ویدئو| خلاصه بازی استقلال و ملوان بندرانزلی در فینال حذفی (۸ خرداد ۱۴۰۴) نتیجه بازی استقلال تهران و ملوان بندرانزلی در فینال حذفی (۸ خرداد ۱۴۰۴)+ ویدئو گل| قهرمانی در فصل تلخ ترکیب احتمالی استقلال برابر ملوان نوراللهی در راه النصر؟ پایان کار رونالدو در النصر نتیجه و فیلم خلاصه بازی چلسی و بتیس در فینال کنفرانس‌لیگ(۸ خرداد۱۴۰۴)| جام در دست انگلیسی‌ها بیرانوند، ناجی عالیشاه در پرسپولیس امیری از پرسپولیس رفتنی شد پیشنهاد عجیب درویش در مورد گندوز پاسخ منفی هافبک ترک به کارتال مأموریت استیلی در ترکیه چه بود؟ فریبا: بازیکنان استقلال به دنبال قهرمانی در جام حذفی هستند مقایسه قرارداد‌ها در فصل جدید با بازیکنان قدیم | آن‌ها تیم ملی را بالا کشیدند، این‌ها فقط دستمزد را! استقلال تنهاانتخاب داخلی سیدحسین حسینی تفتیان؛ همیشه در اردو، همیشه بی مقام پخش زنده بازی چلسی و رئال بتیس در فینال لیگ کنفرانس (۷ خرداد ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین پایان پروژه پرسپولیس - قلی زاده مدیران استقلال منتظر نتیجه جباری در جام حذفی| سرمربی استقلال بعد از فینال مشخص می‌شود سیدورف استقلال را قفل کرد ناکامی تفتیان در فینال ۱۰۰ متر قهرمانی آسیا لیست جدید تیم ملی فوتبال اعلام شد پرسپولیس ۵ سال جوان شد
سرخط خبرها

تفتیان؛ همیشه در اردو، همیشه بی مقام

  • کد خبر: ۳۳۵۴۰۷
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۰
تفتیان؛ همیشه در اردو، همیشه بی مقام
تفتیان سال‌هاست در مسابقات بین‌المللی حضور دارد، اما در اغلب این سال‌ها تنها چیزی که از او دیده‌ایم، خبر «شرکت‌کردن» در رقابت‌ها بوده، نه «افتخارآفرینی!
نیما صارمی
نویسنده نیما صارمی

در روزی که قهرمانان آسیایی در دو ۱۰۰ متر برای شکستن مرز‌های سرعت جنگیدند، حسن تفتیان ـ که سال‌هاست عنوان «سریع‌ترین مرد ایران» را یدک می‌کشد ـ بار دیگر با ثبت رکورد ۱۰.۴۱ ثانیه، هفتم شد؛ رکوردی که نه تنها از سطح قهرمانی، بلکه حتی از یک نیمه‌نهایی سطح بالا فاصله دارد.

واقعیت این است که تفتیان سال‌هاست در مسابقات بین‌المللی حضور دارد، اما در اغلب این سال‌ها تنها چیزی که از او دیده‌ایم، خبر «شرکت‌کردن» در رقابت‌ها بوده، نه «افتخارآفرینی». در حالی که بودجه، اردو، مربی خارجی و امکانات برای او فراهم شده و رسانه‌ها بار‌ها درباره «آماده‌ترین» بودنش نوشته‌اند، عملکرد نهایی‌اش نشان می‌دهد با یک دوومیدانی‌کار مدعی فاصله دارد. او در عرصه داخلی بی‌رقیب است و شاید همین بی‌رقیبی او را از پیشرفت بازداشته است.

تفتیان سال‌هاست در اردو‌های خارج از کشور زندگی می‌کند، کمتر رقابت می‌کند و کمتر پاسخگوست. وقتی می‌بازد، تحلیل نمی‌دهد؛ وقتی ناکام می‌ماند، دنبال توجیه است. برای قهرمان ملی بودن، تنها فیزیک آماده و ویدئو‌های تمرینی کافی نیست. نتیجه‌گیری در رقابت، اصل بی‌چون‌وچرای قهرمانی است. اما او در بزنگاه‌ها، معمولاً یا حذف شده یا به رتبه‌های میانی و پایین قناعت کرده است.

مشکل جدی‌تر، اما اینجاست: نبودِ رقابت داخلی، تفتیان را بی‌خطر و بی‌تحرک نگه داشته. او سال‌ها بدون فشارِ پشت‌سر، بدون کسی که نفسش را حس کند، بدون تهدیدی برای جایگاهش، به مسابقات رفته و برگشته. هر بار با همان عنوان همیشگی: «سریع‌ترین مرد ایران»؛ اما سؤالی که سال‌ها بی‌پاسخ مانده این است: سریع‌ترین نسبت‌به چه‌کسی؟

در نبود رقبا، تفتیان با «بی‌رقیب‌بودن» قهرمان ماند، نه با «بهترین‌بودن»؛ و این پدیده‌ای‌ست که به ورزش ایران آسیب می‌زند: قهرمانانی که نه آزموده‌اند، نه آزموده شده‌اند.

در نهایت باید گفت: اگر بناست هر بار فقط شرکت کنیم، و نه رقابت واقعی، و هر بار فقط عنوان و بودجه بدهیم و نه پاسخ بخواهیم، پس تکلیف ورزش قهرمانی چه می‌شود؟ تفتیان باید بداند که دوران «بی‌رقیب‌ماندن» ابدی نیست. برای قهرمان‌ماندن، باید بهتر از دیروز شد، نه فقط بهتر از هیچ‌کس.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->