زلزله خنج فارس را لرزاند + جزئیات (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) نتایج نهایی نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد | آغاز ثبت‌نام از شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ بازداشت ۵ تن از کارکنان شرکت توزیع برق مشهد تکذیب شد سارق حرفه‌ای با سابقه ۷ فقره سرقت در شیروان بازداشت شد واکنش آموزش و پرورش به اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی درباره سابقه و تأهل استخدام هزار معلم ورزش جدید قطعی شد| سرانه ورزشی مدارس ۰.۳۸ مترمربع به ازای هر دانش‌آموز! رئیس سازمان محیط زیست: حفاظت از یوز ایرانی یک اولویت ملی است طرح کاشت یک میلیارد درخت به کجا رسید؟ دیابت کنترل‌نشده و آب سیاه از مهم‌ترین عوامل کم‌بینایی در بزرگسالی بهترین هتل‌های ۵ ستاره تبریز را بشناسید اختصاص رایگان ۱۷۰۰ ناوگان حمل و نقل به ۵ هزار دانش‌آموز استثنایی وضعیت دما و بارش کشور تا اواسط مهر ماه چگونه خواهد بود؟ وعده معاون وزیر راه و شهرسازی برای ساخت ۸۸۰ کلاس درس در کشور فروش نیمی از بلیت پروازهای داخلی از طریق دفاتر فروش آنلاین | مسافران دفاتر مجاز را انتخاب کنند تاثیر آلودگی هوا در تشدید علائم آلرژی و آسم ۲.۸ میلیون نفر در ایران دچار اعتیاد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ شهریور ۱۴۰۴) | وزش باد شدید، پدیده غالب جوی در استان نرخ نهایی سرویس مدارس در انتظار تأیید شوراها | مهلت ثبت نام در سامانه دیگر تمدید نمی‌شود هشدار نسبت به حمل نادرست دارو در سفر اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) معاون وزیر آموزش و پرورش: امسال در مدارس کمبود نیرو نداریم (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) محدود کردن یا حذف مواد پروتئینی در دوران شیردهی برای مادر و نوزاد مضر است پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) زنده‌یاد «دریاچه ارومیه» چه مدارسی در طرح نهضت عدالت آموزشی قرار می‌گیرند؟ | اجرای ۷۲۰۰ پروژه مدرسه‌سازی وضعیت پخت نان در محله مهرآباد مشهد با گلایه شهروندان همراه است | کیفیت سوخته! نارضایتی خانواده‌ها از کیفیت و قیمت لباس فرم دانش‌آموزی | دردسر‌های نافرم برای اولیا و مربیان ۱۴۰۰ نیروگاه خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد خراسان رضوی
سرخط خبرها

تأثیرات تغییر شکر نوشابه کوکاکولا با نظر ترامپ چه خواهد بود؟

  • کد خبر: ۳۴۶۷۳۸
  • ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
تأثیرات تغییر شکر نوشابه کوکاکولا با نظر ترامپ چه خواهد بود؟
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اوایل این هفته اعلام کرد که شرکت مطرح نوشابه‌سازی کوکاکولا موافقت کرده است که در نوشیدنی مخصوص خود در ایالات متحده، به جای شربت ذرت با فروکتوز بالا، از شکر نیشکر استفاده کند.

به گزارش شهرآرانیوز، ترامپ روز چهارشنبه در پستی در پلتفرم اجتماعی «حقیقت» نوشت: «من با کوکاکولا در مورد استفاده از شکر نیشکر واقعی در کوکاکولا در ایالات متحده صحبت کرده‌ام و آنها موافقت کرده‌اند. می‌خواهم از همه مسئولان کوکاکولا تشکر کنم. این یک اقدام بسیار خوب از سوی آنها خواهد بود - خواهید دید که چقدر بهتر است!»

این شرکت ساخت نوشیدنی که از دهه ۱۹۸۰ از شربت ذرت با فروکتوز بالا برای شیرین کردن کوکاکولا استفاده می‌کرد، هنوز این تغییر را تأیید نکرده است.

کارشناسان تغذیه می‌گویند که تغییر به شکر نیشکر گامی در مسیر درست است، اما از نظر تأثیرات آنها بر بدن، به ویژه در صورت مصرف بیش از حد، تفاوت زیادی بین این دو وجود ندارد. جولیا زومپانو، متخصص تغذیه در کلینیک کلیولند می‌گوید: «صرف نظر از هر چیز، مصرف زیاد قند با تمام اثرات منفی سلامتی مرتبط بوده است. محتوای بالای فروکتوز بسیار خوش طعم است. این ماده به وفور در محصولات مختلف استفاده می‌شود و وقتی فرد در معرض آن قرار می‌گیرد و بیش از حد مصرف می‌شود، زمانی است که عوامل خطرناک شروع می‌شوند.»

شربت ذرت با فروکتوز بالا، شیرین‌کننده‌ای است که از نشاسته ذرت تولید می‌شود. این ماده در بسیاری از غذا‌ها و نوشیدنی‌های فرآوری شده از جمله برخی از غلات صبحانه، شکلات، مربای میوه، سس‌ها و موارد دیگر یافت می‌شود.

