ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید
سرخط خبرها

ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران

  • کد خبر: ۳۴۵۸۴۳
  • ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵
ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران
به گفته یک نماینده مجلس طبق برخی گزارش‌ها، ورود تجهیزات نظامی، از جمله پرنده‌ها و قطعات پهپاد‌ها از مسیر کولبری صورت گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کامران غضنفری عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی پیرامون چالش‌های امنیتی کولبری و ته لنجی اظهار کرد: متأسفانه پدیده‌ای که این روز‌ها تحت عنوان کولبری و ته‌لنجی از آن یاد می‌شود، به یک رویه غلط و نگران‌کننده تبدیل شده است.

این مسئله فراتر از یک معضل معیشتی، حالا به موضوعی امنیتی بدل شده است. در این روش، افراد بدون هیچ‌گونه نظارت یا بررسی رسمی، هر کالایی را از کشور همسایه وارد می‌کنند.

غضنفری تاکید کرد: طبق برخی گزارش‌ها، ورود تجهیزات نظامی، از جمله پرنده‌ها و قطعات پهپاد‌ها نیز از همین مسیر‌ها صورت گرفته است. این یعنی موضوع از حالت قاچاق ساده خارج شده و به یک تهدید جدی امنیتی تبدیل شده است.

حوادث امنیتی ایران در جنگ دوازده روزه که موساد آن را به عهده گرفت، اتفاقات حاشیه مرز‌های غربی و جنوبی ایران، کاروان‌های کولبران و لنج‌های فرسوده، نماد خطر اقتصادی و امنیتی هستند.

حجم مبادلات غیررسمی مرزی سالانه به ۱.۲ میلیارد دلار می‌رسد. این یعنی محروم‌سازی دولت از درآمدی که می‌توانست هزینه سالانه‌ی سلامت میلیون‌ها ایرانی را تأمین کند.

طبق گزارش‌های میدانی، کالا‌های قاچاق (پوشاک، لوازم خانگی، قطعات الکترونیک) تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از محصولات داخلی به فروش می‌رسند. نتیجه؟ تعطیلی ۶۰ کارخانه نساجی در اراک و اصفهان تنها در سال ۱۴۰۳.

تهدیدات امنیتی، از قاچاق کالا تا ورود کالا‌های خطرناک

در سال ۱۴۰۴، دستگاه‌های نظارتی از کشف ادوات جنگی در محموله‌های لوازم خانگی در یک بندر جنوبی خبر دادند. این محموله‌ها مستقیماً از کشوری وارد می‌شوند که یک سوم واردات غیرقانونی ایران از آن تأمین می‌شود.

یک مقام قضایی هرمزگان اعتراف می‌کند، ذخایر سوخت قاچاق در بندر کلاهی با تولید روزانه یک پالایشگاه برابری می‌کند». این داده‌ها نشان می‌دهد شبکه‌های قاچاق، دولت‌های موازی در مناطق مرزی ایجاد کرده‌اند.

کولبری و ته‌لنجی، تنها علائم بیماری اقتصاد نیستند؛ آنها ویروس‌های جهش‌یافته‌ای هستند که ساختار اقتصاد و امنیت ایران را می‌خورند. درمان این بیماری نیازمند انحلال لابی‌های ذینفع در بنادر و گمرکات، سرمایه‌گذاری در صنایع بومی مرزی مثل معادن سیستان و کردستان یا گردشگری چابهار و تبدیل مرز‌ها از خطوط دفاعی به کریدور‌های توسعه است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->