طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

دومین جلسه دادگاه مدیران سابق بانک مرکزی برگزار شد

  • کد خبر: ۳۴۴۹۱
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲
دومین جلسه دادگاه مدیران سابق بانک مرکزی برگزار شد
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات برخی مدیران سابق بانک مرکزی در مجتمع قضایی امام خمینی(ره) تهران به ریاست قاضی مسعودی مقام در حال برگزاری است.
به گزارش شهرآرانیوز، در ابتدای جلسه دادگاه، متهم سجاد در جایگاه قرار گرفت و گفت: من بر اساس مستندات و بر اساس مصوبه بانک مرکزی کار انجام داده‌ام، کمیته تأمین اسکناس بانک مرکزی نیز تأیید می‌کرده است، ما همه به دنبال نفع بیت‌المال بوده‌ایم و بیت‌المال را به حراج نگذاشته‌ایم.

این متهم ادامه داد: من طرف اسدبیگی نبوده‌ام که بخواهم امتیازی بدهم، همه این موارد بر اساس تصمیمات کمیته بوده است، من مذاکره کننده بوده‌ام.

این متهم درباره ضمانت‌نامه بانک سپه نیز گفت: انقضای ضمانت‌نامه بانک سپه در ٢۵ شهریور سال ٩۶ بوده است. اسدبیگی در ابتدای ۹۶ به تعهدات عمل می‌کرده و هیچ مشکلی وجود نداشته است. در تاریخ پنجم شهریور سال ٩۶ نامه‌ای به بانک سپه زدیم، بانک سپه در تاریخ ١٢ شهریور سال ٩۶ جواب داد ضمانت‌نامه تمدید شده است و این در سامانه آمده است. بانک سپه ضمانت‌نامه اسدبیگی را تمدید کرده است.

این متهم ادامه داد: من هیچ امتیاز خاصی و هیچ کار قانونی که خود تصمیم بگیرم برای اسدبیگی انجام نداده‌ام و بر اساس مصوبات بانک مرکزی انجام شده است.

وی افزود: تخصیص ارز به من ارتباطی ندارد، من کاره‌ای نبوده‌ام که بخواهم به کسی ارز بدهم. طبق مستندات من هیچ امتیاز خاصی به اسدبیگی نداده‌ام که بخواهم سکه بگیرم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: سکه‌ها از خانه شما کشف شده است.

متهم پاسخ داد: کشف نشده است من خودم گفتم بدهیم.

قاضی گفت: از کجا آورده‌اید؟

متهم گفت: من ریز درآمدهایم را نمی‌توانم بیان کنم، من آدم کم درآمدی نبودم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: این‌ها چه تأثیراتی دارد. سکه‌ها از کجا خریداری شده است، مستندات را ارائه دهید. باید بگویید سکه‌ها را از کجا خریده‌اید. این سکه‌هایی که به شما منتسب شده است از طریق سایر متهمان به شما رسیده است و سال‌های آن مشخص است.

قاضی مسعودی مقام اظهارداشت: بعضی از این سکه‌ها شاید از جا‌های دیگر خریداری شده است، اما همسر شما اظهار داشته و سکه‌ها را تحویل داده است.

وی ادامه داد: در پرونده گواهی گواهان و مطلعان وجود دارد که این سکه‌ها مربوط به سایر متهمان پرونده است. اینکه شما نامش را گذاشتید هدیه، نامش رشوه است، چون هدیه دادن مورد توافق طرفین نیست.

قاضی مسعودی مقام افزود: حرف شما مستند قانونی ندارد شما که الان می‌گویید بانک مرکزی چه کاره است. شما از سوابقتان می‌گویید درحالیکه باید درباره منزل مسکونی در روسیه و ۸۰۰ سکه بگویید. بر اساس گفته‌های خودتان سکه‌ها را در پاکت دریافت کرده‌اید و بعد از چند روز باز کرده‌اید چرا سکه‌ها را پس ندادید.
 
متهم سجاد گفت: برخی سکه‌ها هم که فروختم برای خودم بوده است.

قاضی گفت: حق ندارید از ارباب رجوع چیزی بگیرید.

متهم پاسخ داد: ارز‌هایی که داشتم به سکه تبدیل می‌کردم.

قاضی مسعودی مقام اظهارداشت: پس از رانت‌های اطلاعاتی بانک مرکزی هم استفاده می‌کردید و هر حرفی که می‌زنید و متوجه اشتباه می‌شوید به عقب برمی‌گردید.

متهم گفت: بخش عمده سکه‌های پرونده برای خودم بوده است.

