قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر تخلیه ۷۰ درصد بار برنج قاچاق پاکستانی در مازندران و توزیع در بازار به اسم برنج ایرانی اولین حراج شمش طلا در مردادماه، فردا (۵ مرداد ۱۴۰۴) | وجه‌الضمان یک میلیارد تومانی به ازای هر شمش نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرد | ایجاد مشکلات در این شیوه ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار نفر برای دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان افزایش قیمت نفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) مهلت شرکت در طرح بیمه سهام تمدید شد مسیر سخت صنعت ساختمان، از چاله به چاه | گزارش شهرآرانیوز از نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد + فیلم معاون وزیر صمت: برنامه قطعی برق صنایع در اختیار استان‌ها است با پیشنهاد روسیه، ایران مرکز اقتصاد بریکس می‌شود معرفی بروکر ارانته (Errante) [واریز ریالی + رگوله معتبر و پشتیبانی فارسی] زائران چگونه ارز اربعین ۱۴۰۴ را دریافت کنند؟ واردات ۱۶۵۰ تن برنج پاکستانی به خراسان رضوی | آیا مشکل کمبود برنج حل می‌شود؟ آغاز طرح فروش ۱۱ محصول ایران‌خودرو از ۴ مرداد بیست‌وششمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مشهد آغازبه‌کار کرد + فیلم مصرف برق کشور از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرد جزییات طرح فروش فوری ۱۱ محصول ایران‌خودرو از شنبه (۴ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌برداری از پروژه هوشمندسازی شبکه گاز مشهد مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم دستور وزیر کشاورزی بر اصلاح قیمت لبنیات استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟

  • کد خبر: ۳۳۵۵۷۳
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۳
حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟
رئیس اتاق ایران، ۷ پیشنهاد برای تعمیق روابط ایران و عمان در حوزه اقتصاد، ارائه داد. به اعتقاد او رفتن به سمت تعریف پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری راهکار مناسبی در این مسیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، صمد حسن‌زاده در همایش بررسی فرصت‌های تجاری ایران و عمان تصریح کرد: بخش خصوصی ایران تمایل زیادی برای همکاری با شرکت‌های عمانی دارد. با توجه به تنوع وسیع ظرفیت‌های همکاری بین دو کشور، لازم است بر آینده روابط متمرکز شد تا بتوان با استفاده بهینه از فرصت‌های جدید، نقشه راه مناسبی برای روابط و همکاری‌های مشترک که در بردارنده منافع دو طرف باشد، تعریف و ترسیم کرد.

وی افزود: در سال‌های اخیر، حجم مبادلات تجاری دو کشور از ۲ میلیارد دلار عبور کرده است و چشم‌انداز روشنی برای افزایش این رقم تا سطحی بسیار بالاتر وجود دارد.

رئیس اتاق ایران تأکید کرد: به‌واسطه تبادل هیات‌های تجاری به‌صورت منظم و مستمر میان اتاق‌های بازرگانی، شناخت خوبی از ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی نزد فعالان اقتصادی دو کشور ایجاد شده است. با این حال، نکاتی در خصوص پیشبرد هرچه بیشتر روابط اقتصادی بین دو کشور، با تکیه بر برخی از ظرفیت‌ها که همچنان به فعلیت نرسیده‌اند، وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

حسن‌زاده در حوزه همکاری‌های تجاری و مبادلات کالایی به زمینه‌های متعددی برای صادرات کالا از ایران به عمان و نیز تأمین برخی اقلام مورد نیاز بازار ایران از طریق عمان اشاره و تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی بلندمدت و پایدار توسعه روابط اقتصادی، لازم است به سمت سرمایه‌گذاری‌های مشترک در دو کشور حرکت کنیم؛ بنابراین شایسته است بخش خصوصی دو کشور برای فراهم کردن کلیه تسهیلات و امکانات لازم برای این امر، پیگیری مستمر از دو دولت داشته باشند. همچنین در این ارتباط لازم است اتاق‌های مشترک دو کشور به شناسایی پروژه‌های دارای مزیت نسبی و برنامه‌ریزی برای اجرایی شدن آنها بپردازند.

او با نگاه به آمار‌ها در زمینه «صادرات مجدد کالا‌های ایرانی از طریق عمان» و «واردات کالا از عمان»، گفت: این اعداد و ارقام نشان‌دهنده رشد مبادلات است؛ اما توسعه همکاری‌های ترانزیتی و بندری و استفاده از ظرفیت و مزایای مناطق آزاد تجاری دو کشور از جمله مناطق آزاد دُقُم و صُحار و منطقه آزاد تجاری چابهار همچنان به‌عنوان زیرساخت‌های لازم برای توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی مورد توجه است که در این زمینه شایسته است اقدامات تکمیلی و زیربنایی از سوی دو کشور صورت پذیرد.

رئیس اتاق ایران در ادامه به پیشرفت‌ها و دستاورد‌های ارزشمند شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های معادن، فنآوری‌های دانش‌بنیان، آی تی و آی تی سی اشاره و پیشنهاد داد: همکاری میان شرکت‌های ایرانی و عمانی در این حوزه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

حسن‌زاده با دعوت ایران از سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف نظیر نفت، گاز، پتروشیمی، انرژی‌های تجدیدپذیر، پروژه‌های آبرسانی، صنعت نیروگاهی، حمل‌ونقل، معادن، کشاورزی، صنعت خودروسازی، فناوری اطلاعات، صنعت گردشگری و هتل‌سازی، گفت: امکان سرمایه‌گذاری کامل به‌صورت مستقل یا با مشارکت سرمایه‌گذاران ایرانی در حوزه‌هایی که مطرح شد، وجود دارد.

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود به صنعت گردشگری به‌ویژه گردشگری سلامت به عنوان یکی از زمینه‌های مهم همکاری بین ایران و عمان اشاره کرد و ادامه داد: بخش خصوصی ایران آماده همکاری و ارائه خدمات به گردشگران سلامت کشور عمان است. طبق برآورد‌ها سالانه حدود چهار میلیون نفر از کشور‌های عربی به منظور گردشگری وارد ایران می‌شوند که حدود یک میلیون نفر از این گردشگران، برای بهره‌گیری از امکانات درمانی و سلامت به ایران سفر می‌کنند.

او خاطرنشان کرد: حوزه‌های انرژی، ساخت و احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی و تأسیسات آب و فاضلاب، یکی دیگر از زمینه‌های جدید همکاری است که امکان بهره‌گیری از توانمندی و تجربیات شرکت‌های ایرانی در این بخش وجود دارد.

حسن‌زاده تأکید کرد: بخش خصوصی ایران برای همکاری در بخش توسعه و نوسازی زیرساخت‌ها و بخش‌های صنعتی و معدنی عمان و همچنین ارائه خدمات فنی‌ومهندسی و همکاری مشترک در زمینه‌های مختلف عمرانی کشور عمان در حوزه‌های جاده‌سازی، ایجاد شبکه ریلی، سدسازی و ... آمادگی کامل دارد. همچنین بخش‌های خصوصی دو کشور می‌توانند در چارچوب همکاری‌های چندجانبه و منطقه‌ای، در اجرای پروژه‌های فنی‌ومهندسی در کشور‌های سوم منطقه، به‌صورت مشترک همکاری و فعالیت کنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->