صدور بیش از دو میلیون چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست
سرخط خبرها

عبده تبریزی: کمبود نقدینگی، سرآغاز چالش‌های جدی و انحراف از مسیر صحیح است

  • کد خبر: ۳۳۶۰۳۳
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
عبده تبریزی: کمبود نقدینگی، سرآغاز چالش‌های جدی و انحراف از مسیر صحیح است
یک تحلیلگر مسایل اقتصادی گفت: کمبود نقدینگی، سرآغاز چالش‌های جدی و انحراف از مسیر صحیح است و می‌تواند منجر به شکست شرکت، از دست دادن بهترین کارکنان و فرصت‌سوزی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین عبده تبریزی روز یکشنبه در کمیسیون سرمایه‌گذاری، تامین مالی و اقتصاد کلان اتاق بازرگانی خراسان رضوی در محل اتاق بازرگانی مشهدT : سرمایه دلاری بانک‌ها نسبت به دهه ۸۰ به نصف کاهش یافته و بانک مرکزی به دلیل نگرانی‌های تورمی، در تزریق نقدینگی به این بخش با احتیاط عمل می‌کند، این وضعیت فشار مضاعفی را بر بازار تحمیل کرده که ظرفیت تحمل آن را ندارد.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران در حال کوچک شدن است، بیان کرد: پدیده کوچک شدن اقتصاد در تمامی ابعاد در کشور ما قابل مشاهده است. در حوزه مالی، همچنان گردش پول وجود دارد؛ اما فقر در همه‌جا حتی در اقدامات کوچک سازمان‌ها، شرکت‌ها و دانشگاه‌ها نیز مشهود است و این یک واقعیت ملموس در کشور است.

این تحلیگر مسائل اقتصادی با تاکید بر لزوم ایجاد تغییرات بنیادین در اقتصاد کشور خاطر نشان کرد: مسوولیت شرایط فعلی متوجه بخش خصوصی نیست، شاید اتاق‌های بازرگانی در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته می‌توانستند نقش موثرتری ایفا کنند؛ اما در سال‌های اخیر دریافته‌اند که حتی رانت‌های تخصیصی نیز به دست صنعتگر واقعی نمی‌رسد، لذا باید به دنبال فضای کسب‌وکار آزادتر و باثبات‌تری باشند.

وی افزود: بخش خصوصی باید از طریق اتاق‌های بازرگانی به دولت و حاکمیت این پیام را منتقل کند که نیازی به حمایت‌های مستقیم و رانتی ندارد و در مقابل، دولت نیز نباید انتظارات غیرواقعی و خاص از این بخش داشته باشد؛ فعالان اقتصادی در ازای پرداخت مالیات و ارزش افزوده، انتظار دارند دولت از ایجاد موانع و ریسک‌های جدید خودداری کند، این رویکرد باید در برنامه‌های توسعه کشور لحاظ شده و نرخ‌های رشد اقتصادی با واقعیت‌های موجود منطبق شود.

به گفته وی، باید از پیگیری طرح‌های آسیب‌زا و مخرب پرهیز شود.

عبده تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مدیریت صحیح منابع مالی اشاره کرد و گفت: استفاده از سرمایه در گردش فعالیت‌های موجود برای ایجاد طرح‌های جدید، یک اشتباه استراتژیک است، تامین مالی هر طرح جدید باید از ابتدا تا انتها به طور کامل مشخص باشد.

وی اظهار کرد: کمبود نقدینگی، سرآغاز چالش‌های جدی و انحراف از مسیر صحیح است و می‌تواند منجر به شکست شرکت، از دست دادن بهترین کارکنان و فرصت‌سوزی شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: شرکتی که قادر به پرداخت حقوق کارگران و کارمندان خود نیست، عملاً دیگر یک شرکت فعال محسوب نمی‌شود و باید وضعیت ورشکستگی خود را به طور رسمی اعلام کند.

