باطن‌ها در آزمون‌های سخت مشخص می‌شود اعزام ۲ هزار مبلّغ خواهر به عتبات در ایام اربعین ۱۴۰۴ حرکت ۲۴ روزه کاروان پیاده امام رضا (ع) از یزد به مشهد اجرای طرح نشاط معنوی در بقاع متبرکه با رویکردی متفاوت و فناورانه ثبت‌نام ۲۱۰ هزار نفر از زائران اربعین در سامانه سماح تا ظهر امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | ۶۰ درصد، متقاضی عبور از مرز مهران هستند اعتکاف علمی با حضور ۳ هزار و ۸۰۰ طلبه در حرم مطهر امام‌رضا (ع) برگزار شد درباره هیئت‌های سکولار که درپی سیاست‌زدایی از  عزاداری امام حسین(ع) هستند مراسم بزرگداشت شهدای روحانی جنگ ۱۲ روزه برگزار می‌شود چرا عنوان «کشتی نجات» برای امام حسین (ع) به کار برده شده است؟ لزوم پرداختن رسانه‌ها به ابعاد خدمت رسانی مردم اندیمشک به زوار اربعین استمرار فعالیت موکب امام رضا (ع) در پایتخت | تجلی شور محرم و عطر رضوی آغازبه‌کار ستاد دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ در مشهد جزئیات شرایط مشمولان غیرغایب برای زیارت عتبات عالیات اعلام شد اولین رمان جامع عاشورا در راه است | الهام نویسنده رمان از آرزوی جالب علامه جعفری نحوه تهیه گذرنامه زیارتی چگونه است و مشمول چه کسانی می‌شود؟ اعزام ۱۰ هزار نفر از اقشار کم برخوردار در سطح کشور به راهپیمایی اربعین ۱۴۰۴ دومین سوگواره بین المللی «میراث اربعین حسینی» برگزار می‌شود بنیاد شهید با تمام توان پیگیر مشکلات معیشتی و درمانی خانواده شهدای حمله صهیونیستی است
سرخط خبرها

نحوه تهیه گذرنامه زیارتی چگونه است و مشمول چه کسانی می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۴۶۱۹۸
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷
نحوه تهیه گذرنامه زیارتی چگونه است و مشمول چه کسانی می‌شود؟
گذرنامه زیارتی با گذرنامه عادی تفاوت‌هایی دارد و دریافت آن برای تمامی افراد مقدور نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، بسیاری از مشتاقان زیارت اربعین به دنبال دریافت گذرنامه زیارتی هستند. این نوع گذرنامه با هدف تسهیل سفر‌های زیارتی به عراق طراحی شده و فرایند دریافت آن ساده‌تر و سریع‌تر از گذرنامه عادی است. گذرنامه زیارتی سندی رسمی است که طبق توافقات میان ابران و عراق، ویژه زائران اربعین صادر می‌شود و تفاوت‌های اساسی با گذرنامه عادی دارد.

گذرنامه زیارتی چه تفاوتی با گذرنامه عادی دارد؟

گذرنامه زیارتی سندی است که تنها برای سفز‌های زیارتی به عراق مانند اربعین و عتبات عالیات صادر می‌شود. در مقابل، گذرنامه عادی برای تمامی سفر‌های خارجی معتبر است و کاربرد گسترده تری دارد.

یکی از تفاوت‌های اصلی بین این دو گذرنامه، هدف صدور آنهاست. گذرنامه زیارتی تنها برای سفر‌های مذهبی به کشور عراق طراحی شده، درحالی که گذرنامه عادی برای سفر به هر کشور خارجی و در هر زمان قابل استفاده است. از نظر تعداد صفخات نیز تفاوت داردر؛ گذرنامه زیارتی دارای دارای ۱۲ صفحه است درحالی که گذرنامه عادی شامل ۳۴ صفحه می‌شود که برای ثبت کهر ورود و خروج کشور‌ها کافی است.

