سال ۱۴۰۳ خشک‌ترین سال کشور در سه دهه اخیر ویدئو | رئیس پلیس راهور استان خراسان رضوی: زیرساخت‌های شهر مشهد با ترافیک همخوانی ندارد! معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی: وضعیت منابع آبی جنوب خراسان رضوی بسیار وخیم است معوقات فروردین بازنشستگان دارای حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان واریز شد (۲۱ مهرماه ۱۴۰۴) درباره آپارتمان‌نشینی و جرمی به نام «مزاحمت همسایه » | دوستی بین دیوارهای مشترک یادی از دکتر غلامحسین مصاحب، پدر ریاضیات نوین ایران | بازآفرین زبان اعداد ثبت ۱۳۳ زلزله در کشور طی هفته دوم مهرماه ۱۴۰۴ تأکید دادستان تهران بر افزایش نظارت‌ها بر بازار بالارفتن سن بارداری در مادران، ریسک تولد کودکان دارای سندرم‌داون را افزایش می‌دهد سقوط از ارتفاع باعث فوت یک دانشجو در تبریز شد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) هشدار درباره واکسن تقلبی گارداسیل ۹ به فرم ویال تربیت نسل مسئول در قبال محیط زیست، مأموریت آموزش و پرورش است دستگیری سارق باغ‌ویلا‌های شمال مشهد با ۲۰ فقره سرقت (۲۱ مهر ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا به پیامک‌های جعلی قطع برق پیش‌بینی رگبار باران در نوار شمالی کشور (۲۱ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۱ مهر ۱۴۰۴) | تداوم تابستان در واپسین روز‌های ماه‌ِ مهر اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ مهر ۱۴۰۴) اسامی برخی تنقلات غذایی غیرمجاز منتشر شد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) ورود هیئت‌رئیسه مجلس به مشکل تأخیر پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی رئیس محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور: اعتبارات فعلی دولت پاسخگوی هدف کاهش هدررفت آب نیست ماجرای نوزادی ۳ماهه که والدینش او را نمی‌خواهند | دست ردّ زوج جوان به هدیه بهشتی پاسخ مسئولان به تقاضای شهروندان برای شفافیت درخصوص سرنوشت اقلام توقیفی: اول آزمایش، بعد ورود به بازار یا امحا چند نکته مهم درباره مصرف استامینوفن در دوران بارداری با این ۶ کربوهیدرات عالی، چربی‌های شکمی خود را آب کنید و لاغر شوید چرا آمپول‌های لاغری بدون نسخه خطرناک است؟ دندانپزشکی‌های طرف قرارداد بیمه آسیا در غرب تهران کارگروه اضطرار آلودگی هوای مشهد شاید امروز (۲۱ مهرماه ۱۴۰۴) تشکیل شود ثبت‌نام نزدیک به ۱۵ هزار دانش‌آموز ایرانی بدون مدارک هویتی طی ۲ روز گذشته (۲۱ مهر ۱۴۰۴) طرح های آبخیزداری و مزایای آن معطل اعتبارات مناسب است | یک تخصیص اعتبار نصفه و نیمه
سرخط خبرها

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در کشور در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۷ خرداد ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۵۳۴۹
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶
صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در کشور در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۷ خرداد ۱۴۰۴)
سازمان هواشناسی کشور با صدور چهار اطلاعیه با دو هشدار سطح نارنجی و دو هشدار سطح زرد به ترتیب از «تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های همرفتی»، «افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا»، «فعالیت سامانه بارشی» و «وزش باد و افزایش ارتفاع موج» خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان هواشناسی کشور با صدور چهار اطلاعیه با دو هشدار سطح نارنجی و دو هشدار سطح زرد به ترتیب از «تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های همرفتی»، «افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا»، «فعالیت سامانه بارشی» و «وزش باد و افزایش ارتفاع موج» خبر داد.

افزایش فعالیت سامانه‌های جوی از امروز

سازمان هواشناسی کشور ضمن صدور هشدار اعلام کرده که امروز بارش در چهار استان تشدید می‌شود. فعالیت سامانه بارشی موجب وقوع رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت می‌شود که تا جمعه در مجموع در ۱۵ استان ادامه خواهد یافت.

