پیگیری برای افزایش نرخ حمل کالا بر اساس تن بر کیلومتر چه مقدار بیت‌کوین برای استخراج باقی مانده است؟ حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟ نرخ بهره بین‌بانکی افزایش یافت (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۸ خرداد ۱۴۰۴) | بازار ترمز برید؟ بانک مرکزی: وام سامانه حمایت، کلاهبرداری است یک اقتصاددان: اقتصاد ایران حداقل باید به اندازه ترکیه یا عربستان باشد افت قیمت تلفن‌های همراه (۸ خرداد ۱۴۰۴) + جدول طلای جهانی ریخت (۸ خرداد ۱۴۰۴) محکومیت هزار و ۹۰۰ میلیارد ریالی قاچاقچیان سیگار خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ ریزش قیمت دلار و طلا با انتشار اخباری جدید از مذاکرات (۸ خرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت نان آزادپز در مشهد مشخص شد | نان دولتی همچنان با قیمت سابق به فروش می‌رسد بررسی فایل‌های اجاره با رهن ۴۰۰ میلیون تومان در مشهد (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت طلا در مشهد در شیب نزولی (۸ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای پیامک افزایش آورده تا ۵۰۰ میلیون تومان برای متقاضیان نهضت ملی مسکن چه بود؟ چرا قیمت میوه در اوج عرضه، اینقدر گران است؟ | مقصر کیست؟ واریزی غیرمنتظره برای ۴۹ میلیون ایرانی + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۸ خرداد ۱۴۰۴) | لیموترش با قیمت‌های عجیب در تره‌بار کوروش‌کمپانی‌ها با مدل جدید خانه‌دارشدن مستأجران در راه هستند پیش بینی قیمت دلار (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) یادی از احمد خیامی، پدر صنعت خودرو ایران هم‌زمان با سالروز درگذشتش | پدر «پیکان» سرنوشت نمایشگاه «به توان مردم»، نمادی از توان و ظرفیت بی‌نهایت مردم + فیلم اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت موافقت می‌کند | احتمال کاهش دوباره قیمت نفت اولین انتقال بین بانکی ایران و عمان به زودی اجرایی می‌شود توافق میان ایران و عمان برای ایجاد بانک مشترک و صدور کارت گردشگری آیا یارانه افزایش پیدا می‌کند؟ بنگاه‌داران مشهدی همچنان ناسازگار با قانون| کمتر از ۴۲ درصد از مشاوران املاک مشهد، عضو سامانه «کاتب» هستند زمان صدور پروانه ساختمان در مشهد به ۲۵ روز رسید
سرخط خبرها

التهاب بازار سیمان کاهش یافت (۷ خرداد ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۵۲۵۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷
التهاب بازار سیمان کاهش یافت (۷ خرداد ۱۴۰۴)
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه اعمال محدودیت ۹۰ درصدی شوک بزرگی را به بازار سیمان وارد کرد و بازار را به سمت تنش قیمتی برد، گفت: وزارت صمت بلافاصله پس از ابلاغ محدودیت ۹۰ درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی وارد عمل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر الوندیان با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی اظهار داشت: با پیگیری مستمر وزیر صمت، محدودیت‌های اعمال شده برطرف شد؛ درنهایت التهاب بازار سیمان کاهش یافت و این کالا با قیمت حدود ۱۵۰ هزار تومان در هر کیسه در بورس کالا معامله می‌شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تشریح وضعیت اثر ناترازی برق بر صنعت سیمان، اعمال محدودیت ۹۰ درصدی را برابر با توقف تولید کلینکر و سیمان دانست و گفت: در سال ۱۴۰۴ محدودیت‌ها دو ماه زودتر آغاز شد؛ در نیمه دوم فروردین محدودیت برق و در اوایل اردیبهشت محدودیت گاز شرکت‌های سیمانی شروع شد تا جایی که در تاریخ ۲۴ اردیبهشت وزارت نیرو در پیامکی به واحد‌های سیمانی محدودیت ۹۰ درصدی مصرف برق را به آنها ابلاغ کرد.

