به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام حمیدرضا اربابسلیمانی، در نشست مشترک با مسئولان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: ما باید یک آرایش زیبا و هدفمند فرهنگی برای پیوند قرآن و مسجد ایجاد کنیم؛ پیوندی که قلب آن در دل مسجد تپیده و با برنامههای قرآنی تقویت شود.
وی افزود: طرحهایی مانند تلاوت نور و تدبر در قرآن از برنامههای شاخص قرآنی کشور هستند که ظرفیت همکاری گسترده این دو بخش را به خوبی نشان میدهند؛ بهویژه در حوزه آموزش، معرفی اساتید و حضور ائمه جماعت توانمند.
حجتالاسلام ارباب سلیمانی افزود: محوریترین وظیفه ما ایجاد پیوند میان کنشگران قرآنی و مسجد است. این پیوند نیازمند برنامهریزی دقیق و حمایت هدفمند است؛ حمایتی که بتواند نمازگزاران را صف به صف به مساجد اضافه کند. بیبرنامگی، فاصلهانداختن میان مسجد و قرآن است و این شکاف جبرانناپذیر خواهد بود.
وی اضافه کرد: مسجد، ظرف قرآن و معارف اهل بیت (ع) است و اگر طراحی صحیحی برای این ظرف و مظروف صورت گیرد، میتواند انسانساز و جامعهساز باشد. در دوران دفاع مقدس، بیش از ۹۵ درصد شهدا و رزمندگان از مسجد و تربیت مسجدی برخاسته بودند؛ لذا مسجد، کارخانه انسانسازی است؛ مشروط به آنکه از ظرفیتهای آن به درستی بهرهبرداری شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اگر در مسئولیت خود در حوزه مسجد یا قرآن غفلت کنیم، نخستین گام به سمت شیطان برداشتهایم؛ و این غفلت، جبرانناپذیر است.
حجتالاسلام ارباب سلیمانی، پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک بین ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد را مطرح کرد و گفت: این کارگروه میتواند نقاط اتصال میان قرآن، نماز، معارف اهلبیت (ع)، امر به معروف و نهی از منکر را شناسایی و مسیر عملیاتی آن را ترسیم کند.
وی یادآور شد: تحقق برنامهها منوط به طراحی محتوای جذاب، اثرگذار و بر اساس نیاز جامعه است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انقلابی در مساجد گفت: مسجد، کارخانه انسانسازی است؛ باید نسل نوجوان را با مسجد آشتی دهیم. امام حسن مجتبی (ع) فرمود غفلت انسان از جایی آغاز میشود که از مسجد فاصله میگیرد و به پیروی از تبهکاران روی میآورد.
وی با بیان این روایت تأکید کرد: اگر این نگاه را دنبال کنیم، میبینیم که یکی از اهداف اصلی دشمن در جنگهای ۳۳ روزه و ۶ روزه رژیم صهیونیستی، تخریب مساجد بوده است. پس از آن نیز گروه تروریستی و تکفیری داعش همین مسیر را ادامه دادند.
این پژوهشگر مذهبی تاکید کرد: مسئولیت ما برنامه ریزی برای نجات ۱۶ میلیون جوان و نوجوان در مدارس، دانشگاهها و مراکز تحصیلی از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی است. در واقع رسالت اصلی ما آشتی دادن آنان با مسجد است؛ چرا که اگر فاصلهای میان جوان و مسجد افتاد، او در معرض خطر و دام دشمن قرار میگیرد.
وی افزود: ظرفیت همکاری دو حوزه قرآن و مسجد بسیار گسترده است. برای نمونه، مؤسسات قرآنی که از ما مجوز میگیرند، جایگاه فعالیتشان در مساجد و کانونهای فرهنگی هنری نیز پایگاه شان در مسجد است و هویت آنها نیز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشأت میگیرد.
حجتالاسلام علی ملانوری رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد به طرح مسجد، پایگاه قرآن اشاره کرد و گفت: در این طرح تاکنون بیش از دو هزار و ۴۳۵ قاری شناسایی شدهاند و چهار هزار و ۷۵۲ پایگاه مجری این طرح هستند و حاصل این تلاش، برگزاری ۴۲ هزار و ۳۹۸ جلسه قرآن در مساجد سراسر کشور بوده است.
وی افزود: در برخی مناطق، چراغ مساجد کمفروغ شده و لازم است با حضور روحانیون خوشفکر و همراهی متولیان فرهنگی، جایگاه واقعی مسجد را در دل جامعه بازسازی کنیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر جایگاه ویژه مسجد در منظومه فکری مقام معظم رهبری اظهار داشت: مسجد به تعبیر رهبر انقلاب (مدظله العالی) خانه خدا و خانه مردم است، ما در کانونهای فرهنگی هنری مساجد، بهعنوان یک ضلع مؤثر در عرصه فعالیتهای قرآنی، خود را موظف به انجام مأموریتی میدانیم که ریشه در خانههای خدا دارد؛ خانههایی که مأموریت ذاتیشان ارتباط با خلق خدا و هدایت معنوی جامعه است.
وی با اشاره به نقش بنیادین قرآن در آبادانی معنوی مساجد، بیان کرد: ترویج معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه رسالتی الهی است که امروز بر دوش ما و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد قرار دارد. ما برای این هدف، صمیمانه دست یاری دراز کردهایم و خواستار شکلگیری همکاریهای گستردهتر هستیم.
ملانوری با استناد به اندیشه حضرت امام خمینی (ره) تصریح کرد: ما برای عمران معنوی مسجد انقلاب کردهایم؛ نباشد که بعد از انقلاب مسجد را رها کنیم، بلکه باید معنویت آن را احیا کنیم؛ لذا نظام اسلامی تشکیل شد تا عمران معنوی خانههای خدا را پیریزی کند.
منبع: ایرنا