ضرورت حل چالش‌های تولید برای رونق اقتصاد پساجنگ | همراهی بخش خصوصی و دولتی برای رونق اقتصاد کاهش ۱۷ درصدی ترانزیت محموله‌های معدنی در جاده‌های خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ زمان پیش‌فروش بلیت برای سفر اربعین ۱۴۰۴ مشخص شد نرخ ارز در جنگ ۱۲ روزه چگونه کنترل شد؟ افزایش قیمت طلا تا دو ماه آینده دور از انتظار است | ثبات در بازار طلا (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۵ میلیونی شاهین اتوماتیک پلاس قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت قابل توجه قیمت‌ها رئیس سازمان بورس: حمایت‌های قابل توجهی از بازار سرمایه صورت می‌گیرد نرخ تورم مسکن خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد احداث ۲۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) ریزش بورس از ترس جنگ پس از آتش‌بس! | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ تیر ۱۴۰۴) بیشترین و کمترین تورم ماهانه استان‌ها اعلام شد + جدول اقلام پروتئینی موردنیاز ایام محرم ۱۴۰۴ تأمین شد بازگشت ۲۰ هزار نفر از حجاج به کشور تا سه‌شنبه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) لینک‌های مشکوک به خالی‌کردن حساب بانکی را چگونه شناسایی کنیم؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار رشد کرد فرماندار مشهد: سهمیه آرد نانوایی‌های مشهد در صورت نیاز افزایش می‌یابد قیمت دام زنده اعلام شد (۷ تیر ۱۴۰۴) وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند ثبت سفارش واردات حبوبات و چای از امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام (ره) چه زمانی برقرار می‌شود؟ | فعالیت ایرلاین‌های خارجی در کشورمان به روال قبل برمی‌گردد علت توقف معاملات ۲ شرکت بزرگ خودروساز در بورس امروز چیست؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) صادرات نفت ایران به چین شدت گرفت ریزش قیمت طلای جهانی در پی توافق تجاری آمریکا و چین (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی بازار ارز‌های دیجیتال (۷ تیر ماه ۱۴۰۴) شروع ریزشی بورس پس از دو هفته تعطیلی (۷ تیر ۱۴۰۴) + نمای بازار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش قیمت میوه تخصیص وام قرض‌الحسنه به واحد‌های تخریب‌شده در حمله رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

تولید وانت نیسان قدیمی متوقف شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۷۲۲۸
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
تولید وانت نیسان قدیمی متوقف شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴)
شرکت زامیاد اعلام کرد: تولید وانت نیسان با استاندارد‌های قدیمی به پایان رسیده و تولید مدل ارتقاءیافته این خودرو با رعایت کامل استاندارد‌های ۸۵گانه به‌زودی آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بابک مصدق، معاون توسعه محصول شرکت زامیاد، درباره وضعیت تولید خودروی نیسان گفته است: شرکت زامیاد اخیراً قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه وانت نیسان دوگانه‌سوز سنگین با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران امضا کرده است؛ این خودرو‌ها قرار است در طول سال جاری تولید و به بازار عرضه شوند.

وی افزود: سال گذشته، سازمان ملی استاندارد و وزارت صمت مجوز تولید ۳۵ هزار دستگاه وانت نیسان با الزامات قدیمی را صادر کردند. تاکنون ۳۰ هزار دستگاه از این تعداد تولید شده و مابقی طی یک ماه آینده تکمیل خواهد شد. پس از اتمام این تعهد، زامیاد قصد دارد مدل ارتقایافته وانت نیسان را بر اساس استاندارد‌های ۸۵ گانه تولید و عرضه کند.

