به گزارش شهرآرانیوز؛ جلسه شورای راهبردی کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی آثار و پیامدهای اقتصادی ناشی از احتمال اعمال مکانیسم ماشه توسط کشورهای اروپایی، روز سه شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ به ریاست محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع و با حضور خاندوزی وزیر پیشین اقتصاد، عبدوه مشاور رئیس جمهور، طغیانی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مسئولانی از بانک مرکزی، کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و جمعی از اساتید و صاحب نظران اقتصادی کشور برگزار شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع در تشریح جزئیات این جلسه با بیان اینکه اواخر مهر ماه آخرین مهلت اجرای مکانیسم ماشه میباشد اظهار داشت: کمیسیون در جلسه امروز ضمن بررسی آثار و پیامدهای این موضوع در اقتصاد کشور، راهکارهای کاهش اثرات منفی ناشی از اجرای اسنپ بک را مورد بررسی قرار داد.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه جمع بندی انجام شده این است که احتمال وقوع اسنپ بک وجود دارد لذا باید راهکارهای کاهش هزینههای این موضوع بررسی شود، تاکید کرد: اعضای جلسه معتقد بودند یا مکانیسم ماشه اجرایی خواهد شد و یا تمدید اجرای برجام در دستور کار اروپا و آمریکا قرار خواهد گرفت لذا باید راهکارهایی متناسب با حالتهای وقوع پیش بینی شود که هزینههای اقتصاد کشور در صورت اجرای این سناریوها کمترین باشد.
وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تبعات اقتصادی ناشی از اجرای این سناریوها و راهکارهای مقابله با آن را مورد بررسی قرار داده است، گفت: آثار و تبعات اقتصادی ناشی از اجرای اسنپ بک را نباید آنقدر دست کم و بی ارزش دانست که مسئولان نظام بگویند فرقی نمیکند که اسنپ بک اجرا شود یا نه و نیز نه آنچنان تصویر اشتباهی ساخت که اجرای آن هزینههای غیر قابل توصیف بر کشور وارد خواهد کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع در ادامه با بیان اینکه اجرای این مکانیزم حتما در اقتصاد کشور تاثیر خواهد داشت، گفت: باید برای کاهش تبعات آن تصمیم گیری و برنامه ریزی کرد و میتوان هزینههای مربوطه را به حداقل ممکن رساند.
پورابراهیمی ادامه داد: البته نباید آثار منفی ناشی از اجرای این مکانیسم را آنقدر بزرگ نمایی کنیم که نگرانی در افکار عمومی و مسئولان ارشد نظام هم ایجاد شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد ۵ محور اساسی که در صورت اجرای مکانیسم ماشه در اداره کشور هزینه اقتصادی ایجاد میکند شامل ۱. مدیریت کالای اساسی، ۲. تجارت و نحوه تسویه مبادلات پولی و بانکی، ۳. فروش نفت، ۴. حمایت از کسب و کارها و ۵. مدیریت انرژی، مورد بررسی دقیق قرار گیرد
وی با بیان اینکه ایران از تحریمهای سازمان ملل در زمان برجام خارج شد گفت: به دلیل وضع تحریمهای اقتصادی جدید آمریکا که سخت گیرانهترین تحریمهای اقتصادی بوده که تا بحال بر علیه یک کشور اعمال شده عملا ایران هیچ انتفاعی از لغو تحریمهای سازمان ملل نبرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع با بیان اینکه پس از خروج آمریکا از برجام، ایران حتی شرایطی به مراتب سختتر و پیچیدهتر از تحریمهای سازمان ملل را مدیریت نموده، تاکید کرد: باید جمهوری اسلامی ایران با دیپلماسی فعال مانع این اقدام خلاف قواعد و قوانین بین الملل توسط اروپاییها شود ولی اگر آنها حماقت کردند باید برنامه مشخصی برای پاسخگویی به این اقدام تدوین شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه کمیسیون مجمع درحال تدوین و نهایی کردن گزارشی درمورد راهکارهای کاهش اثرات اجرای مکانیسم ماشه در ابعاد مختلف اقتصاد کشور است، گفت: این گزارش تخصصی برای اعضای مجمع و دفتر مقام معظم رهبری ارسال خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این راستا، رویکردها و اقدامات سیاستی و اجرایی برای کاهش هزینههای ناشی از اعمال مکانیزم ماشه به حداقل ممکن، را تدوین خواهیم کرد و میتوان از این ظرفیت موجود برای اعمال اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی کشور استفاده کرد تا این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
منبع: ایرنا