بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

التهاب بازار سیمان کاهش یافت (۷ خرداد ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۵۲۵۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷
التهاب بازار سیمان کاهش یافت (۷ خرداد ۱۴۰۴)
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه اعمال محدودیت ۹۰ درصدی شوک بزرگی را به بازار سیمان وارد کرد و بازار را به سمت تنش قیمتی برد، گفت: وزارت صمت بلافاصله پس از ابلاغ محدودیت ۹۰ درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی وارد عمل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر الوندیان با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی اظهار داشت: با پیگیری مستمر وزیر صمت، محدودیت‌های اعمال شده برطرف شد؛ درنهایت التهاب بازار سیمان کاهش یافت و این کالا با قیمت حدود ۱۵۰ هزار تومان در هر کیسه در بورس کالا معامله می‌شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تشریح وضعیت اثر ناترازی برق بر صنعت سیمان، اعمال محدودیت ۹۰ درصدی را برابر با توقف تولید کلینکر و سیمان دانست و گفت: در سال ۱۴۰۴ محدودیت‌ها دو ماه زودتر آغاز شد؛ در نیمه دوم فروردین محدودیت برق و در اوایل اردیبهشت محدودیت گاز شرکت‌های سیمانی شروع شد تا جایی که در تاریخ ۲۴ اردیبهشت وزارت نیرو در پیامکی به واحد‌های سیمانی محدودیت ۹۰ درصدی مصرف برق را به آنها ابلاغ کرد.

وی افزود: این محدودیت در حالی اعمال شد که اردیبهشت پرمصرف‌ترین ماه مصرف سیمان در کشور است و در سراسر کشور به دلیل مناسب بودن آب و هوا، پروژه‌های ساخت و سازی زیادی فعال هستند.

وی ادامه داد: در اردیبهشت ۱۴۰۳ بیش از ۷ میلیون تن سیمان تولید شد و به فروش رفت در حالی که متوسط مصرف ماهیانه کشور حدود ۵.۵ میلیون تن است، با این تفاسیر توقف تولید سیمان در این ماه شوک بزرگی را به بازار وارد کرد و بازار را به تنش قیمتی مبتلا کرد.

جلوی التهاب بازار سیمان گرفته شد

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: تصمیم گیری برای این محدودیت فلج‌کننده بدون هماهنگی و اطلاع قبلی وزارت صمت و انجمن صنفی اتفاق افتاد که واکنش وزیر صمت را نیز برانگیخت.

الوندیان خاطرنشان کرد: گشایش کنونی درخصوص افزایش دیماند برق صنایع سیمان، با پیگیری جدی وزارت صمت صورت گرفت.

وی یادآوری کرد: این وزارتخانه با وزارت نیرو برای تامین برق صنایع تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند؛ بنابراین باید در راستای مفاد این تفاهم‌نامه به صورت مستمر عمل شود.

وی اظهار کرد: اکنون این پرسش مطرح است که در شرایطی که متولی صنعت، وزارت صمت است چرا وزارتخانه دیگری برای صنایع تصمیم می‌گیرد؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: خوشبختانه وزارت صمت به ویژه وزیر صمت بلافاصله پس از ابلاغ محدودیت ۹۰ درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی با پیگیری مستمر تلاش کرد محدودیت اعمال شده را برطرف کند و پس از تامین برق با همکاری وزارت نیرو و بورس کالا و سایر نهاد‌های نظارتی التهاب بازار از بین رفت و بازار آرام گرفت و روز یکشنبه با عرضه بالای واحد‌های تولید سیمان در تهران این کالا با قیمت حدود ۱۵۰ هزار تومان در هر کیسه در بورس کالا معامله شد.

حساسیت تأمین برق صنایع فولاد و سیمان

الوندیان یادآور شد: تولیدکنندگان فولاد و سیمان اکنون نیاز به یک برنامه تعریف شده در تامین برق دارند، نه اینکه اوضاع به گونه‌ای باشد که هر زمان وزارت نیرو با کمبود مواجه باشد اقدام به اعمال بیشترین محدودیت‌ها برای صنعت سیمان کند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ضمن اشاره به محدودیت ۵۰ درصدی برق صنایع سیمان از نگرانی این صنایع به تشدید دوباره محدودیت‌ها و افزایش آن به ۹۰ درصد بنا بر تصمیم وزارت نیرو خبر داد.

وی درباره آخرین وضعیت محدودیت‌های اعمال‌شده بر برق مجتمع‌های سیمانی در سال اخیر نیز توضیح داد: صنعت سیمان نیز همراه با صنعت فولاد درگیر محدودیت‌های ناشی از کمبود برق شده است. در سال گذشته محدودیت‌ها در صنعت سیمان از نیمه دوم خرداد آغاز شد و اوج محدودیت در مرداد اتفاق افتاد که در پی آن ۷۰درصد کوره‌های سیمان کشور متوقف شدند؛ این محدودیت‌ها تا نیمه دوم شهریور سال گذشته ادامه پیدا کرد؛ در نیمه دوم مهر نیز محدودیت گاز آغاز شد و تا ۲۵ اسفند محدودیت گاز و برق ادامه یافت.

وی افزود: طبق آنچه شرح داده شد، صنایع سیمان در سال ۱۴۰۳ دوره‌ای طولانی از محدودیت را متحمل شدند و این امر سبب شد تولید این صنعت در این سال نسبت به سال ۱۴۰۲، چهار میلیون تن کاهش پیدا کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->