تناقض گویی‌های متهم در پاسخ به سوالات قاضی دادگاه

قاضی از متهم سجاد پرسید: چند سکه از صرافی اسدبیگی خریدید؟

متهم پاسخ داد: ۱۰۰ یا ۱۲۰ تا.

قاضی اظهار داشت: ۱۲۰ سکه خریدید و در مقابلش دلار داده‌اید. صرافی در پاسداران و محل کارتان نزدیک ونک بوده است چرا از آن صرافی خریدید؟

متهم پاسخ داد: نمی‌دانم و باید بررسی کنم.

قاضی افزود: در جلسه قبل گفتید ۲۶۴ سکه و الان می‌گویید ۱۲۰ سکه برای خودتان و ۴۰ سکه برای پسرتان بوده، اظهاراتتان متناقض است.

متهم پاسخ داد: ۱۲۰ سکه برای آن صرافی بوده است.

رییس دادگاه گفت: گردش حسابتان را گرفته‌ایم و ردی از پرداخت وجه در حساب صرافی‌ها کشف نشده است. سکه ۹۵ را به ۸۶ وصل می‌کنید و این تناقض است.

متهم سجاد گفت: کحال زاده را اولین بار در اوین دیدم و حسینی را تاکنون ندیده‌ام. با کسی برای دریافت سکه توافق نکرده‌ام.

قاضی گفت: وقتی اقرار دارید و با مستندات منطبق است مدرک بیاورید که سکه خریده‌اید.

متهم پاسخ داد: اسناد را می‌آورم. برای آن ۳۱ سکه هم به صورت عیدی بوده است و تمام شرایط قانونی را رعایت کرده‌ام.

قاضی: درباره آپارتمان توضیح دهید.

متهم پاسخ داد: اصلا وجود خارجی ندارد، قوه قضاییه با آن کشور مکاتبه کند و اگر وجود داشت دودستی آن را تقدیم می‌کنم.

نماینده دادستان گفت: آنچه امروز می‌گویید با ادله و قرائن مخالف است. درباره سکه‌ها نیز اقاریر متهمان از جمله کحال زاده، حسینی و نوری وجود دارد. به عنوان کارمند بانک مرکزی چرا مکررا به دفتر یکی از کارگزاران می‌رفتید؟ وقتی ضابطان از سکه‌ها مطلع می‌شوند، سکه‌ها به شهرستان برده می‌شود. جلسه قبل نیز گفتم شما در این باره همکاری کرده‌اید.

شاه محمدی افزود: سکه‌ها به اصفهان برده می‌شود و از زندان با همسرتان تماس می‌گیرید و می‌گویید که سکه‌ها برای اسدبیگی است و به ضابطان ارائه دهید. درباره شکر نیز می‌گویید اقدامی نکرده‌اید، چرا قول پیگیری دادید؟

متهم سجاد پاسخ داد: قول پیگیری ندادم و اشکال واتساپ این است که نوشته‌ها دارای لحن نیستند.

نماینده دادستان خاطرنشان کرد: آنچه در موضوع شکر داریم، پیام‌ها در فضای مجازی و پیگیری‌هاست. ثبت سفارش شکر صورت گرفته و ارز تخصیص یافته و در پیام‌های متعددی اسدبیگی به شما گفته که اگر شما نبودید من را دراز می‌کردند.

نماینده دادستان گفت: ما این پرونده را از بانک عامل شروع کرده‌ایم، بانک عامل مسئولیت داشته است. متهمان بانک رفاه شعبه پردیس گفته‌اند از اینکه در یک روز تعطیل، ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو ارز تخصیص یافته است، تعجب کرده‌اند.

متهم پاسخ داد: من به خاطر این گفتم سکه‌ها را گرفتم که وکالت‌نامه را بگیرم.

نماینده دادستان خطاب به این متهم گفت: آنچه در کیفرخواست به عنوان ۴۰۰ سکه آورده‌ایم اسناد آن مربوط به سالار آقاخانی است، شما در دادسرا خودتان اعتراف کرده‌اید که سکه‌ها را گرفته‌اید.

قاضی خطاب به این متهم گفت: شما در جلسه قبل اقرار کردید سکه گرفته‌اید، شما صداقت ندارید دفاعیاتتان را ارائه دهید.

نماینده دادستان ادامه داد: شما در سال ۹۶ مستأجر بودید یا مالک؟

متهم پاسخ داد: مستأجر بودم.

نماینده دادستان خطاب به متهم سجاد گفت: شما در اقرارتان گفته‌اید سکه‌ها را فروخته‌اید و رهن منزل ۳۵۰ متری‌تان کرده‌اید.

قاضی خطاب به متهم گفت: شما در مجموع چند سکه داشتید؟

متهم پاسخ داد: نمی‌دانم ۶۰۰ یا ۷۰۰ سکه.

