ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید
سرخط خبرها

روسیه درباره پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد

  • کد خبر: ۳۳۷۱۶۴
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
روسیه درباره پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد
معاون وزیر امور خارجه روسیه با تأکید بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران تحت کنترل دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده و هست، خاطرنشان کرد: فدراسیون روسیه به هیچ وجه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را نمی‌پذیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سرگئی ریابکوف» با بیان اینکه دولت قبلی ایالات متحده نتوانست به وعده خود برای بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) عمل کند، گفت: اکنون ایالات متحده به‌طور جدی به انعقاد توافق با ایران متعهد است و احتمال دستیابی به نتیجه مطلوب همچنان وجود دارد.

ریابکوف در ادامه با تاکید بر این‌که «فدراسیون روسیه تماس‌های غیرمستقیم بین نمایندگان ایران و آمریکا را از نزدیک زیر نظر دارد، اظهار داشت: همین واقعیت در رابطه با چنین تماس‌هایی، یک تغییر جدی در چارچوب کلی رویداد‌های نسبتاً پرتنش پیرامون برنامه هسته‌ای ایران در سال‌های اخیر است.

او که با خبرگزاری تاس گفت‌و‌گو می‌کرد، افزود: دولت قبلی آمریکا با وعده بازگرداندن ایالات متحده به برجام وارد کاخ سفید شد. متأسفانه، همان‌طور که در موارد دیگر اتفاق افتاد، به وعده خود عمل نکرد.

دیپلمات ارشد روس تصریح کرد: ما امروز شاهد تمرکز بسیار جدی‌تر واشنگتن بر انعقاد توافقی با تهران بر اساس شرایط قابل قبول متقابل هستیم که به ما امکان می‌دهد با از بین بردن سوءظن‌ها و تعصبات در مورد انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز در جمهوری اسلامی ایران، از بحران جلوگیری کنیم.

وی همچنین گفت: تا جایی که می‌توانیم قضاوت کنیم، طرفین همچنان در مسیر گفت‌و‌گو حرکت می‌کنند. البته، مانند هر مذاکره‌ای، به ویژه چنین مذاکرات پیچیده‌ای مشکلات و زوایای تیزی وجود دارد. با این حال، با توجه به اظهارات تهران و واشنگتن، احتمال رسیدن به نتیجه مطلوب همچنان وجود دارد. بیایید، ببینیم که بحث در مورد ایده‌های مطرح شده توسط طرفین چگونه پیش می‌رود.

معاون وزیر امورخارجه روسیه با بیان اینکه «مسکو در تلاش است تا جستجوی راه‌حل بین ایالات متحده و ایران را تسهیل کند» اظهار داشت: ما تلاش‌های خود را در جهت تسهیل جستجوی فعال برای راه‌حل‌های مذاکره‌شده لازم تضعیف نمی‌کنیم. من فکر می‌کنم که این راه‌حل‌ها با اتکای مناسب به قوانین بین‌المللی، اصل امنیت برابر و غیرقابل تقسیم و همچنین با توازن دقیق منافع و یک حرکت گام به گام که به ما امکان می‌دهد از طریق پایبندی به توافقات حاصل شده، اعتماد را ایجاد و تقویت کنیم، کاملاً قابل دستیابی هستند.

وی ادامه داد: من دوست دارم، باور کنم که ایالات متحده و همچنین ایران کاملاً از این موضوع آگاه هستند.

به گفته ریابکوف، فدراسیون روسیه قاطعانه معتقد است که یک توافق بلندمدت می‌تواند از طریق ابزار‌های صرفاً سیاسی و دیپلماتیک حاصل شود. برخلاف گمانه‌زنی‌های غربی، برنامه هسته‌ای ایران تحت کنترل دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) بوده و هست. حتی از نظر آماری، ایران در بین تمام اعضای آژانس، کشوری است که بیشترین بازرسی‌ها از آن انجام می‌شود. این را نمی‌توان در مورد کشور‌های غیرهسته‌ای در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای که ادعا‌هایی علیه آن دارند و چرخه سوخت هسته‌ای بسیار توسعه‌یافته‌تری دارند، گفت.

او تاکید کرد: در عین حال، طرف ایرانی را نمی‌توان مسئول عواقب مسیر خرابکارانه و نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل توسط ایالات متحده و کشور‌های اروپایی دانست که منجر به کاهش مقیاس فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس اتمی در ایران در رابطه با اقدامات داوطلبانه شفاف‌سازی تعیین شده در برجام شد.

مقام ارشد روس همچنین خاطرنشان کرد که مسکو نسبت به غیرقابل قبول بودن قطعی حملات به تأسیسات زیرساخت هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد.

وی افزود: ما قاطعانه هرگونه گزینه‌ای را در راستای حمله نظامی به زیرساخت و تأسیسات هسته‌ای ایران رد می‌کنیم. این امر ناگزیر منجر به عواقب جبران‌ناپذیری، از جمله پیامد‌های انسانی و رادیولوژیکی خواهد شد. لازم است تمام تلاش خود را برای جلوگیری از چنین وضعیتی که ما را به راه‌حل نزدیک‌تر نمی‌کند، انجام دهیم.

سرگئی ریابکوف یادآور شد: در سال ۲۰۱۵، زمانی که برجام منعقد شد، جامعه بین‌المللی قاطعانه مسیر جنگ را رد کرد و در شرایط فعلی، تنها گزینه صحیح استفاده حداکثری از منابع دیپلماتیک بدون اشاره به احتمال راه‌حل‌های قهری است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->