رئیس فراکسیون زنان مجلس مشخص شد آزادسازی صدور مجوز شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای رئیس جمهور لایحه دوفوریتی دولت برای مقابله با شایعه‌سازی در فضای مجازی را ارسال کرد درباره فرانچسکا آلبانزه که به خاطر افشای نسل‌کشی اسرائیل تحریم شد | جرمش افشای جنایت است وزیر خارجه ترکیه: در هرگونه تلاش برای تجزیه سوریه مداخله خواهیم کرد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در غزه بدون نان هستند آیت الله علم الهدی: خدمات جهادی بسیج پزشکی، نماد آمادگی جهانی امت اسلام برای ظهور است | نقش نظام جمهوری اسلامی ایران در اتحاد نیروهای ولایتمدار جهان فراخوان اردوغان درباره غزه: دیگر بس است منابع محلی از تحرکات «مشکوک» رژیم صهیونیستی برای عملیاتی احتمالی علیه دمشق خبر دادند کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات شرط گذاشتند رئیس جمهور: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با عراقچی دیدار کرد + فیلم پزشکیان در دیدار با جبهه اصلاحات: از طرح مسائل تفرقه برانگیز پرهیز شود بازداشت ۲ سرباز صهیونیست در بلژیک به اتهام جنایت جنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی راهکارهای مقابله با مکانیسم ماشه تشکیل جلسه داد شلیک موشکی دیگر از یمن به سرزمین‌های اشغالی (۳۱ تیر ۱۴۰۴) پیام اطلاعات سپاه به مردم درباره اقدامات سرویس‌های جاسوسی در برنامه‌های کاربردی تلفن همراه ابراز نگرانی رئیس اپوزیسیون اسرائیل از تلاش ترکیه برای توازن هوایی با این رژیم اشغالگر آخرین وضعیت بررسی «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» در کمیسیون اجتماعی مجلس دریادار سعادت: در راستای تامین امنیت دریای خزر، آماده همکاری با کشورهای همسایه هستیم مجلس پیگیر کاهش سهم پرداختی مردم در بیمه‌هاست پزشکیان: ساخت بمب اتم توسط ایران دروغ است شهادت ۳۱ فلسطینی از بامداد امروز در غزه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه در درگیری با گروهک معاند (۳۱ تیر ۱۴۰۴) سخنگوی قوه‌قضائیه: اقدامات ارزنده‌ای در رابطه با زمین‌خواری و کوه‌خواری‌ انجام شده است | کاظم صدیقی هیچ‌گونه مسئولیت قضایی و اداری در قوه‌قضائیه ندارند سخنگوی دولت از شهادت ۱۰۶۲ هم‌وطن در جنگ ۱۲ روزه خبرداد گولان: یهودیان به طور سیستماتیک فلسطینی‌ها را قتل‌عام می‌کنند
سرخط خبرها

پلیس کدام جرائم را در استعلام جذب رانندگان اینترنتی بررسی می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۳۷۴۹۸
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
پلیس کدام جرائم را در استعلام جذب رانندگان اینترنتی بررسی می‌کند؟
پس از ماجرای تلخ قتل الهه حسین‌نژاد و نگرانی افکار عمومی درباره امنیت سفر با تاکسی‌های اینترنتی، پلیس با شفاف‌سازی روند استعلام رانندگان اعلام کرده است که سوابق کیفری درجه یک تا سه رانندگان بررسی می‌شود و بعد از آن به آنها اجازه فعالیت داده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از ماجرای تلخ قتل "الهه حسین‌نژاد" احساسات عمومی جریحه‌دار شد و طبیعی است که نگرانی‌هایی به‌ویژه میان زنان درباره امنیت سفر‌های درون‌شهری، به‌ویژه با خودرو‌های اینترنتی، شکل بگیرد. اما آنچه در واقعیت رخ داده و آنچه در ذهن جامعه در حال شکل‌گیری است، تفاوت‌هایی دارد که لازم است با شفاف‌سازی به تعادل برسیم.

بر اساس اطلاعیه رسمی سخنگوی فراجا، مرحومه الهه حسین‌نژاد برای سفر خود از خودرو‌های اینترنتی استفاده نکرده بود و اساساً این قتل فجیع هیچ ارتباط مستقیمی با ناوگان رسمی تاکسی‌های آنلاین نداشت. او از خودرو‌های عبوری استفاده کرده بود که فاقد هرگونه نظارت، ثبت اطلاعات یا ردیابی سیستماتیک هستند.

