تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴) هشدار سازمان غذا و دارو درباره کالا‌های قاچاق و تقلبی کشف ۱۵ هزار قرص مخدر از یک خانه در تهران (۱۶ تیر ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی پیگیر دغدغه‌ها و مطالبات دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد وزارت گردشگری به دنبال ارزی شدن نرخ هتل‌ها در کشور آغاز موج برگشت زائران عتبات عالیات | تردد حدود ۱۲۹ هزار زائر از مرز مهران در ایام محرم اتصال دوباره ارتباط تلفنی به شرط پرداخت! دستگیری ۲ سارق نوجوان توسط مأموران گشت کلانتری سجاد مشهد | متهمان: دیگر نمی‌خواستیم فقیر باشیم ۴ تا ۲۸ میلیون تومان؛ هزینه عتبات عالیات در ایام محرم بیش از ۱۵ هزار نفر از حاجیان سرزمین وحی زیر پوشش مراقبت سندرومیک قرار گرفتند بیماران قلبی و سالمندان بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند بیمارستان منتصریه از آمادگی کامل جهت اجرای طرح تابستانه برخوردار است آخرین وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها تصادف رانندگی در بزرگراه آزادی و خیابان رسالت مشهد با یک کشته و ۲ مجروح (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کمبود این ویتامین‌ها سبب خشکی پوست صورت می‌شود با خواص درمانی شاه توت یا توت سیاه آشنا شوید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و رعد و برق در تهران و ۷ استان دیگر واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

توزیع ۴ میلیون واحد خون در کشور طی سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۳۷۵۰۵
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
توزیع ۴ میلیون واحد خون در کشور طی سال ۱۴۰۳
رئیس سازمان انتقال خون ایران از توزیع چهار میلیون واحد خون در سراسر کشور خبر داد و تأکید کرد: سلامت خون‌های اهدایی با استفاده از فناوری‌های نوین از نظر آلودگی به چهار بیماری عفونی بررسی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی جمالی از افزایش میزان اهدای خون خبر داد و اظهار کرد: بخشی از این رشد، نتیجه همراهی مردم در پی حادثه بندرعباس بوده است.

وی افزود: بیشترین رده سنی اهداکنندگان بین ۳۰ تا ۴۵ سال است و مشارکت جوانان در اهدای خون کمتر از انتظار است.

رئیس سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: در سال گذشته، دو میلیون و ۸۳۰ هزار نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد، دو میلیون و ۳۶۰ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند. میزان توزیع خون و چهار فرآورده خونی به حدود چهار میلیون واحد رسید که آمار قابل‌توجهی است. از این خون‌ها، گلبول قرمز فشرده، پلاکت، پلاسما و سایر فرآورده‌ها تولید و میان مراکز درمانی و بیماران توزیع شد.

وی درباره فعالیت پالایشگاه‌های پلاسما نیز توضیح داد: در حال حاضر، دو پالایشگاه داخلی تنها قادر به تولید دارو‌های IVIG و آلبومین هستند و توان تولید سایر دارو‌های مشتق از پلاسما را ندارند؛ با این حال، بخشی از نیاز کشور را تأمین می‌کنند. ایران ظرفیت پالایش دو میلیون لیتر پلاسما را دارد و باید به سمت استفاده کامل از این ظرفیت حرکت کنیم، چراکه دارو‌های مشتق از پلاسما جزو دارو‌های حیاتی به شمار می‌روند.

جمالی ادامه داد: در حال حاضر، بخش عمده‌ای از پلاسما به خارج از کشور ارسال می‌شود، در آنجا به دارو تبدیل و مجدداً وارد کشور می‌شود. در سال‌های اخیر نیز با کمبود فاکتور ۸ و فاکتور ۹ مواجه بوده‌ایم.

وی با اشاره به یکی از چالش‌های حوزه پلاسما اظهار کرد: یکی از مشکلات ما، بحث پرداخت مالی به اهداکنندگان پلاسماست. ما معتقدیم که اهدای پلاسما باید داوطلبانه باشد. در سال ۱۳۸۵، شورای عالی سازمان انتقال خون مصوبه‌ای داشت که اجازه می‌داد سازمان غذا و دارو به مراکز خصوصی، به شرط تأسیس پالایشگاه، مجوز جمع‌آوری پلاسما بدهد. اما در دهه ۱۳۹۰، این مصوبه توسط سازمان انتقال خون لغو شد، زیرا این اقدام را از وظایف تخصصی سازمان انتقال خون می‌دانست. اگر برای اهدای پلاسما مشوق مالی در نظر گرفته شود، ممکن است افراد کم‌برخوردار جامعه به‌طور مکرر برای اهدا مراجعه کنند و این به نوعی استثمار آنان خواهد بود.

