بیانیه گروه ۲۰ در نقد سیاست‌های ترامپ واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود برای ۱۲ میلیون سهامدار بورس زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد
سرخط خبرها

معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی

  • کد خبر: ۳۴۱۶۴۷
  • ۰۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تکلیف این وزارتخانه در قانون برنامه هفتم برای رسیدن به خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی، از تولید مازاد شیر و گوشت مرغ، هدف‌گذاری برای صادرات تخم‌مرغ، برنامه‌ریزی برای خودکفایی در گوشت قرمز و همچنین تأمین سرمایه در گردش دامداران خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: مطابق قانون برنامه هفتم، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است که در محصولات اساسی کشور را تا ۹۰ درصد به خودکفایی برساند. در بخش تولیدات دامی نیز این تکلیف برای محصولاتی همچون گوشت قرمز، گوشت مرغ و شیر دیده شده است.

وی با اشاره به وضعیت تولید شیر در کشور گفت: سالانه حدود ۱۲.۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می‌شود که بخشی از آن به‌صورت فرآورده‌های لبنی به سایر کشور‌ها صادر می‌شود. در حال حاضر تولید شیر کشور بیش از نیاز داخلی است. هدف وزارت جهاد در این حوزه، افزایش مصرف داخلی شیر است، چرا که مصرف شیر تأثیر مستقیم در سلامت و بهداشت جامعه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به تولید گوشت مرغ گفت: سالانه حدود سه میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که در سال گذشته حدود ۵۰ هزار تن از آن صادر شد. ظرفیت تولید گوشت مرغ بیش از نیاز داخلی است و کشور در این زمینه خودکفا محسوب می‌شود. وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد با به‌کارگیری تکنولوژی، ارتقای بهره‌وری، افزایش راندمان و کاهش مصرف نهاده‌ها، این بخش را تقویت کند.

وی درباره وضعیت تولید تخم‌مرغ نیز گفت: سالانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود که در سال گذشته ۶۰ هزار تن آن صادر شد. امسال نیز برنامه صادرات در همین سطح پیش‌بینی شده است تا ضمن پایداری تولید، تولیدکنندگان بتوانند بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهند.

حسن‌نژاد درباره گوشت قرمز بیان کرد: نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون و ۷۰ هزار تن است که از این میزان، حدود ۹۲۳ هزار تن در داخل کشور و عمدتاً در واحد‌های دامداری روستایی و صنعتی تولید می‌شود. یکی از طرح‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی در همکاری با سازمان برنامه و بودجه، اجرای برنامه خودکفایی گوشت قرمز است که هدف آن تأمین کامل نیاز داخلی از محل تولید داخل تا پایان برنامه هفتم توسعه است.

وی ادامه داد: یکی از موانع جدی در بخش دام سنگین، کمبود سرمایه در گردش است که موجب می‌شود واحد‌های پرواربندی با تمام ظرفیت خود فعالیت نکنند. در این راستا با حمایت مجلس و سازمان برنامه و بودجه، ردیفی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اختصاص یافت که بر اساس آن، یک درصد از ارزش نهاده‌های وارداتی کسر و با تلفیق منابع بانک کشاورزی یا سایر بانک‌ها، به‌عنوان سرمایه در گردش در اختیار واحد‌های پرواربندی قرار می‌گیرد. این اقدام از هفته جاری با پرداخت تسهیلات توسط بانک کشاورزی آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت. همچنین پیش‌بینی شده این برنامه در بودجه ۱۴۰۴ نیز تکرار شود تا منابع بیشتری برای حمایت از دامداران تجهیز شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: حمایت از دامداران در قالب تأمین سرمایه در گردش، کاهش قیمت تمام‌شده دام و افزایش بهره‌وری واحد‌های دامداری از دیگر اقدامات این وزارتخانه در سال‌های پیش‌رو خواهد بود. همچنین مدیریت تولید مثل و ارتقای سطح مدیریت واحد‌های دامداری برای افزایش بهره‌وری و رسیدن به خودکفایی در گوشت قرمز برنامه‌ریزی شده است.

وی درباره وضعیت نهاده‌های دامی گفت: نهاده‌های اصلی دام شامل ذرت، کنجاله سویا و جو، همانند سنوات گذشته با ارز ترجیحی تأمین و بدون مشکل در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت. برنامه‌ای برای حذف ارز ترجیحی این نهاده‌ها در سال جاری وجود ندارد و تأمین آنها همچنان با حمایت دولت ادامه خواهد داشت.

حسن‌نژاد افزود: بخشی از نیاز گوشت قرمز کشور که از محل تولید داخلی تأمین نمی‌شود، از طریق واردات تأمین خواهد شد. این واردات با دو نرخ ارز ترجیحی و تالار ۲ انجام می‌شود و بخشی از آن که با ارز ترجیحی تأمین شده، در فروشگاه‌ها توزیع خواهد شد تا به تنظیم بازار کمک کند. البته حجم واردات نسبت به تولید داخل بسیار محدود است و نقش آن بیشتر تنظیم‌گری است تا تأمین نیاز.

وی در خصوص قاچاق دام نیز گفت: به‌دلیل نیاز داخلی به دام زنده و ممنوعیت صادرات آن، قاچاق دام ممکن است انجام شود. اما با همکاری نیرو‌های نظامی و انتظامی در مبادی خروجی کشور و طبق دستورالعمل‌های موجود، با این پدیده برخورد می‌شود. اگرچه آمار دقیقی از میزان قاچاق وجود ندارد، اما کشش بازار کشور‌های اطراف و علاقه به دام ایرانی، عامل محرک این موضوع است.

معاون امور دام در پایان با اشاره به وضعیت خشکسالی و تأثیر آن بر تولید علوفه تصریح کرد: با توجه به کاهش بارش‌ها، تولید مراتع و علوفه به‌صورت محسوس کاهش یافته است. برای جبران این کمبود، واردات نهاده‌هایی مانند جو و غلات در دستور کار قرار گرفته است تا تأمین خوراک دام دچار اختلال نشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->