در این میان، پرسش مهم مردم (و به‌ویژه خانواده‌ها) این است که آیا رانندگان تاکسی‌های اینترنتی پیش از فعالیت، به‌درستی راستی‌آزمایی می‌شوند یا نه؟ پاسخ پلیس روشن است: بله، اما طبق قانون.

پلیس کدام رانندگان را تأیید می‌کند؟

بر اساس قانون و تفاهم‌نامه موجود میان فراجا و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات حمل‌ونقل اینترنتی، تمام رانندگانی که می‌خواهند فعالیت رسمی خود را آغاز کنند، باید از پلیس استعلام بگیرند. این استعلام بر اساس پرونده‌های کیفری افراد صورت می‌گیرد؛ جرائم مؤثر کیفری یا به‌اصطلاح قانونی، جرائم درجه ۱ تا ۳ توسط پلیس بررسی و پاسخ داده می‌شوند.

یعنی اگر فردی دارای سابقه‌ای در این سطوح از جرم باشد، پلیس آن را اعلام کرده و در نتیجه، شرکت‌ها اجازه جذب او را نخواهند داشت. در ادامه، به‌طور مشخص به انواع این جرائم اشاره می‌کنیم تا مردم بدانند چه نوع جرائمی در مرحله استعلام مدنظر پلیس است:

جرائم درجه ۱: قتل عمد، جاسوسی، خرابکاری و دیگر جرائم مرتبط با امنیت ملی و قاچاق سازمان‌یافته سلاح یا مواد مخدر در مقیاس وسیع

جرائم درجه ۲: قتل غیرعمد، تجاوز به عنف و تأمین مالی تروریسم

جرائم درجه ۳: تجاوز به عنف (با تهدید یا زور)، کلاهبرداری سازمان‌یافته و تحصیل مال نامشروع و جاسوسی در موارد خاص

پلیس در پاسخ استعلام، وجود یا عدم وجود این‌گونه جرائم را بررسی می‌کند و این، همان سطح از جرائمی است که به صورت قانونی مانع اشتغال در این حرفه‌ها می‌شود. بنابراین، اگر راننده‌ای فاقد این جرائم باشد، پلیس مانعی برای آغاز فعالیت او نمی‌بیند. بدیهی است که در زمان وقوع بسیاری از جرائم کوچک یا بی‌ارتباط، مانند تخلفات رانندگی یا جرائم غیرمؤثر، پلیس مجاز به اعلام آنها نیست، زیرا این موارد طبق قانون ممانعتی برای اشتغال ایجاد نمی‌کنند.

چرا با وجود این تدابیر باز هم حادثه‌ای رخ داد؟

در پرونده الهه حسین‌نژاد، همان‌طور که پلیس اعلام کرده، فرد مجرم اساساً از طریق هیچ سامانه‌ای به‌کار گرفته نشده بود و به صورت شخصی اقدام به سوار کردن مسافر شده است؛ همچنین، در زمان اولین استعلام شرکت مربوطه در سال ۱۳۹۹، این فرد سابقه کیفری مؤثری نداشت.

اکنون پلیس با تاکید بر مسئولیت شرکت‌ها، از آنها خواسته است تا استعلام‌های دوره‌ای هر ۶ ماه را دقیق‌تر انجام دهند؛ احراز هویت بیومتریک رانندگان را اجرایی کنند و وضعیت روان‌شناختی افراد را نیز ارزیابی کنند تا سلامت روانی آنان بررسی شود.

امنیت واقعی، اعتماد هوشمندانه می‌طلبد

امنیت در جامعه، تنها به معنای نبود خطر نیست، بلکه به معنای اعتماد به سازوکار‌هایی است که برای پیشگیری از خطر طراحی شده‌اند. امروز بخش بزرگی از ناوگان حمل‌ونقل اینترنتی کشور با رعایت ضوابط قانونی و نظارت‌های پلیسی در حال فعالیت است و رانندگان متعهد و زحمتکش این حوزه، سرمایه اجتماعی ارزشمندی برای شهر‌های ما هستند.

در کنار احتیاط شخصی و انتخاب مسیر‌های مطمئن، اعتماد به این چارچوب‌ها نیز بخشی از تقویت امنیت روانی جامعه است. یادمان نرود که حادثه‌ای تلخ، نباید ما را از واقعیت‌های منصفانه دور کند. پلیس هست، نظارت می‌کند، و اگر ضعفی باشد، برای اصلاح آن کنار مردم ایستاده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->