رئیس سازمان انتقال خون ایران افزود: در سال ۲۰۲۵، اتحادیه اروپا مقاله‌ای منتشر کرد که به‌صراحت اعلام کرده از سال ۲۰۲۶، تمامی کشور‌های عضو باید پرداخت مالی برای اهدای پلاسما را حذف کنند.

جمالی گفت: سالانه حدود ۲۶ هزار نفر در مراکز خصوصی اقدام به اهدای پلاسما می‌کنند. اگرچه نیاز کشور به دارو‌های مشتق از پلاسما دقیق مشخص نشده، اما گفته می‌شود حدود ۱.۵ میلیون لیتر پلاسما نیاز داریم. ظرفیت فعلی بخش خصوصی حدود ۳۵۰ هزار لیتر است. با این حال، اگر تنها ۲۰۰ هزار نفر سالی چهار بار پلاسما اهدا کنند، نیاز کشور به‌طور کامل تأمین خواهد شد. بنابراین، اگر در این حوزه مشکلی وجود دارد، ناشی از سوء‌مدیریت است. اهدای داوطلبانه پلاسما امکان‌پذیر است و مشوق‌های مالی، آسیب جدی به حس نوع‌دوستی وارد می‌کند. سازمان جهانی بهداشت نیز در این زمینه هشدار داده است.

وی در ادامه درباره سن اهدای خون گفت: در برخی کشور‌ها مانند آمریکا، حداکثر سن اهدای خون ۷۵ سال است. در کشور ما این عدد ۶۵ سال در نظر گرفته شده، اما اگر پزشک تشخیص دهد که فرد سالم است، منعی برای اهدای خون وجود ندارد. تعیین این سقف سنی، بیشتر با هدف تشویق جوانان به مشارکت در اهدای خون انجام شده است.

جمالی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ مرکز اهدای خون در سراسر کشور فعال هستند، خاطرنشان کرد: در دو ماه نخست بهار و همچنین در شب‌های قدر، تاسوعا و عاشورا میزان مراجعات مردم به مراکز اهدای خون بسیار زیاد می‌شود، تا حدی که گاهی پاسخگویی به این حجم از مراجعات دشوار است.

رئیس سازمان انتقال خون ایران در پاسخ به سؤال درباره پایش سلامت خون‌های اهدایی گفت: سلامت خون‌ها با بهره‌گیری از تکنولوژی NAT به‌طور دقیق بررسی می‌شود و تمامی موارد شامل سفلیس، HIV، هپاتیت B و هپاتیت C در آزمایش‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

آمادگی سازمان انتقال خون برای استقرار سیستم خون‌رسانی به مصدومان در آمبولانس‌ها

رئیس سازمان انتقال خون درباره نتایج تفاهم‌نامه این سازمان با اورژانس کشور مبنی بر انتقال و تزریق فوری خون به مصدومان حوادث ترافیکی و سایر بیماران نیازمند در آمبولانس‌ها، توضیح داد: سیستم حمل خون جهت انتقال از طریق سازمان اورژانس کشور و آمبولانس‌ها توسط یک شرکت دانش‌بنیان تولید شده و تأییدیه‌های اولیه آن دریافت شده است. در صورت اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو، سازمان انتقال خون آمادگی تأمین خون مورد نیاز بیماران و مصدومان را خواهد داشت.

وی افزود: سازمان انتقال خون آمادگی دارد سیستم حمل خون جهت تزریق فوری در آمبولانس‌ها برای مصدومان و بیماران را مستقر کند؛ اما لازم است سازمان اورژانس کشور زیرساخت‌های مورد نیاز را فراهم کند.

جمالی با بیان اینکه نظام انتقال خون در کشور ما از جمله بهترین نظام‌های انتقال خون در جهان است، خاطرنشان کرد: حتی اگر بتوانیم جان یک نفر را از طریق انتقال خون در آمبولانس‌ها نجات دهیم، برای ما بسیار ارزشمند و موفقیتی مهم تلقی می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->