انفجار مهیب در رشت با دست‌کم ۱۳ مصدوم + فیلم و جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) قتل وکیل دادگستری با تصادف عمدی در خیابان زعفرانیه تهران قاتل بازار میوه تره‌بار تهران قبل از فرار به ترکیه در دام قانون افتاد ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به بیماری صرع | میگرن شایع‌ترین نوع سردرد هشدار جدی سازمان غذا و دارو درباره ظروف تفلون بازسازی شده هشدار یک مهندس درباره حوادث ناشی از تغییرات غیرمجاز توسط مالکان ساختمان در مشهد همدستی زن خیانتکار با دو جوان برای قتل شوهر تزریق داروی بیهوشی به دختر بیمار برای سرقت گوشواره وقوع آتش سوزی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) راهکارهایی برای صرفه‌جویی در مصرف کولرهای گازی در روزهای داغ تابستان | سرما در گرما وزیر آموزش و پرورش: راه شهیدان باید در زندگی ما متجلی شود ورود بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ معلم تازه‌نفس به مدارس خراسان رضوی در سال تحصیلی ۰۵-۱۴۰۴ خودرو‌های عازم اربعین با ۸۰ درصد تخفیف بیمه می‌شوند احیای تالاب بندعلیخان در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست هر ۷دقیقه یک ایرانی مبتلا به آلزایمر می‌شود تدوین طرح جامع و ملی مدیریت قاچاق حیات وحش در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نجات ایران با آب وارداتی؟ | سناریوی رفع بحران تا ۱۴۰۹ چه اشتباهاتی در تابستان به پوست آسیب می‌زند؟ آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پیگیری حقوق داوطلبان سمپاد اعلام آمادگی کرد | صدای مردم، لبیک مسئولان پرونده شهید هدایت‌الله دیده‌بان برای دستگیری ضارب سوم همچنان باز است زنگ خطر تابستانی برای دستگاه گوارش زندان، پایان بازی سارقان خشن گیم نت‌ها کشف ۱۶ میلیون لیتر سوخت قاچاق از کارت‌های مهاجر (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟ واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | بازنشستگان حساب خود را چک کنند بیمارستان ام‌البنین(س)، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد! بازنشستگان برای هزینه‌های روزمره خود به دنبال وام و تسهیلات بانکی هستند تأمین‌اجتماعی برای ایفای تعهدات خود به بازنشستگان و کارگران، باید منابع حق‌بیمه را به‌موقع دریافت کند آیا ارتقای درجه شغلی بر حقوق و مستمری بازنشستگی کارگران تأمین‌اجتماعی تاثیر دارد؟
سرخط خبرها

شناسایی ۲۷۷ مبتلا به تب دنگی در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۴۶۱۵۸
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۹
شناسایی ۲۷۷ مبتلا به تب دنگی در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴)
جدیدترین آمار نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، از افزایش موارد ابتلا به تب دنگی به ۲۷۷ مورد در کشور حکایت دارد. وزارت بهداشت اعلام کرده است که پشه آئدس، عامل انتقال بیماری تب دنگی، در تمامی نقاط استان گیلان صید شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، از آغاز سال ۱۴۰۴ تا ۲۹ تیرماه، ۲۷۷ مورد ابتلا به تب دنگی در سراسر کشور شناسایی شده که ۲۷۳ مورد آن در شهرستان چابهار گزارش شده است. از این تعداد، ۲۶۶ نفر ساکنان بومی منطقه و ۷ نفر، مسافران بازگشته از پاکستان بوده‌اند. در کنار آن، دو مورد در زاهدان و دو مورد در ایرانشهر ثبت شده است که این بیماران نیز سابقه سفر به چابهار داشته‌اند.

بررسی آمار سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که در سال گذشته در مجموع ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در کشور به ثبت رسیده و ۹۲۲ نفر از مبتلایان، در داخل کشور به بیماری دچار شده‌اند که این موضوع نشانه‌ای از تثبیت انتقال محلی تب دنگی در برخی نقاط کشور است.

تب دنگی چگونه منتقل می‌شود؟

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که عامل انتقال آن، پشه‌های آئدس به‌ویژه گونه‌های آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس هستند. این پشه‌ها پس از نیش زدن فرد آلوده به ویروس، ناقل بیماری می‌شوند و با نیش زدن افراد سالم، ویروس را به آنها منتقل می‌کنند. علائم بیماری معمولا ۴ تا ۷ روز پس از نیش پشه آلوده ظاهر می‌شود و می‌تواند شامل مواردی مانند تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد)، سردرد شدید، درد عضلات و مفاصل، تهوع، استفراغ، درد پشت چشم‌ها، تورم غدد لنفاوی و بثورات پوستی باشد.

صید پشه آئدس در ۸ استان؛ آلودگی تمامی نقاط استان گیلان

براساس گزارش‌های وزارت بهداشت، پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه، کنگان، جم، برازجان) و فارس (شهرستان مهر) مشاهده شده است. همچنین وجود پشه آئدس آلبوپیکتوس در تمامی نقاط استان گیلان، برخی مناطق مازندران (رامسر، تنکابن، عباس‌آباد، محمودآباد، نور)، بیله‌سوار اردبیل و برخی مناطق استان آذربایجان شرقی (خداآفرین، هوراند، کلیبر) گزارش شده است. مراقبت‌های حشره‌شناسی در مبادی مرزی زمینی، هوایی، دریایی و ریلی به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

آئدس اجیپتی و آلبوپیکتوس دو نوع از پشه آئدس هستند که به لحاظ زیست‌شناسی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند، اما هر دو باعث ابتلا به تب دنگی می‌شوند. آئدس اجیپتی گونه‌ای گرمسیری و نیمه گرمسیری است که مبدأ آن جنگل‌های بارانی غرب آفریقا است، محلی که این پشه از آب جمع شده در داخل سوراخ تنه درختان، به عنوان زیستگاه لاروی استفاده می‌کند. مبدأ آئدس آلبوپیکتوس نیز جنگل‌های آسیای جنوب شرقی است. این گونه عمدتاً یک پشه جنگلی است که خود را با مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهری وفق داده است.

چگونه از تب دنگی پیشگیری کنیم؟

تنها راه کنترل تب دنگی، پیشگیری از نیش پشه‌های ناقل است. مهم‌ترین راهکار‌های توصیه‌شده عبارتند از:

استفاده از پوشش مناسب: پوشیدن لباس‌های بلند و به رنگ روشن، به‌ویژه در ساعات فعالیت پشه‌ها (صبح و غروب) می‌تواند از گزش جلوگیری کند.

استفاده از مواد دافع حشرات: بهره‌گیری از اسپری‌های حاوی مواد مؤثر مانند DEET یا پرمترین به کاهش خطر نیش پشه‌ها کمک می‌کند.

حذف محل‌های تخم‌ریزی پشه‌ها: از بین بردن منابع آب‌های راکد در اطراف منازل، نظیر زیرگلدانی‌ها، ظروف آب کولر و سایر محفظه‌ها، باعث کاهش جمعیت پشه‌های ناقل می‌شود.

اقامت در مکان‌های ایمن: حضور در فضا‌های سرپوشیده با پنجره‌های توری‌دار یا دارای تهویه مطبوع، به‌ویژه در ساعات پرخطر، نقش مؤثری در پیشگیری دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->