زوپانو با اشاره به آنچه که معمولاً به عنوان قند میوه شناخته می‌شود، گفت: «این شربت مقداری از گلوکزی را که به طور طبیعی تولید می‌شود به فروکتوز تبدیل می‌کند، بنابراین سطح فروکتوز بالاتری دارد.»

مقادیر بالای فروکتوز توسط کبد پردازش می‌شود که می‌تواند منجر به کبد چرب یا سطح بالای تری گلیسیرید شود که نوعی چربی موجود در خون است. زومپانو گفت، کبد چرب و سطح بالای تری گلیسیرید می‌تواند به نوبه خود منجر به مشکلات متابولیکی، چاقی و دیابت شود.

در مقایسه، شکر نیشکر از گیاه نیشکر به دست می‌آید که برای استخراج، آب آن شسته و خرد می‌شود. سپس آب آن جوشانده می‌شود تا متبلور شود و در سانتریفیوژ چرخانده می‌شود تا آب اضافی آن گرفته شود. این منجر به شکر خام می‌شود که می‌تواند بیشتر تصفیه شود.

شکر نیشکر که از نظر شیمیایی به عنوان ساکارز شناخته می‌شود، یک دی‌ساکارید است که به عنوان قندی متشکل از دو مولکول قند ساده تعریف می‌شود که در این مورد، یک گلوکز و یک مولکول فروکتوز است. زومپانو توضیح داد که شکر نیشکر مقدار فروکتوز کمتری نسبت به شربت ذرت با فروکتوز بالا دارد؛ بنابراین کدام یک از این دو شیرین‌کننده برای شما بهتر است؟

آنجلا زیوکوویچ، استاد و متخصص تغذیه در ایستگاه آزمایش کشاورزی دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید آنچه واقعاً مهم است، زمینه‌ای است که در آن فرد غذا‌ها یا نوشیدنی‌های شیرین شده با شربت ذرت با فروکتوز بالا یا شکر نیشکر را مصرف می‌کند. او تاکید می‌کند: «اگر شربت ذرت با فروکتوز بالا به مقدار زیاد مصرف شود و در فردی باشد که کالری زیادی نمی‌سوزاند، مسلماً می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. مصرف این نوع سوخت در شرایط نامناسب قطعاً می‌تواند اثرات مضری بر سلامتی داشته باشد.»

به طور مشابه، در مورد محصولاتی که با شکر نیشکر شیرین شده‌اند نیز «اگر شما در درجه اول کم‌تحرک هستید و کالری زیادی مصرف نمی‌کنید و غذا‌های زیادی حاوی ساکارز مصرف می‌کنید، در نهایت آن ساکارز برای ذخیره چربی استفاده می‌شود، زیرا به احتمال زیاد در شرایطی مصرف می‌شود که سوخت اضافی است و آن سوخت اضافی ذخیره می‌شود.»

به گفته زیوکوویچ، به طور متوسط، به جز طعم، تفاوت عمده‌ای بین نوشابه شیرین شده با شربت ذرت با فروکتوز بالا و نوشابه شیرین شده با شکر نیشکر وجود ندارد. او گفت، نوشابه شیرین‌شده با شکر نیشکر برای سلامتی به طور چشمگیری بهتر نیست و هر دو شیرین‌کننده می‌توانند در صورت مصرف مکرر و زیاد، ناسالم باشند.

زیوکوویچ در مورد تغییر کوکاکولا به شکر نیشکر از شربت ذرت با فروکتوز بالا گفت: «می‌توانید استدلال کنید که این یک گام در مسیر درست است، زیرا حداقل جذب شکر را کمی کُند می‌کند. اما آیا قرار است سالم‌تر باشد؟ واقعاً فکر نمی‌کنم بتوانید چنین چیزی بگویید. هر دوی آنها فقط نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر هستند و هیچ ماده مغذی دیگری ندارند که ارزش صحبت کردن داشته باشد و برای اکثر افرادی که عموماً کم‌تحرک هستند، مصرف آنها کار اشتباهی است.»

زومپانو با این نظر موافق است و افزود که شربت ذرت با فروکتوز بالا کمی بیشتر برای سلامتی مضر است، زیرا بسیار فرآوری شده است. او گفت کوکاکولا و هر شرکت دیگری که ممکن است از شربت ذرت با فروکتوز بالا به شکر نیشکر روی بیاورد، می‌تواند این را فرصتی برای کاهش میزان شیرین‌کننده در محصولات خود ببیند.

زومپانو گفت: «اگر مصرف‌کنندگان ملزم به استفاده از یک جایگزین گران‌تر مانند شکر باشند، امید این است که آنها کمتر و از یک جایگزین بهتر استفاده کنند. چه کسی می‌داند که آیا نتیجه این خواهد بود یا خیر، اما واقعاً نکته کلیدی در اینجا باید این باشد که ما باید شکر کمتری مصرف کنیم.»

زومپانو افزود: «بنابراین نه تنها کوکاکولا بلکه هر شرکت دیگری که باید به شکر روی بیاورند باید میزان کلی شکر موجود در محصولات خود را به میزان یک چهارم کاهش دهند، و در این صورت ما واقعاً پیشرفت‌هایی را در حوزه سلامت آن محصول شاهد خواهیم بود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->