بر اساس چهار هشداری که سازمان هواشناسی کشور صادر کرده است، مناطق ساحلی و فراساحلی خوزستان و هرمزگان و بوشهر با افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع امواج رو‌به‌رو خواهد بود.

تشدید فعالیت سامانه بارشی در چهار استان

بر اساس اولین هشدار سازمان هواشناسی کشور، با سطح نارنجی، امروز (خردادماه) فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های همرفتی تشدید و موجب وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ در مناطقی از چهار استان اردبیل، آذربایجان شرقی، نیمه شمالی آذربایجان غربی و ارتفاعات مازندران خواهد شد.

در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر، صاعقه، اختلال در ناوگان حمل و نقل، وزش باد شدید موقت، کاهش دید افقی، خسارت به سازه‌های سبک و موقت و شکستن نهال و درختان فرسوده از آثار احتمالی تشدید فعالیت این سامانه اعلام شده است و پرهیز از قرارگرفتن و اتراق در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی در بستر رودخانه‌ها، پرهیز از پرواز با هواپیما‌های سبک، بالگرد و گلایدر و آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و عدم توقف در اطراف درختان و دیوار‌های فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره از جمله توصیه‌های هواشناسی در این شرایط جوی است.

وزش باد در مناطق ساحلی و فراساحلی خوزستان و بوشهر؛ خطر غرق شدگی

دومین هشدار سطح نارنجی درباره افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۳۰ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی تا ۱.۸ متر و بیش از ۱.۸ متر در مناطق دور از ساحل مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر در خلیج فارس است.

این شرایط جمعه (۹ خردادماه) آغاز می‌شود و تا یکشنبه (۱۱ خردادماه) ادامه خواهد داشت.

در این شرایط شناگران و غواصان در معرض خطر غرق شدگی قرار خواهند گرفت و پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در تردد‌های دریایی قایق‌های صیادی، شناور‌های سبک و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناور‌های مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی دور از انتظار نیست.

در همین رابطه منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی از جمله مواردیست که باید مورد توجه قرار بگیرد.

رگبار، رعد و برق و گرد و خاک در ۱۵ استان؛ احتمال و خطر افزایش سطح آب رودخانه‌ها

سومین هشدار صادر شده در با سطح زرد و در مورد وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد احتمال بارش تگرگ است که طی سه روز ۱۵ استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

فعالیت این سامانه امروز در استان‌های آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی، همدان، شمال اصفهان، ارتفاعات سمنان و شمال کردستان آغاز می‌شود و سپس طی پنجشنبه در استان‌های اردبیل، نیمه شمالی استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، ارتفاعات استان‌های تهران، سمنان و مازندران ادامه می‌یابد.

فعالیت این سامانه جوی جمعه (۹ خردادماه) در شمال استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی ادامه خواهد داشت.

لغزندگی جاده‌ها، بویژه برون شهری، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، احتمال صاعقه، احتمال آب‌گرفتگی معابر، کاهش دید افقی، وزش باد شدید، احتمال سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات و احتمال خسارت به سازه‌های سبک و محصولات کشاورزی از آثار فعالیت این سامانه جوی خواهد بود که بر همین اساس مواردی مانند خودداری از توقف در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در جابجایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در سفر‌های بین شهری، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، عدم توقف در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره توصیه می‌شود.

وزش باد در سواحل و مناطق دور از ساحل هرمزگان؛ ضرورت خودداری از شنا و غواصی

در هشدار زرد رنگ دیگری که از سوی سازمان هواشناسی کشور صادر شده است نیز به افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز اشاره شده است.

بر همین اساس وزش باد و افزایش ارتفاع موج از اواخر وقت جمعه آغاز می‌شود و تا ظهر یکشنبه (۱۱ خردادماه) ادامه دار خواهد بود.

در این شرایط شناگران و غواصان در معرض خطر قرار خواهند داشت همچنین پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در تردد‌های دریایی قایق‌های صیادی، شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین، اختلال در تردد شناور‌های مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی دور از انتظار نیست.

در همین راستا بر منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی تاکید شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->