مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

روز زیارتی امام رضا (ع) فرصتی برای دور شدن از آشفتگی این روزهای کرونایی

  • کد خبر: ۳۴۴۲۳
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲
روز زیارتی امام رضا (ع) فرصتی برای دور شدن از آشفتگی این روزهای کرونایی
روز زیارتی امام رضا (ع) فرصتی مناسب برای دور شدن از آشفتگی این روزهای کرونایی است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ امروز روز زیارتی امام‌رضا (ع) است. هرجای این آب و خاک هستید، حتی گوشه اتاق و قرنطینه‌های کرونایی، از همان‌جا که هستید، همین الان روی به مشهد بگردانید. به نشانه ادب و احترام دست روی سینه بگذارید و قلب‌ها را راهی مشهدالرضا (ع) کنید. اذن دخول بگیرید. زیارت امام‌رضا (ع) یا امین‌ا... را بخوانید و بعد از آن هر آنچه دل تنگتان می‌خواهد، با امام مهربانی‌ها درمیان بگذارید. ۲۳ ذی‌القعده روز زیارت قلب‌ها از مضجع نورانی علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) است. همین رویداد بهانه‌ای شد تا از اینجا دری واکنیم رو به گنبد امام خوبی‌ها.

روز‌های خاص زیارت امام‌رضا (ع)
یازدهم ذی‌القعده
روز ولادت
از مرحوم مجلسی نقل شده است که زیارت امام‌رضا (ع) در تمام ایام و اوقات دارای فضل و شرف است؛ مخصوصا ایامی که به آن حضرت اختصاص دارد؛ مانند یازدهم ذی‌القعده روز ولادت و آخر ماه صفر روز شهادت آن حضرت.

بیست‌وسوم ذی‌القعده
روز شهادت به روایتی
سیدبن‌طاووس در کتاب الإقبال بالأعمال الحسنه، ذیل اعمال روز ۲۳ذی‌القعده آورده است: «در بعضی از کتاب‌های دانشمندان غیرعرب دیده‌ام که زیارت امام‌رضا (ع) در این روز، از نزدیک یا دور، مستحب است.»

بیست‌وپنجم ذی‌القعده
دحوالارض
شیخ عباس قمی در اهمیت زیارت امام هشتم (ع) از میرداماد نقل کرده است که در رساله اربعه ایام خود در بیان اعمال روز دحوالارض فرموده است: «زیارت حضرت رضا (ع) در این روز، بهترین اعمال مستحب و از آداب مورد تأکید است».

اول یا ششم ماه رمضان
روز بیعت
اول یا ششم ماه رمضان روزی است که با ولایتعهدی امام‌رضا (ع) بیعت شده است. این دو روز هم به‌دلیل ادای حقوقی که امام‌رضا (ع) بر ما دارد، جزو روز‌هایی است که برای زیارت توصیه شده است.

ماه رجب
شهید اول (محمدبن‌جمال‌مکی) می‌گوید: «زیارت امام‌رضا (ع) در ماه رجب از افضل اعمال است.» مرحوم شیخ عباس قمی نیز می‌نویسد: «فضیلت بسیار دارد، خصوصاً در ماه رجب و در روز اول ماه رجب.»


اعمال روز زیارتی امام‌رضا (ع)
روزه
امروز یکی از آن چهار روزی است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است. این روزی است که رحمت خدا در آن منتشر شده‌است و از برای عبادت و اجتماع به ذکر خدا در این روز، اجر بسیاری است.
نماز
اقامه دو نماز دورکعتی، بدین صورت که بعد از حمد سه‌مرتبه سوره توحید، یک مرتبه سوره ناس و سپس یک مرتبه سوره فلق را بخواند و پس از اقامه نماز هفتاد مرتبه استغفار کند. امید است که رحمت و مغفرت پروردگار شامل حالمان شود.
دعا
اگرچه دو روز تا ۲۵ ذی‌القعده که همان دحوالارض باشد، مانده است، خواندن دعای دحوالارض در این روز نیز بنا به گفته علما مستحب است.


برای زیارت دل را از همه چیز فارغ کنید
آیت‌ا... خامنه‌ای:
«سعی کنید در حرم امام‌رضا (ع) ولو دو دقیقه، ولو پنج دقیقه، دل را فارغ کنید از بقیه شاغل‌ها و متصل کنید به معنویتی که در آنجا حضور دارد و حرفتان را بزنید. به زبان خودتان هم با امام‌رضا (ع) حرف بزنید، اشکال ندارد. در داخل حرم نماز بخوانید. نماز قضا بخوانید. نماز مستحبی بخوانید. نماز برای پدر و مادر بخوانید. ذکر بگویید. لااله‌الاا... بگویید. تسبیحات اربعه بگویید، به شرطی که دل وصل باشد.


