چهار ترفند کاربردی استفاده از ChatGPT برای برنامه‌ریزی سفر‌های ماجراجویانه ناسا: طوفان‌های خورشیدی در روزهای آینده می‌توانند باعث قطعی برق شوند گوگل از حالت دسکتاپ اندروید که با کمک سامسونگ ساخته شده، رونمایی کرد ایلان ماسک معتقد است ربات انسان‌نمای اپتیموس بزرگ‌ترین محصول تاریخ است + ویدئو هشدار دانشمندان: غذاهای ناسالم حتی مغز ما را هم با میکروپلاستیک‌ها پُر می‌کنند کوجیما: بعد از اتمام بازی Physint شاید یک فیلم بسازم! وزیر ارتباطات: توسعه اینترنت 5G در راه است صدور نخستین «سند اعیانی» شرکت‌های دانش‌بنیان در مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) فیزیکدانان می‌گویند ما درباره چگونگی عملکرد جاذبه کاملاً اشتباه می‌کردیم دانشمندان ردپاهایی پیدا کردند که خط زمانی بشریت را ۴۰ میلیون سال به عقب می‌برد نرخ‌های پرسرعت برای کیلوبایت‌های کم‌سرعت هدیه زندگی: تاریخچه پیوند عضو در جهان + تصویر واکنش وزیر ارتباطات به تصمیم اپراتورها برای گران‌کردن اینترنت چرا زمان قطع برق، اینترنت هم قطع می‌شود؟ واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد
سرخط خبرها

ناسا: طوفان‌های خورشیدی در روزهای آینده می‌توانند باعث قطعی برق شوند

  • کد خبر: ۳۳۴۰۵۵
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۴
ناسا: طوفان‌های خورشیدی در روزهای آینده می‌توانند باعث قطعی برق شوند
طبق گفته ناسا، فعال‌ترین منطقه خورشید درحال چرخش به‌سمت زمین است. ناسا هشدار می‌دهد این اتفاق ممکن است در روز‌ها و هفته‌های آینده با شفق‌های قطبی دیدنی، خاموشی‌ها و قطعی برق همراه باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا ۱۳ و ۱۴ مه (۲۳ و ۲۴ اردیبهشت) قدرتمندترین طوفان‌های خورشیدی سال ۲۰۲۵ را ثبت کرد. شراره ۲۳ اردیبهشت از نوع X۱.۲ و شراره روز بعد از نوع X۲.۷ بود که از قدرتمندترین شراره‌ها هستند. به گفته ناسا، اروپا، آسیا و خاورمیانه در رویداد ۲۴ اردیبهشت دچار اختلال ارتباطات رادیویی شدند.

ناسا همچنین اعلام کرد خروج شراره‌ها و فوران‌های خورشیدی مداوم از منطقه‌ای در خورشید همچنان می‌توانند بر ارتباطات رادیویی، شبکه‌های برق، سیگنال‌های ناوبری تأثیر بگذارد و خطراتی برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند.

خورشید در‌حال‌حاضر در اوج چرخه فعالیت ۱۱ ساله خود قرار دارد که شراره‌های خورشیدی قدرتمند ایجاد می‌کند. شراره‌های خورشیدی می‌توانند با شفق‌های قطبی ناشی از فوران‌های تاجی (CME) همراه باشند. این اتفاق زمانی می‌افتد که ذرات باردار خورشید از جو زمین عبور می‌کنند و شفق‌های رنگارنگی به وجود می‌آورد.

درکل، شراره‌های خورشیدی براساس قدرت در ۵ کلاس A، B، C، M و X رتبه‌بندی می‌شوند که در هر مرحله انرژی شراره‌ها تقریباً ۱۰ برابر بیشتر می‌شود. شراره خورشیدی اخیر نیز X۲.۷ بود که انرژی بسیار بالایی دارد و به‌ندرت رخ می‌دهد. این فوران انفجاری از اشعه ایکس و تابش فرابنفش شدید را با سرعت نور به‌سمت زمین پرتاب و جو بالایی آن را یونیزه کرد. این اتفاق ناگهانی سیگنال‌های رادیویی با فرکانس بالا را مختل کرد و منجر به قطع ارتباط برخی اپراتور‌های رادیویی شد.

در ادامه این فوران‌ها، بخش فعال خورشید به سمت زمین می‌چرخد و انتظار می‌رود شفق‌های قطبی و خاموشی‌های احتمالی در زمین ایجاد کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->