیسی همین بس که عدهای به او میگفتند شما سندروم بیقراری در مسئولیت دارید یا اینکه مثلاً بیسواد هستید. البته که مظلومیت در مسیر حق، پاداشی همچون شهادت دارد و این از استمرار مبارزه حاصل میشود، اما این موضوع، تکلیف را از دوش ما ساقط نمیکند. باید از این مظلومیت سخن گفت، ایستاد و تبیین کرد.
وی تأکید کرد: وقتی براساس باورهای خود به میان مردم میرفت، به او برچسب پوپولیست و عوامفریب میزدند. وقتی برای پیگیری کارها سفر استانی میرفت، او را به سخره میگرفتند؛ اما درهرحال او ادامه میداد و بیتوجه به همه حرفها کار مردم را جلو میبرد. ثمره همین استمرار و اراده هم در او نشاط و انگیزهای ایجاد میکرد که خسته نشود و ادامه بدهد. در نهایت هم دههها خدمت شبانهروزی او ختم به شهادت شد.
نماینده عالی دولت سیزدهم در استان خراسان رضوی گفت: حضار گرامی، برادران و خواهران، ما نمیتوانیم در نظام اسلامی که یک مجموعه حاکمیت معنوی است، مسئولیت بپذیریم، اما رویکردی متفاوت داشته باشیم. هویتآفرینی این است که شهید رئیسی به سازمان ملل برود و در مجمع عمومی، تصویر شهید سلیمانی را به دست بگیرد، نه اینکه مثل آقای ترامپ، هویت یک کشور را با ساختمانهای بلند تعبیر کند. شهدای خدمت مایه فخر ملت و بهخصوص ما خراسانیها هستند و الگوی نسلهای آینده خواهند بود.
وی بیان کرد: اولین چالشی که نگرش مادی در مدیریت ایجاد میکند، همین است که مدیر و مسئول، معطل تخصیص اعتبار و پول و بودجه میماند. این در نگاه معنوی اصلاً جایگاهی ندارد. مدیر معنوی براساس مسئله به پیش میرود. شما دیدید کرونایی که میگفتند مشروط به پذیرش FATF است، بدون FATF و در مدت شش ماه حل شد. برقی که امروز سه نوبت در هفته قطع میشود، آن زمان هرگز قطع نشد. دهها مشکلی که قبل از آن میگفتند «نمیشود» و «نمیتوانیم»، حل شد و توانستیم. این بزرگترین دستاورد دولت سیزدهم است.