به گزارش شهرآرانیوز، امیررضا رجبی با گرامیداشت روز ملی «صنعت و معدن» با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد صنایع استان کوچک و متوسط هستند، افزود: از سال ۱۳۹۹ برنامه توسعه صنعتی و معدنی خراسان رضوی به سمت استقرار صنایع یا صنایع معدنی بزرگ با اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر سوق یافته است.
وی بیان کرد: در این راستا سرمایهگذاری بزرگی در منطقه خواف با توجه به وجود معادن بزرگ سنگ آهن در آن منطقه شکل گرفت و اکنون واحدهای گندلهسازی و کنسانتره بزرگی در این شهرستان در حال ساخت است، صنایع معدنی بزرگ در شهرستانهای رشتخوار، بردسکن، سبزوار و خواف رو به توسعه است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با پذیرش این موضوع که وجود صنایع کوچک و متوسط باعث افزایش بهره وری شده و تولیدات آنها وابسته به تصمیمات دولتی و شبه دولتی نیست، میتوان سهم زیاد استان از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط را یک مزیت دانست، اما با در نظر گرفتن اشتغال پایدار ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ در استان یک ضرورت به شمار میرود.
وی ادامه داد: در این راستا در مدت سه سال گذشته به صورت مستمر برای جذب سرمایهگذاران بزرگ در خراسان رضوی تلاشهای زیادی انجام شد که بعضا برخی از آنها نیز محقق شد که از جمله مهمترین شان پالایشگاهی با سرمایهگذاری ۱۰ همت در استان بود.
رجبی واحدهای بزرگ صنعتی ایجاد شده در خراسان رضوی را «اپال پارسیان» سنگان خواف، خیام سپهر فولاد نیشابور، بهار رز عالیس، الکترواستیل (لوازم خانگی)، مجتمع سیمان غرب آسیا و پردیس کاغذ پارسیان برشمرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به مدلهای نوین توسعه در خراسان رضوی نیز گفت: هم اینک واحدهای صنعتی به سمت بهره برداری از نیروگاههای خورشیدی حرکت کرده و نیروگاههای برخی از آنها وارد مدار شدهاند که از این حیث نیز در تلاش هستیم سرمایهگذاران بزرگ فعال در حوزه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را در استان جذب کنیم.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هدفگذاری سال ۱۴۰۳ استان در جذب سرمایهگذاری را تحقق یافته دانست و گفت: پارسال ۵۶ همت سرمایهگذاری در حوزه صنعت استان انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ در حجم سرمایهگذاری بیش از ۷۰ درصد رشد داشت.
وی با این حال بزرگترین و مهمترین مشکلات بخش صنعت استان را ضعف زیرساختها از جمله آب، برق، گاز، حمل و نقل و همچنین کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بهره گیری از فناوری و ماشین آلات نوین دانست و توسعه مطلوب صنعتی در استان را وابسته به رفع این مشکلات ذکر کرد.
رجبی با اشاره به وجود حدود ۶ هزار واحد صنعتی فعال در خراسان رضوی گفت: بعضا ممکن است واحدها به دلایل مختلف کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید داشته باشند، اما پارسال حداقل ۵۰ درصد رشد تولید در ۱۸۰ واحد صنعتی استان محقق شده است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پارسال شاخصهای صنعت و معدن در استان رشد قابل توجهی داشت، به طوری که بیش از ۱۳۰ درصد در صدور پروانههای بهره برداری معدن رشد محقق شد و بیشترین پروانههای بهره برداری معدن در کشور متعلق به خراسان رضوی بود.
وی اظهار کرد: پارسال ۱۶۳ پروانه بهرهبرداری معدن در خراسان رضوی صادر و بیش از سه همت در حوزه صدور گواهی اکتشاف و پروانههای بهره برداری سرمایهگذاری شد که رشد ۳۵ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۲ نشان میدهد، در حال حاضر ۳۵۰ پروانه اکتشاف فعال معدنی در استان وجود دارد.
رجبی بیان کرد: حدود ۱۵۰ میلیون تن ذخیره معدنی در سال ۱۴۰۳ به ذخایر معدنی خراسان رضوی افزوده شد که ۹۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش را نشان میدهد، در همین راستا مجموعه ذخایر معدنی استان به بیش از سه میلیارد تن رسید که نشان دهنده رشد صدور گواهی کشف در استان است.
منبع: ایرنا