محمد رکنی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به نقش کلیدی بومگردی در توسعه گردشگری استان، از افزایش استقبال گردشگران داخلی و خارجی از این نوع اقامتگاهها خبر داد.
وی با بیان اینکه اقامتگاههای بومگردی و سنتی، مردمیترین تأسیسات گردشگری در روستاها و مناطق دارای آثار تاریخی و طبیعی هستند، افزود: امروزه به دلیل مشکلات شهرنشینی و علاقه و اشتیاق مردم به طبیعتگردی و لذتبردن از فضاهای روستایی و جاذبههای طبیعی، بومگردیها در عمارتها و بافتهای باارزش و تاریخی روستاهای بکر شکل گرفتهاند.
معاون گردشگری خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت بومگردی در جذب گردشگران خارجی و داخلی، گفت: جغرافیای کشور عزیزمان ایران به دلیل پیشینه غنی فرهنگیتاریخی و برخورداری از مواهب طبیعی، همهساله مورد توجه گردشگران خارجی و داخلی بوده که نقش بومگردیها در این بین بسیار پررنگ و باارزش است.
رکنی همچنین به نقش بخش خصوصی در توسعه بومگردی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی اصلیترین محور توسعه بومگردیها با هزینههای پایین است.
به گفته وی، در حال حاضر ۱۹۵ واحد بومگردی در استان خراسان رضوی فعال هستند که خدمات مطلوبی به گردشگران و زائرین بارگاه امام مهربانی، حضرت رضا(ع)، ارائه میدهند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در ادامه به صدور موافقتنامههای اولیه برای ایجاد اقامتگاههای بومگردی جدید اشاره کرد و گفت: تعداد موافقت اولیه صادرشده ۲۷ مورد بوده که در جلسه کمیته برنامهریزی در تاریخ ۱۱ دیماه ۱۴۰۳ تعداد ۱۶ مورد و در جلسه کمیته برنامهریزی مورخ اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ تعداد ۱۱ مورد موافقت اولیه صادر شده است.
رکنی در پایان با اشاره به اشتغالزایی بومگردی در استان، بیان کرد: تعداد پرسنل اقامتگاههای بومگردی و سنتی تعداد ۷۵۰ مورد بوده و همچنین درصد اشغال آنان ۲۷ درصد به ثبت رسیده است.