به گزارش شهرآرانیوز، تارنمای آمریکایی اکسیوس روز جمعه به وقت محلی به نقل از دو منبع آگاه گفت: رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل این هفته به واشنگتن سفر کرده و از آمریکا خواسته است تا کشورها را متقاعد کند صدها هزار فلسطینی را از غزه خارج کنند.
دیوید بارنیا، رئیس سازمان جاسوسی، به استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه گفته است که اسرائیل در این زمینه به طور خاص با اتیوپی، اندونزی و لیبی گفتوگو کرده است.
هدف رژیم اسرائیل برای حذف بخش زیادی از جمعیت غزه بسیار بحثبرانگیز است. در حالی که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، ادعا میکند که چنین «جابجایی» «داوطلبانه» خواهد بود، کارشناسان حقوقی آن را جنایت جنگی میدانند.
یکی از منابع آگاه گفت: «ویتکاف اظهار نظری در این خصوص نکرده و مشخص نیست که آیا ایالات متحده بهطور فعال در این مورد دخالت خواهد کرد یا خیر.»
کاخ سفید، دفتر نخستوزیری رژیم اسرائیل و وزارتخانههای امور خارجه اتیوپی، اندونزی و لیبی پیش از انتشار این خبر به درخواستها برای اظهار نظر پاسخی ندادند.
طبق این طرح، در مرحله اول، هزاران آواره فلسطینی از منطقه المواصی در خانیونس به این «شهر انسانی» منتقل خواهند شد. اسرائیل قصد دارد حدود ۶۰۰ هزار فلسطینی را پس از انجام بررسیهای امنیتی شدید به این منطقه منتقل و از خروج آنها جلوگیری کند. این اقدام به عنوان سیاست اخراج جمعی و جداسازی سازمانیافته توصیف شده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمانهای منطقهای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.
رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینیها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.
او فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانیهای گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند. «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل با ذوقزدگی طرح ترامپ را «قابل ملاحظه» دانست و گفت این طرح باید واقعا پیگیری، بررسی و انجام شود.
در پی این اظهارات ترامپ، برخی کشورهای عربی از جمله، مصر، اردن و عربستان در بیانیهای مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.
اظهارات بیسابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنشهای جهانی را به همراه داشته است.
منبع: ایرنا