به گزارش شهرآرانیوز، در حاشیه دومین روز از از نمایشگاه ملی بورس، بانک، بیمه و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس»، تفاهمنامه احداث نخستین مرکز گردشگری غذا در خراسان رضوی با عنوان «موزه ملی غذا» امضا شد تا بر این اساس، سازمان همیاری شهرداریهای استان با همکاری مؤسسه ملی پژوهش علوم و صنایع غذایی، بزرگترین مرکز متمرکز بر حوزه گردشگری غذا را تا پایان چشمانداز ۱۴۰۶ در مشهد احداث کند.
سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه امضای این تفاهمنامه و در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: در حوزه جذب گردشگر، یکی از مؤلفههای مهم همین گردشگری غذاست. امروزه الگوهای موفقی در دنیا وجود دارد که فقط متمرکز بر معرفی غذاهای یک منطقه، سالیانه هزاران و حتی میلیونها گردشگر را از اقصینقاط دنیا جذب میکنند و همین چرخه مالی، صنایع غذایی آن منطقه را نیز رونق میدهد.
وی افزود: ما میتوانیم از ظرفیتهای استان در حوزه غذا برای جذب گردشگر استفاده کنیم. یکی از مؤلفههای تحقق این هدف نیز برپایی موزه غذاست که در آن میتواند آموزش و پژوهش صورت بگیرد، برای غذا برندسازی شود و محفلی برای گردهمایی شرکتهای دانشبنیان باشد. خوشبختانه الگویی هم از این ایده در کشور وجود ندارد و به نظر اگر بتوانیم با سرعت این تفاهمنامه را به سرانجام برسانیم، تا پایان دوسال آینده یک موزه بسیارمترقی غذا خواهیم داشت که الگوی کشور خواهد شد.
احسان عظیمیراد سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به گستردگی جامعه هدف خدمت در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اساساً موزه غذا در هر نقطه از ایران اسلامی میتواند کانون جذب گردشگر باشد، اما این استعداد در خراسان رضوی خیلی قویتر است، چون ما همین الان هم سالیانه بیش از ۳۰ میلیون زائر داریم که در کنار فضاهای فرهنگی و زیرساختهای تفریحی میتوانند از موزه ملی غذا هم بازدید کنند و این کمک ویژهای برای افزایش ماندگاری زائر خواهد بود.
وی ادامه داد: به این ترتیب، هم مهمانان علیابن موسیالرضا (ع) میتوانند با فرهنگ غنی خطه خراسان و مردم مشهد بیشتر آشنا شوند و هم گردش مالی حاصل از معرفی، برندسازی و خرید غذاهای محلی، زمینه اشتغال و فرصتهای اقتصادی را فراهم خواهد کرد.
در ادامه این مراسم، ابوالفضل طیبی مدیرعامل سازمان سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی هم تصریح کرد: تنوع غذایی در استان خراسان رضوی با بیش از ۳۰ میلیون زائر و گردشگر بهقدری فراوان و جذاب است که به نظرم خودش میتواند یک موتور محرک در حوزه گردشگری باشد و سازمان همیاری با شرکتهای تابعه متنوعی از جمله موسسه صنعتی گوشت مشهد و شرکت ژلاتین آریا، میتواند نقش خاص و ویژهای در این فرآیند ایفا کند.
وی ادامه داد: این تفاهمنامه از چندجهت حائز اهمیت است؛ هم بررسی تنوع غذایی در حوزه گردشگری، هم پژوهش و مطالعه در نوع مواد اولیه غذایی و البته کمک بزرگی که به ما در فرآیند تولید بهتر محصولات غذایی خواهد کرد. ما باور داریم که این تفاهمنامه میتواند تا سال ۱۴۰۶، خبر بهرهبرداری از موزه ملی غذا را به گوش مردم مشهد، هماستانیهای عزیز و همه علاقهمندان در سراسر کشور برساند.