به گزارش شهرآرانیوز، حسین یوسفیان، مدیر سامانه همتا، در نشست خبری انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، متوسط مصرف تلفن همراه در کشور را تا سال ۱۳۹۶ و پیش از اجرای طرح رجیستری ۲۵ میلیون و پس از آن با افزایش نرخ ارز و قیمت این کالا حدود ۱۵ میلیون عدد عنوان کرد و گفت: در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۵.۳ میلیون دستگاه تلفن همراه به کشور وارد شده که ۱۳.۹ میلیون عدد از آنها زیر ۳۰۰ یورو و ۱.۴ میلیون بیش از ۳۰۰ یورو قیمت داشتند.
وی با بیان اینکه تنها ۹ درصد بازار در سال ۱۳۹۸ در اختیار موبایلهای بالای ۳۰۰ یورو بوده، اظهار کرد: این در حالی است که ارزش واردات موبایل در سال گذشته ۲.۴ میلیارد یورو بوده که ۳۵ درصد آن به واردات گوشی همراه بیش از ۳۰۰ یورو اختصاص یافته است.
به گفته این مقام مسئول در سال گذشته ۹۴۰ هزار تلفن همراه مسافری وارد کشور شده که ۴۶۰ هزار تلفن همراه با قیمت بالای ۳۰۰ یورو توسط بازرگانان وارد شده که از این تعداد ۴۰ هزار دستگاه از برند اپل بوده است. همچنین تقریبا ۱۴ برابر این تعداد طبق رویه مسافری بوده که تحلیلها نشان میدهد آنها از طریق قاچاق وارد کشور شده است.
یوسفیان با بیان اینکه در سال گذشته نیم میلیارد یورو در کشور صرف واردات اپل شده، اما تنها چهار درصد از بازار کشور را تامین کرده است، تصریح کرد: این در حالی است که کل واردات تایر سنگین کشور به طور متوسط در سالهای اخیر ۲۵۰ میلیون یورو و کل ارز مورد نیاز برای قطعات لوازم خانگی حدود یک میلیارد یورو بوده است.
اگر محدودیتی برای موبایلهای بالای ۳۰۰ یورو اعمال نکنیم، گوشی همراه گران میشود
به گفته کارشناس ارشد طرح رجیستری اگر این روند برای واردات اپل ادامه پیدا کند، در بقیه موارد شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت تلفن همراه خواهیم بود. اگر سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ را مرور کنیم در سه ماهه اول امسال ۲.۵۵ میلیارد یورو تلفن همراه وارد کشور شده که ۲۸ درصد مبالغ ارزی را به خود اختصاص داده و ۶ درصد بازار را تامین کرده است.
واردات موبایل امسال افزایش نداشته است
وی افزود: واردات تلفن همراه بر خلاف اخباری که به گوش میرسد و در فضای مجازی منتشر شده است، در سه ماهه اول امسال با مشکلات ارزی وارداتی که وجود داشته نه تنها سه برابر نشده بلکه تعداد ۶۰۰ هزار دستگاه نیز کاهش پیدا کرده است و آمار اعلام شده از سوی گمرک به این علت متفاوت بوده که واردات تجاری را در سال جاری نظر گرفته، اما در سال گذشته واردات مسافری بیشتر از امسال بوده است.
وی افزود: اگر مسائل مربوط به تخصیص ارز را مانند سال گذشته مدیریت کنیم مشکلات تامین ارز به شدت افزایش پیدا خواهد کرد که منجر به قطع واردات تلفن همراه خواهد شد. قیمت موبایل رابطه مستقیم و کوتاه مدتی با قیمت ارز دارد.
یوسفیان با اینکه آمار نشان میدهد که تامین ارز موبایل به شدت دارای مشکل است و اگر بخواهیم مانند گذشته ارز تخصیص بدهیم، واردات تلفن همراه کاهش و قیمت آن افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: در سال گذشته ۲.۴ میلیارد یورو ارز تخصیص داده شده که ۱.۱ میلیارد یورو از این مبلغ به شکل قاچاق وارد شده و از منابع بانک مرکزی نبوده است.
منبع: ایسنا