وی افزود: این محدودیت در حالی اعمال شد که اردیبهشت پرمصرف‌ترین ماه مصرف سیمان در کشور است و در سراسر کشور به دلیل مناسب بودن آب و هوا، پروژه‌های ساخت و سازی زیادی فعال هستند.

وی ادامه داد: در اردیبهشت ۱۴۰۳ بیش از ۷ میلیون تن سیمان تولید شد و به فروش رفت در حالی که متوسط مصرف ماهیانه کشور حدود ۵.۵ میلیون تن است، با این تفاسیر توقف تولید سیمان در این ماه شوک بزرگی را به بازار وارد کرد و بازار را به تنش قیمتی مبتلا کرد.

جلوی التهاب بازار سیمان گرفته شد

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: تصمیم گیری برای این محدودیت فلج‌کننده بدون هماهنگی و اطلاع قبلی وزارت صمت و انجمن صنفی اتفاق افتاد که واکنش وزیر صمت را نیز برانگیخت.

الوندیان خاطرنشان کرد: گشایش کنونی درخصوص افزایش دیماند برق صنایع سیمان، با پیگیری جدی وزارت صمت صورت گرفت.

وی یادآوری کرد: این وزارتخانه با وزارت نیرو برای تامین برق صنایع تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند؛ بنابراین باید در راستای مفاد این تفاهم‌نامه به صورت مستمر عمل شود.

وی اظهار کرد: اکنون این پرسش مطرح است که در شرایطی که متولی صنعت، وزارت صمت است چرا وزارتخانه دیگری برای صنایع تصمیم می‌گیرد؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: خوشبختانه وزارت صمت به ویژه وزیر صمت بلافاصله پس از ابلاغ محدودیت ۹۰ درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی با پیگیری مستمر تلاش کرد محدودیت اعمال شده را برطرف کند و پس از تامین برق با همکاری وزارت نیرو و بورس کالا و سایر نهاد‌های نظارتی التهاب بازار از بین رفت و بازار آرام گرفت و روز یکشنبه با عرضه بالای واحد‌های تولید سیمان در تهران این کالا با قیمت حدود ۱۵۰ هزار تومان در هر کیسه در بورس کالا معامله شد.

حساسیت تأمین برق صنایع فولاد و سیمان

الوندیان یادآور شد: تولیدکنندگان فولاد و سیمان اکنون نیاز به یک برنامه تعریف شده در تامین برق دارند، نه اینکه اوضاع به گونه‌ای باشد که هر زمان وزارت نیرو با کمبود مواجه باشد اقدام به اعمال بیشترین محدودیت‌ها برای صنعت سیمان کند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ضمن اشاره به محدودیت ۵۰ درصدی برق صنایع سیمان از نگرانی این صنایع به تشدید دوباره محدودیت‌ها و افزایش آن به ۹۰ درصد بنا بر تصمیم وزارت نیرو خبر داد.

وی درباره آخرین وضعیت محدودیت‌های اعمال‌شده بر برق مجتمع‌های سیمانی در سال اخیر نیز توضیح داد: صنعت سیمان نیز همراه با صنعت فولاد درگیر محدودیت‌های ناشی از کمبود برق شده است. در سال گذشته محدودیت‌ها در صنعت سیمان از نیمه دوم خرداد آغاز شد و اوج محدودیت در مرداد اتفاق افتاد که در پی آن ۷۰درصد کوره‌های سیمان کشور متوقف شدند؛ این محدودیت‌ها تا نیمه دوم شهریور سال گذشته ادامه پیدا کرد؛ در نیمه دوم مهر نیز محدودیت گاز آغاز شد و تا ۲۵ اسفند محدودیت گاز و برق ادامه یافت.

وی افزود: طبق آنچه شرح داده شد، صنایع سیمان در سال ۱۴۰۳ دوره‌ای طولانی از محدودیت را متحمل شدند و این امر سبب شد تولید این صنعت در این سال نسبت به سال ۱۴۰۲، چهار میلیون تن کاهش پیدا کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->