«فتح نو» لایه‌های پنهان نقش زنان در جنگ را نمایان می‌سازد سفیر انگلیس در سازمان ملل: آتش‌بس غزه در دسترس است دربه‌دری شهرک‌نشینان اسرائیلی از کشوری به کشور دیگر؛ از قبرس تا یونان دیدار وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با زلنسکی مجمع تشخیص مصلحت نظام سه موافقت‌نامه مصوب مجلس را تأیید کرد تکرار تهدیدهای آمریکا: تهران با یک انتخاب رو‌به‌رو است غریب‌آبادی: آمریکا و اسرائیل منشا بی‌ثباتی منطقه هستند حریدی‌ها و پلیس اسرائیل به جان هم افتادند اختلالات روانشناختی، علت ۷۵ درصد بی‌خوابی‌ها رئیس رژیم صهیونیستی راهی غزه شد (یکم مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی دوباره به سوریه حمله کرد (یکم مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به اشغال کامل کرانه باختری رسمیت بخشید پزشکیان از پروژه متروی قم بازدید کرد ارتش اسرائیل به افزایش تلفات در عملیات کیفی مقاومت اعتراف کرد سومین دور از مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول + فیلم ایران خواستار محکومیت جهانی حملات اسرائیل به مناطق حساس محیط‌زیستی است غریب‌آبادی: تیم فنی آژانس به ایران می‌آید تاکید آیت‌الله علم‌الهدی بر کاهش هزینه‌های اسکان زائرسرا‌های ارزان قیمت در مشهد پزشکیان: محله‌محوری موجب افزایش مشارکت مردمی می‌شود آملی لاریجانی با خانواده شهید سپهبد سلامی دیدار کرد بالگرد نیروی دریایی ارتش به ناوشکن آمریکایی هشدار داد (یکم مرداد ۱۴۰۴) رئیس جمهور تونس از مشاور ترامپ با تصاویری از کودکان گرسنه غزه استقبال کرد تشرف پزشکیان به حرم حضرت معصومه (س) آیت الله علم الهدی: نسل زد (Z) با وجود تمام مشکلات، در میدان جهاد انقلابی فعال‌اند | رهبر معظم انقلاب مدیریت اقتدار ملی را در بزنگاه‌های امنیتی به نمایش گذاشتند لفاظی وزیر خارجه اوکراین علیه ایران و روسیه برای همتای اسرائیلی‌اش ائتلاف اتهام‌ساز؛ هم‌صدایی اوکراین و تل‌آویو علیه ایران و روسیه ظفرقندی: قحطی تحمیلی بر غزه، فاجعه انسانی و ننگ تاریخی است
سرخط خبرها

مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی راهکارهای مقابله با مکانیسم ماشه تشکیل جلسه داد

  • کد خبر: ۳۴۶۷۸۵
  • ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰
مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی راهکارهای مقابله با مکانیسم ماشه تشکیل جلسه داد
رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام از بررسی سناریوهای اقتصادی درصورت اجرای مکانیسم ماشه(اسنپ بک) خبر داد و گفت: راهکارهای کاهش تبعات اقتصادی اجرای اسنپ بک در کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع بزودی نهایی خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جلسه شورای راهبردی کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی آثار و پیامد‌های اقتصادی ناشی از احتمال اعمال مکانیسم ماشه توسط کشور‌های اروپایی، روز سه شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ به ریاست محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع و با حضور خاندوزی وزیر پیشین اقتصاد، عبدوه مشاور رئیس جمهور، طغیانی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مسئولانی از بانک مرکزی، کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و جمعی از اساتید و صاحب نظران اقتصادی کشور برگزار شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع در تشریح جزئیات این جلسه با بیان اینکه اواخر مهر ماه آخرین مهلت اجرای مکانیسم ماشه می‌باشد اظهار داشت: کمیسیون در جلسه امروز ضمن بررسی آثار و پیامد‌های این موضوع در اقتصاد کشور، راهکار‌های کاهش اثرات منفی ناشی از اجرای اسنپ بک را مورد بررسی قرار داد.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه جمع بندی انجام شده این است که احتمال وقوع اسنپ بک وجود دارد لذا باید راهکار‌های کاهش هزینه‌های این موضوع بررسی شود، تاکید کرد: اعضای جلسه معتقد بودند یا مکانیسم ماشه اجرایی خواهد شد و یا تمدید اجرای برجام در دستور کار اروپا و آمریکا قرار خواهد گرفت لذا باید راهکار‌هایی متناسب با حالت‌های وقوع پیش بینی شود که هزینه‌های اقتصاد کشور در صورت اجرای این سناریو‌ها کمترین باشد.

وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تبعات اقتصادی ناشی از اجرای این سناریو‌ها و راهکار‌های مقابله با آن را مورد بررسی قرار داده است، گفت: آثار و تبعات اقتصادی ناشی از اجرای اسنپ بک را نباید آنقدر دست کم و بی ارزش دانست که مسئولان نظام بگویند فرقی نمی‌کند که اسنپ بک اجرا شود یا نه و نیز نه آنچنان تصویر اشتباهی ساخت که اجرای آن هزینه‌های غیر قابل توصیف بر کشور وارد خواهد کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع در ادامه با بیان اینکه اجرای این مکانیزم حتما در اقتصاد کشور تاثیر خواهد داشت، گفت: باید برای کاهش تبعات آن تصمیم گیری و برنامه ریزی کرد و می‌توان هزینه‌های مربوطه را به حداقل ممکن رساند.

پورابراهیمی ادامه داد: البته نباید آثار منفی ناشی از اجرای این مکانیسم را آنقدر بزرگ نمایی کنیم که نگرانی در افکار عمومی و مسئولان ارشد نظام هم ایجاد شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد ۵ محور اساسی که در صورت اجرای مکانیسم ماشه در اداره کشور هزینه اقتصادی ایجاد می‌کند شامل ۱. مدیریت کالای اساسی، ۲. تجارت و نحوه تسویه مبادلات پولی و بانکی، ۳. فروش نفت، ۴. حمایت از کسب و کار‌ها و ۵. مدیریت انرژی، مورد بررسی دقیق قرار گیرد

وی با بیان اینکه ایران از تحریم‌های سازمان ملل در زمان برجام خارج شد گفت: به دلیل وضع تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا که سخت گیرانه‌ترین تحریم‌های اقتصادی بوده که تا بحال بر علیه یک کشور اعمال شده عملا ایران هیچ انتفاعی از لغو تحریم‌های سازمان ملل نبرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع با بیان اینکه پس از خروج آمریکا از برجام، ایران حتی شرایطی به مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر از تحریم‌های سازمان ملل را مدیریت نموده، تاکید کرد: باید جمهوری اسلامی ایران با دیپلماسی فعال مانع این اقدام خلاف قواعد و قوانین بین الملل توسط اروپایی‌ها شود ولی اگر آنها حماقت کردند باید برنامه مشخصی برای پاسخگویی به این اقدام تدوین شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه کمیسیون مجمع درحال تدوین و نهایی کردن گزارشی درمورد راهکار‌های کاهش اثرات اجرای مکانیسم ماشه در ابعاد مختلف اقتصاد کشور است، گفت: این گزارش تخصصی برای اعضای مجمع و دفتر مقام معظم رهبری ارسال خواهد شد.

وی تاکید کرد: در این راستا، رویکرد‌ها و اقدامات سیاستی و اجرایی برای کاهش هزینه‌های ناشی از اعمال مکانیزم ماشه به حداقل ممکن، را تدوین خواهیم کرد و می‌توان از این ظرفیت موجود برای اعمال اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی کشور استفاده کرد تا این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->