در روند صدور، گذرنامه زیارتی در مدت زمان کوتاه‌تری آماده می‌شود و مراحل ثبت نام آن نیز ساده‌تر است درحالی که گذرنامه عادی نیازمند طی مراحل کامل اداری و اطلاعات دقیق‌تر است.

از لحاظ اعتبار زمانی، هردو گذرنامه ۵ ساله هستند، اما گذرنامه گذرنامه زیارتی تنها در سفر‌های خاص مذهبی قابل استفاده بوده و خارج از این چارچوب کاربردی ندارد. گذرنامه عادی، اما انطعاف بیشتری دارد و در تمامی سفر‌ها معتبر است.

از نظر هزینه نیز تفاوت میان گذرنامه زیارتی و عادی کاملا مشهود است. به خصوص برای کسانی که تنها قصد سفر زیارتی به عراق را دارند و نیازی به سفر‌های بین المللی دیگری ندارند. گذرنامه زیارتی از نظر مالی بسیار مقرون به صرفه‌تر از گذرنامه عادی است. هزینه صدور آن بسیار پایین‌تر بوده و فرایند پرداخت آن نیز ساده‌تر انجام می‌شود. این گذرنامه به دلیل ماهیت محدودش یعنی استفاده از سفرهی زیارتی با حداقل هزینه‌های ممکن در نظر گرفته شده است تا زائران راحت‌تر بتوانند آن را دریافت کنند.

در مقابل گذرنامه عادی هزینه بیشتری دارد و شامل پرداخت‌های گسترده تری مانند هزینه ثبت نام، تعرفه‌های اداری و... است. به دلیل اینکه این گذرنامه برای استفاه از تمامی سفر‌های خارجی طراحی شده طبیعی است که هزینه آن بیشتر باشد.

چگونه گذرنامه زیارتی دریافت کنیم؟

البته دریافت گذرنامه زیارتی برای تمامی افراد مقدور نیست. افرادی که مشمول غایب خدمت سربازی هستند، کسانی که اطلاعات محل تولد یا صدور آنها در سامانه ثبت احوال ناقص است، و افرادی که گذرنامه موقت داشته‌اند، اما اعتبار آن تمام شده است نمی‌توانند از این خدمت بهره‌مند شوند. همچنین بانوان مجرد زیر ۱۸ سال باید رضایت نامه پدر یا قیم قانونی را ارائه دهند و برای بانوان بالای ۶ سال عکس با حجاب اسلامی کامل الزامی است.

در نخستین گام برای دریافت گذرنامه زیارتی، متقاضی باید از طریق سامانه الکترونیکی سخا یا نصب اپلیکیشن «پلیس من» اقدام به ثبت نام کند. پس از ورود به سامانه و تکمیل اطلاعات هویتی شامل کدملی، تاریخ تولد، آدرس محل سکونت و شماره تماس باید مدارک مورد نیاز را بارگذاری نماید. این مدارک شامل یک قطعه عکس پرسنلی با پس زمینه سفید، تصویر شناسنامه برای بانوان، و درصورت تاهل، رضایت نامه رسمی همسر (برای بانوان متاهل فاقد گذرنامه قبلی) می‌شود.

ثبت نام در سامانه سماح

پس از صدور گذرنامه، برای خروج از کشور باید در «سامانه سماح» به نشانی samah.haj.ir ثبت نام کرد. ثبت نام در سماح شامل وارد کردن اطلاعاتی مانند شماره گذرنامه، تاریخ اعزام و بازگشت، مرز خروجی انتخابی و پرداخت بیمه اربعین است که برای سفر‌های زیارتی الزامی می‌باشد. پس از ثبت موفق، کدرهگیری صادر شده از سوی سماح، در مراحل بعدی از جمله دریافت ارز دینار دولتی از بانک‌های منتخب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع: دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->