معاون توسعه محصول شرکت زامیاد با اشاره به ویژگی‌های مدل جدید توضیح داد: یکی از استاندارد‌های ۸۵ گانه، سیستم کنترل پایداری است. برای بهبود این سیستم، فاصله بین دو محور خودرو ۱۶ سانتی‌متر افزایش یافته که منجر به پایداری و دینامیک بهتر خودرو می‌شود. همچنین، تمامی لاستیک‌ها از نوع رادیال بوده و سیستم فرمان هیدرولیک به‌طور کامل با استاندارد‌های روز توسعه یافته است.

وی ادامه داد: از دیگر الزامات استاندارد ۸۵ گانه، سیستم هشدار انحراف از مسیر است که با بهره‌گیری از دوربین‌های پیشرفته پیاده‌سازی شده و تمامی آزمایش‌های مربوطه را با موفقیت پشت سر گذاشته است. همچنین، سیستم ترمز اضطراری پیشرفته با استفاده از رادار نصب‌شده در پشت جلوپنجره خودرو توسعه یافته و تست‌های آن با موفقیت انجام شده است.

مصدق در پایان خاطرنشان کرد: صندلی‌های قابل‌تنظیم در دو جهت برای ارگونومی بهتر و سیستم هشدار بستن کمربند ایمنی از دیگر ویژگی‌های این خودرو است. همچنین افزایش ۱۶ سانتی‌متری طول اتاق خودرو امکان استفاده از تریم و صندلی‌های جدید را فراهم کرده و این تغییرات در راستای رعایت الزامات ۸۵ گانه انجام شده است.

گفتنی است، بر اساس تفاهم‌نامه مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران که در مهرماه سال گذشته به امضا رسید، تولید وانت نیسان با استاندارد‌های قبلی تنها تا سقف ۳۵ هزار دستگاه مجاز بوده و ادامه تولید آن منوط به رعایت کامل استاندارد‌های ۸۵ گانه است.

در تاریخ ۲ مهر ۱۴۰۳، تفاهم‌نامه‌ای میان رئیس سابق سازمان ملی استاندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید که بر اساس آن، تولید محصول نیسان Z۲۴ شرکت زامیاد محدود به حداکثر ۳۵ هزار دستگاه شده و پس از آن باید تولید این خودرو متوقف و با محصولی جدید منطبق بر ۸۵ استاندارد اجباری جایگزین شود. 

با این وجود، در مراسمی که در ۳۱ اردیبهشت ماه با حضور مدیرعامل سایپا، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و زامیاد برگزار شد، قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه وانت دوگانه‌سوز نیسان زامیاد امضا شد. این قرارداد با مبلغی حدود ۱۸.۵ میلیون دلار و تامین مالی از محل صرفه‌جویی در مصرف بنزین همراه است و همزمان برنامه‌ای برای تبدیل ۳۴۰ هزار خودرو تک‌سوز به دوگانه‌سوز و تبدیل بیش از ۹۵۰ هزار خودرو در دستور کار قرار دارد.

این اتفاق، ابهامات مهمی را در پی داشته است؛ نخست آنکه با توجه به محدودیت ۳۵ هزار دستگاه تعیین شده در تفاهم‌نامه قبلی، چرا قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه دیگر بسته شده است؟ این موضوع انتقاداتی را در پی داشته و پرسش‌هایی درباره چگونگی تطابق این قرارداد با الزامات سازمان استاندارد مطرح کرده است.

در پاسخ به این پرسش، نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران، توضیح داده است که از ۳۰ هزار دستگاه یاد شده، ۵ هزار دستگاه از همان سهمیه ۳۵ هزار دستگاه تفاهم‌نامه قبلی تأمین خواهد شد و ۲۵ هزار دستگاه باقی‌مانده از محصولات جدید نیسان اکستند و نیسان پادرا تولید می‌شوند که بر اساس استاندارد‌های ۸۵ گانه است و بهبود‌هایی نظیر افزایش طول کابین، صندلی‌های مستقل، فرمان هیدرولیک، سیستم ترمز اضطراری و کنترل انحراف از مسیر در آنها اعمال شده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->