به گزارش شهرآرانیوز؛ با افزایش ترافیک در معابر شهر و ضرورت استفاده از وسایل نقلیه انبوهبر، تمهیدات مدیریت شهری برای تضمین تردد آسان با این ناوگان هرروز وارد مرحله جدیدی میشود. ایزوله کردن خطوط تردد اتوبوسهای بیآرتی و ایجاد مسیر اختصاصی برای عبورومرور این اتوبوسها، یکی از تمهیدات مدیریت شهری در کلانشهرهای کشور بوده است.
اما بهتازگی و با اجرای «طرح اولویتدهی به ناوگان اتوبوسرانی در تقاطعها» که با هدف افزایش رضایتمندی متقاضیان سیستمهای حملونقل عمومی انبوهبر و بهصورت پایلوت، در دو تقاطع شهر اجرا شده است، امید میرود تا بهمرور زمان و با همهگیر شدن این طرح، از یکسو استفاده از وسایل نقلیه انبوهبر افزایش یابد و ازسویدیگر زمان سفر توسط وسایل حملونقل عمومی کاهش یابد.
دراینباره رئیس مرکز کنترل ترافیک سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری مشهد با اشاره به اینکه این سیستم در تقاطعهای فرماندهی که دارای «خط فرار» است، اجرایی میشود، افزود: تقاطعهای فرماندهی دارای خط فرار، همانند تقاطعهای فرماندهی بولوار شهید قرنی و بولوار شهید رئیسی (توحید) است که از میانه راه تردد خودروها، مسیر ویژهای برای تردد اتوبوس ایزوله میشود و تا تقاطع فرماندهی ادامه دارد.
سروش شباهنگ ادامه داد: در هنگام توقف اتوبوسها در تقاطع فرماندهی، بهطور معمول چهار زمان توسط چراغهای راهنماییورانندگی برای تردد خودروها تنظیم میشود، اما در «طرح اولویتدهی به ناوگان اتوبوسرانی در تقاطعها» در هنگام ورود اتوبوس پشت تقاطع، بهصورت هوشمند چراغ برای حرکت اتوبوس سبز میشود.
وی ادامه داد: بهعبارتدیگر، در هنگام توقف اتوبوسها در تقاطع، بهطور معمول چهار فاز توسط چراغهای راهنماییورانندگی برای تردد خودروها تنظیم میشود، اما در «طرح اولویتدهی به ناوگان اتوبوسرانی در تقاطعها» در هنگام ورود اتوبوس پشت تقاطع، با اضافه شدن فاز تکرارشونده بهصورت هوشمند چراغ برای حرکت اتوبوس سبز میشود.
وی اضافه کرد: در این سیستم، تشخیص حضور اتوبوس در پشت تقاطع فرماندهی با استفاده از سیستم پردازش تصویر است، بهگونهایکه حضور اتوبوس با سنسورهای ویژهای تشخیص داده و زمان خارج از نوبت برای تردد اتوبوس در نظر گرفته خواهد شد.
رئیس مرکز کنترل ترافیک سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری مشهد با اشاره به اینکه با اجرای این طرح، شاهد کاهش بین ۲۰تا۲۵درصدی زمان سفر با اتوبوس هستیم، تصریح کرد: هزینه اجرای این طرح در هر تقاطع بین ۸۰۰میلیون تا یکمیلیارد تومان است.
شباهنگ گفت: اکنون این طرح بهصورت پایلوت برای دو تقاطع فرماندهی طبرسی-مجلسی و تقاطع فرماندهی شهدا اجرایی شده است و پس از جمعبندی نتایج بهدستآمده، در دیگر تقاطعهای دارای خط فرار نیز اجرایی خواهد شد.