قاضی خطاب به این متهم گفت: شما فعل و انفعالات بانکی را می‌دانستید و بر اساس آن عمل می‌کردید، ذخایر را می‌دانستید. ورودی‌ها را می‌دانستید و بر اساس آن اقدام می‌کردید. تمام این موارد تخلف است، جالب است کارمندانی که در سیاست‌های پولی و ارزی کشور هستند خودشان در خرید و فروش پیش قدم هستند.

نماینده دادستان خطاب به این متهم گفت: شما به عنوان کارمند بانک مرکزی اطلاعاتی داشتید و از این اطلاعات به نفع خودتان استفاده می‌کردید. از اتهامات شما این است که درباره ضمانت‌نامه دیر اقدام کردید، چرا دیر اقدام کردید؟

متهم پاسخ داد: من اگر به او وقت اضافه داده‌ام بر اساس گفته‌های مدیرکل بوده است و از خودم اقدامی انجام ندادم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: ادبیات خاصی میان شما و دیگر متهمان است، مراوادات کارمندان عالی‌رتبه با ارباب‌رجوع نباید اینگونه باشد.

متهم پاسخ داد: این‌ها ارباب رجوع نیستند، کارگزاران محرم بانک هستند.

نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما مکرراً در دفتر اسدبیگی حاضر بودید، موظف بودید اقدامات کارگزاری را در دفترتان و در ساعت کاری انجام دهید، لوکیشن برای شما ارسال شده است و شما رفته‌اید.

متهم پاسخ داد: من نرفته‌ام.

نماینده دادستان خطاب به این متهم گفت: پس از اینکه شما متوجه شدید که تحت تعقیب هستید دستور انهدام یک سری مدارک را به اهل منزل دادید. ضابطان در مرحله آخر یک وکالت‌نامه در منزل شما و در جایی نهان پیدا کرده‌اند، این وکالت‌نامه مربوط به خرید منزل در یکی از کشور‌های اروپایی است که به کارمند قائدی دیگر متهم این پرونده وکالت داده شده است.

نماینده دادستان گفت: درباره مسترکارت ۳۰ هزار یورویی و این منزل توضیح دهید. بر اساس گفته‌های فرزندتان این منزل دارای وسایل و زندگی فوق متعارف بوده است، حالا درباره این وکالت‌نامه توضیح دهید؟

متهم پاسخ داد: من در مذاکرات تنها نبودم، رئوس کلی کار را تعیین می‌کنیم، تمام اقداماتی که انجام داده‌ام بر اساس کمیته تأمین اسکناس بوده است من به دفتر اسدبیگی نرفتم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: رفتید یا نرفته‌اید؟

متهم پاسخ داد: یکبار رفتم. یکی از دوستان به من درباره هفت هواپیما در اسپانیا گفته بود و اینکه آیا می‌توان این هواپیما‌ها را در شرایط تحریمی خرید؟ من این موضوع هواپیما‌ها را به اسدبیگی گفتم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: چه زمانی؟

متهم پاسخ داد: دقیقا یادم نیست، فکر می‌کنم اواخر سال ۹۶ بوده است.

متهم سجاد گفت: در بحث خط تولید‌ها بررسی کردم، یادم نیست چه مشکلی داشت و نمی‌دانم اسدبیگی چکار کرد. با دستور من ارز به کسی تخصیص داده نشده است و دوستانه به شخصی برای ثبت سفارش زنگ زدم، اگر خلاف بوده عذرخواهی می‌کنم.

وی درباره ۴۰۰ سکه مدعی شد: سکه‌ها را فروختم و برای رهن منزل پرداخت کردم.

این متهم در مورد آپارتمان در یکی از کشور‌ها گفت: سفر تفریحی به یکی از کشور‌ها رفتیم. وکالت‌نامه برای آپارتمان مشخصی نبوده، وکالت کاری بوده است.

متهم سجاد گفت: می‌خواستم در انگلیس آپارتمان بخرم، اما نتوانستم. آپارتمان اصلا وجود خارجی ندارد و استعلام کنید. این موضوع برای ۹۷ است و روابط کارگزاری با بانک خارجی سال ۹۴-۹۵ برقرار شده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: فرزندتان نزد بازپرس به عنوان مطلع گفته که به آن کشور رفتیم و یک منزل ۱۸۰ متری تحویل گرفتیم، امروز شما می‌گویید تحویل نگرفته‌اید و فقط دیده‌اید.

متهم سجاد پاسخ داد: خانوادگی به آن کشور سفر کردیم و ۲ یا ۳ آپارتمان در یک مجتمع با متراژ تقریبی ۹۰ متر دیدیم.