به حرم بروید که همه چیز آنجاست
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی:
طبیب برای چه مطب باز می‌کند؟ برای اینکه بیماران به وی مراجعه کنند و با نسخه او بهبودی خود را بیایند. اینجا (حرم) دارالشفای آل‌محمد (ص) است. داخل شو که امام‌رضا (ع) طبیب‌الاطباست. علامه طباطبایی فرمود: «همه امامان رئوفند، ولی رافت امام‌رضا (ع) محسوس است.» وقتی یکی از مریدان از ایشان التماس دعایی داشت، در پاسخ می‌فرمود: «بروید از حضرت امام‌رضا (ع) حاجت بگیرید. ما کاره‌ای نیستیم. همه‌چیز آنجاست.» بی‌اشاره انگشتی را که می‌گرفتی، چشمت به گنبد آقا گره می‌خورد.


اگر متحول شدید اجازه ورود دارید
آیت‌ا... محمدتقی بهجت:
پرسیده‌بودند: «وقتی به زیارت امام‌رضا (ع) می‌رویم و در ورودی حرم مطهر اذن دخول می‌خوانیم، از کجا بدانیم که امام واقعا به ما اجازه ورود به حرم مطهرش را داده است یا نه؟» هنگامی که از حضرت‌رضا (ع) اذن دخول می‌طلبید و می‌گویید: «ءأدخل یا حجتا...، ءادخل یا ملائکه‌ا...، فاذن لی یا مولای» به قلبتان مراجعه کنید و ببینید آیا تحول و تغییری در آن به وجود آمد یا خیر؟ اگر متحول شدید، معلوم می‌شود حضرت ‎رضا (ع) اجازه ورود داده است.


زیارت ما تشکری از زحمات ایشان است
علامه مجلسی
برخی افراد معتقدند آن حضرت در روز ۲۳ ذی‌القعده به شهادت رسیده است، اما در جامعه ما روز آخر ماه صفر به‌عنوان روز شهادت ایشان مطرح است. باید گفت این روز، روز زیارتی مخصوص ایشان نامیده شده است تا مردم با توجه به ذات آن حضرت و به نقشی که ایشان در ایجاد مدینه رضوی داشتند، پی ببرند. امام‌رضا (ع) با آمدن به سمت مرو، یک مدینه دوم برای نشر معارف اسلامی ایجاد کردند که به‌اصطلاح «مدینه رضویه» گفته می‌شود، برای اینکه مردم این معنا را درنظر بگیرند و دربرابر زحمات ایشان حالت شکر داشته باشند.


از امام رضا (ع) بخواهیم به مقام رضا برسیم
حکیم مهدی الهی‌قمشه‌ای (ره):
در یکی از سفرهایم به مشهد مقدس، کنار ضریح مقدس امام‌رضا (ع) رفتم و از آن حضرت خواستم مرا به مقام «رضا» برساند. از حرم که بیرون آمدم، یک اتومبیل جیپ ارتش به من زد، پرت شدم و دست و پایم شکست. فهمیدم امام‌رضا (ع) خواسته مرا اجابت کرد؛ چراکه این تصادف، بهترین محک برای سنجش مقام «رضا»‌ی من بود و من که احساس می‌کردم در برابر این مشکلی که برایم پیش آمد، کاملاً دربرابر خواسته خداوند راضی هستم و هیچ گله و اعتراضی ندارم، هم راننده ماشین را بخشیدم و هم سپاسگزار عنایت زیبای حضرت رضا (ع) به خویش شدم.


بفهمید زائر چه کسی هستید
آیت‌ا... وحید خراسانی:
کیست که بفهمد امام هشتم چه کسی است؟ من خودم متحیرم و این اندازه می‌فهمم که از شیخ طوسی تا شیخ انصاری در فهم این جمله مبهوتند تا برسد به دیگران. نه آن‌هایی که مجاور هستند و نه آن‌هایی که به زیارت آمده‌اند، هیچ‌کدام خبر ندارند که اینجا چه خبر است و امشب چه شبی و فردا چه روزی است. علی‌بن‌موسی الرضا (ع) کسی است که امام ششم این‌گونه درباره‌شان گفته‌اند که «یا لَیْتَنی‏ ادرکته» آرزوی من این است که صورت او را ببینم. حالا کسانی که آمدند اینجا (حرم) باید بفهمند کجا آمده‌اند. ما شنیده‌ایم علی‌بن‌موسی، اما کیست که او را فهمیده باشد؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->