وی با بیان اینکه اگرچه توسعه امری مطلوب است، افزود:، اما توسعه نامتوازن منجر به نوعی بی‌نظمی خواهد شد، باید واقعیت کوچک شدن اقتصاد را پذیرا باشیم و نرخ‌های رشد را متناسب با این واقعیت تنظیم کنیم.

تحقق رشد پایدار هشت درصدی در شرایط کنونی دشوار است

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه دستیابی به نرخ رشد پایدار هشت درصدی (پیش بینی شده در برنامه هفتم پیشرفت) در شرایط کنونی دشوار است، گفت: حتی با اتکا به درآمد‌های نفتی، اگرچه ممکن است به نرخ رشد‌های موقت هفت تا هشت درصدی دست یابیم؛ اما این رشد، ماهیتی یک‌ساله داشته و فاقد پایداری لازم است.

وی ادامه داد: ضرورت امروز اقتصاد کشور، حرکت به سمت نرخ رشد پایدار است.

عبده تبریزی در خصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز پیشنهاد کرد: منابع صندوق‌ها به عنوان مثال، ۴۰ درصد صرفا به طرح‌های جدید و اشتغال‌زا که به رشد کشور کمک می‌کنند، اختصاص یابد.

به گفته وی، در این راستا شرکت‌های متعددی در حوزه انرژی خورشیدی اعلام آمادگی کرده‌اند، اگرچه برخی سخت‌گیری‌ها تا سطوحی قابل فهم است، اما ضروری است سامانه‌ای مشابه سامانه بورس برای شفاف‌سازی مراحل و وضعیت پروژه‌ها در سطوح مختلف فعال شود تا مسیر سرمایه‌گذاری شفاف‌تر شود.

وی تاکید کرد: در زمینه تامین ارز، پیشنهاد می‌شود دولت تخصیص ارز برای کالا‌های غیر اساسی را متوقف کرده و اجازه دهد بخش خصوصی با استفاده از ارز آزاد نیاز‌های خود را تأمین کند، در این صورت تنها ارز کالا‌های اساسی توسط دولت تأمین شده و از قیمت‌گذاری دستوری نیز پرهیز خواهد شد.

پیش‌بینی چهار وضعیت برای رفع تحریم

عبده تبریزی در بخش دیگری از این نشست در خصوص سناریو‌های رفع تحریم در مذاکرات ایران و آمریکا مطرح شده گفت: اقتصاددانان در این زمینه چهار وضعیت «تخاصم، ارتباط، تعامل محدود با دنیا، یا رابطه پایدار» را ترسیم کرده‌اند.

وی بیان کرد: احتمال می‌رود که ارتباطات در سطح محدود باقی بماند تا امکان فروش نفت فراهم شود که این مهم شرایط را به طور قابل توجهی تغییر خواهد داد، چراکه سود حاصل از فروش نفت بسیار قابل ملاحظه است؛ در حالی که از ۱۰۰ دلار صادرات غیرنفتی تنها حدود ۱۰ دلار سود حاصل می‌شود، تقریباً تمام درآمد حاصل از فروش نفت سود خالص و رقمی چشمگیر است.

این کارشناس مطرح اقتصادی کشور اظهار کرد: باید از موضع درستی حرکت کنیم تا بتوانیم نفت را سریع‌تر بفروشیم، زیرا نفت بسیاری از حوزه‌ها را پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: هدررفت منابع نیز با این موضوع مرتبط است. به نظر می‌رسد روابط باید گسترش یابد تا حداقل کشور‌هایی مانند چین بتوانند به راحتی و بدون ریسک سرمایه‌گذاری کنند و شرایط بهبود یابد، ما خود را از یک امکان بین‌المللی محروم کرده‌ایم و حالا باید بتوانیم آن را توسعه دهیم.

عبده تبریزی در مورد رمزارز‌ها و گرایش نسبت به این حوزه نیز گفت: هیچ دولتی به طور کامل توانایی کنترل کامل رمزارز‌ها را ندارد، مردم به دلیل فشار‌های ناشی از فقر، به این حوزه روی آورده‌اند و نمی‌توان جلوی بسیاری از این روند‌ها را گرفت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->