قاضی سوال کرد: چطور هزینه‌ها را تامین می‌کردید؟

متهم پاسخ داد: می‌خواستم آپارتمان در سازمان برنامه را بفروشم و در آن کشور آپارتمان بخرم که انجام نشد.
 
در ادامه این جلسه دادگاه نماینده دادستان خطاب به متهم سجاد گفت: چطور بانک خارجی ۵۰۰ هزار یورو تسهیلات برای خرید خانه می‌داد؟

متهم پاسخ داد: در آن کشور بانک‌هایی هستند که وام می‌دهند.

نماینده دادستان گفت: مگر شما تبعه آن کشور بودید که بتوانید تسهیلات بگیرید؟

متهم پاسخ داد: من نمی‌دانستم و درست بررسی نکرده بودم.

در ادامه این جلسه دادگاه وکیل متهم سجاد در جایگاه قرار گرفت و گفت: دفاعیات خود را به صورت لایحه تقدیم خواهم کرد، اما درباره سکه‌ها موکل بنده به اخذ سکه‌ها اقرار کرده است، اما تعداد سکه‌ها متفاوت بوده است. در جلسه قبل نیز گفته است از اسدبیگی سکه‌ای دریافت نکرده است.

نماینده دادستان خطاب به این وکیل گفت: شما در زمانی که تقاضای تخفیف داشته‌اید گفته‌اید او توبه کرده و ما درخواست تخفیف داریم.

در ادامه این جلسه دادگاه، محسن صالحی دیگر متهم این پرونده در جایگاه اتهام قرار گرفت و گفت: اتهامات را قبول ندارم.

این متهم ادامه داد: اینجانب به عنوان معاون اداره بین‌الملل بانک مرکزی بودم نه مدیر بوده‌ام نه مدیر کل بوده‌ام.

این متهم اضافه کرد: اتهامات وارد شده را نمی‌پذیرم و هیچکدام صحت ندارد.

متهم صالحی گفت: جمع صورتجلسه سکه‌ها برای ۴ خانواده، ۵۷ سکه بوده است.

متهم صالحی گفت: من هیچ نقشی در ضمانت‌نامه اسدبیگی نداشتم، برای خودروی BMW استعلام کنید.

متهم صالحی گفت: حساب شخصی‌ام در بانک پاسارگاد را بررسی کنید، من در سال ۹۱، ۷ میلیارد تومان پول داشتم. من معتمد یک گروه ۲۸ نفره بودم و از مبلغ ۵ میلیون تومان تا ۶۰۰ میلیون تومان به من پول می‌دادند و من سهام می‌خریدم و ملک می‌ساختم.

وی در خصوص رابطه خود با کارگزار‌ها گفت: می‌گویند رابطه من با کارگزار‌ها خوب بوده، دلیلش این بوده که علم تحلیل فارکس دارم و به علم تسهیلات جفت ارز‌ها واقفم.

نماینده دادستان بیان کرد: از افراد متعدد بازجویی شده و گفته‌اند پرداختی‌هایی به صالحی داشته‌اند، فردی در اظهاراتش گفته ۸۰ سکه از اسدبیگی گرفتیم و آن را فروختیم.

شاه محمدی ادامه داد: یک دفتر مخفی بالاتر از بانک مرکزی شناسایی شد که چند کارمند در آن مشغول بودند. در این رابطه متهم صالحی می‌گوید دانشجویانش در آن دفتر حضور داشته‌اند در حالی که یکی از آن افراد پسرخاله شماست. از حساب‌های این افراد استفاده شده است. در بازه زمانی انتهای سال ۹۶ تا اوایل سال ۹۷ قریب به ۵ میلیارد تومان به حساب‌ها واریز شده که گفته‌اند متعلق به صالحی است. پسر خاله شما گفته ۱۰۰ سکه از صالحی گرفتم، ۷۰ سکه را فروختیم. ۲۰ سکه از صرافی هیتال که متعلق به آل علی که یکی از کارگزاران بانک مرکزی است جهت امورات شرکت گرفته شده که آن را فروخته‌اند. پسر خاله شما زمانی که به مرجع قضایی می‌آید می‌گوید ۱۰۰ سکه در دفتر وجود داشته که به فردی تحویل دادیم. سکه‌ها را اقوامتان تحویل داده‌اند که اغلب سکه‌ها وکیوم صرافی امین هستند.

قاضی مسعودی مقام با اعلام ختم جلسه دادگاه گفت: به دلیل تقارن جلسات دادگاه با پرونده‌های هفت تپه و پتروشیمی جلسه بعدی و مکان جلسه متعاقباً اعلام خواهد شد.
منبع: ایرنا
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->