به گزارش شهرآرانیوز، نمایش خودها تجربهای است از جستجوی درونی و بیان دغدغههای انسانی که در قالب هنری ساده و در عین حال تأثیرگذار به تصویر کشیده شده است. این اثر نه تنها به واکاوی ماهیت خود و معنای رشد میپردازد، بلکه فضایی فراهم میکند تا مخاطب بتواند با خاطرات و تجربیات شخصی خود، پیوندی عمیق برقرار کند و داستان را به گونهای کامل و زنده در ذهن خود بسازد. با پرهیز از دکوراسیونهای سنگین و استفاده هدفمند از نور و موسیقی، نمایش مسیر تازهای را برای بیان مفاهیم پیچیده در قالبی قابل دسترس به نمایش گذاشته است. این پروژه تلاشی است برای خلق ارتباطی زنده و ملموس میان بازیگران، اثر و مخاطب، که فراتر از یک نمایش معمولی، دعوتی است برای تأمل در زندگی و انتخابهای فردی ما. با «میلاد دشتبان»، کارگردان این نمایش، به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
کارگردان نمایش «خودها» با اشاره به ایده اولیه در شکلگیری این نمایش توضیح میدهد: بهنظر من، ایده اولیه این نمایش برگرفته از خود و «خودهای» ماست؛ اینکه ما برای روح و ذهن خود از چه چیزهایی تغذیه میکنیم: چه عقیدهای، چه نگاهی، و چه باوری. اینکه آیا ما، خودمان را در تاریکی محبوس میکنیم یا دنیای اطرافمان ذاتاً تاریک است؟ و اگر چنین است، آیا باید تاریکی را بپذیریم؟ درباره مراحل اجرای این نمایش نیز فقط میتوانم بگویم شاید یک اتفاق یا دیداری ساده و دوستانه، آغاز شکلگیری این پروژه شد.
او با اشاره به تیم بازیگری این نمایش میگوید: من معتقدم هر بازیگری باید بتواند دیدگاه شخصی خود و آن یکیشدن و ارتباط میان خود و نقشش را کشف کند. بیشتر تلاشم بر این بود که بازیگران این پروژه مسیر زندگی شخصیتهایشان را درک کنند و بتوانند با خلاقیت فردی خود، آن کاراکتر را در کنار یک گروه و خانواده هنری، برای مخاطب زنده و قابل لمس کنند.
کارگردان نمایش خودها با اشاره به چالش خود در این نمایش تصریح میکند: بزرگترین چالش من در این پروژه، بهتصویرکشیدن یک تکامل یا شاید بهتر باشد آن را «رشدکردن» بنامیم، بود؛ اینکه وقتی مخاطبی این نمایش را تماشا میکند، بتواند با مسیر زندگی خودش، داستان را کامل کرده و آن را پیش ببرد یا شاید بتواند از بیرون به خود نگاهی بیندازد.
دشتبان تأکید میکند: ما تلاش کردیم از دکور سنگین پرهیز کنیم و فضایی ساده و انتزاعی خلق کنیم تا تماشاگر بتواند با خاطرات و خلاقیت خود، داستان را در ذهنش کامل کند. از اینرو، نور صحنه نمایش ما، چه از نظر بصری و چه از نظر معنایی، از اهمیت ویژهای در این پروژه برخوردار شد؛ هرچند که موسیقی نیز نقش بسیار مهمی در این نمایش دارد.
او خاطرنشان میکند: تئاتر، موسیقی، سینما و سایر شاخههای هنری، همگی از عناصر شکلدهنده فرهنگ و طرز فکر جامعه و مردم هستند. اینکه ما خواهان زندگی در یک جامعه خوب هستیم، بستگی کامل به انتخابهای خود ما دارد. آنچه امروز یک کودک، یک جوان یا حتی یک سالمند بهعنوان موسیقی گوش میدهد یا بهعنوان یک نمایش یا فیلم در سینما میبیند، تعیین میکند که پنج یا ده سال بعد، چه عقیده و دیدگاهی نسبتبه زندگی خواهد داشت. امیدوارم مردم شهرمان نیز با من همعقیده باشند و حامی هنرمندان توانمند و تأثیرگذار هر عرصه، در این شهر و کشور باشند.
علاقهمندان میتوانند برای خرید بلیت این نمایش به سایت گیشات مراجعه کنند.