رونمایی از طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب تهران وقتی آیین، هویت می‌شود | «محفل محترم» از کارکرد اجتماعی عزاداری در یزد می‌گوید آمادگی ۷۴۶ موکب از سوی کانون‌های مساجد کشور برای خدمت به زائران اربعین استان فارس محور جدید بین المللی حرکت زائران اربعین آغاز مستندنگاری زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) بهترین زمان برای شروع پیاده‌روی اربعین چه روزی است؟ اعزام اولین گروه از خادمان موکب حرم بانوی کرامت به عراق (۳۱ تیر ۱۴۰۴) تجهیز مواکب حسینی با اقلام غذایی و خدماتی توسط آستان قدس علوی در آستانه اربعین ۱۴۰۴ تابستانی متفاوت برای کودکان مشهدی | از قصه و نمایش تا حرم‌گردی و مسابقه در حرم مطهر امام رضا(ع) احداث زائرسرای امام‌رضا(ع) در مرز ریمدان استان سیستان و بلوچستان برای خدمت به زائران پاکستانی درباره شهید سردار محمد کاظمی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه | مبارز بی‌ادعا رعایت آداب میهمانی درکنار اجرای قانون تصمیم وزیر بهداشت برای وضعیت آزمون دستیارانی که به زیارت اربعین ۱۴۰۴ می‌روند، چیست؟ امام جمعه موقت تهران: ادغام مذاهب، اقدامی ضد وحدت است آموزه‌های سوره انفال در بیانات رهبر معظم انقلاب | ایران را قوی کنیم عاشورا در آیینه نسخ خطی و صنعت چاپ مرز چذابه از پنجم مرداد ۱۴۰۴ میزبان نخستین زائران اربعین خواهد بود ترافیک تردد زائران اربعین در پل جدید حمیدیه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) چند نکته برای اینکه در مسیر پیاده‌روی اربعین، با مشکل مواجه نشوید آخرین آمار ثبت‌نام در سامانه سماح (۳۱ تیر ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

احداث زائرسرای امام‌رضا(ع) در مرز ریمدان استان سیستان و بلوچستان برای خدمت به زائران پاکستانی

  • کد خبر: ۳۴۶۸۴۹
  • ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶
احداث زائرسرای امام‌رضا(ع) در مرز ریمدان استان سیستان و بلوچستان برای خدمت به زائران پاکستانی
بسیاری از زوار پاکستانی برای شرکت در راهپیمایی اربعین از مرز ریمدان وارد ایران می‌شوند؛ لذا زائرسرای امام‌رضا(ع) به منظور خدمت به زائران در آینده نزدیک در این مرز احداث خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، منطقه مرزی ریمدان، واقع در شهرستان دشتیاری استان سیستان و بلوچستان، یکی از نقاط مهم و پرتردد در مرز‌های شرقی کشور است. این منطقه در بخش جنوبی استان و در نزدیکی دریای عمان واقع شده و با فاصله‌ای حدود ۵۰ کیلومتر از ساحل این دریا، نقش حیاتی در تبادلات مرزی و رفت‌وآمد زوار ایفا می‌کند. ریمدان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، با کشور پاکستان هم‌مرز است و یکی از گذرگاه‌های اصلی ورود زوار پاکستانی به ایران محسوب می‌شود.

بسیاری از زوار پاکستانی که به منظور شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی به ایران سفر می‌کنند، از این مرز وارد کشور می‌شوند. معمولاً افرادی که خودروی شخصی دارند و وسایل نقلیه‌شان را همراه دارند، از مرز ریمدان عبور می‌کنند، در حالی که زوار پیاده بیشتر از مرز میرجاوه وارد ایران می‌شوند. این تقسیم‌بندی باعث شده تا مرز ریمدان بیشتر به عنوان درگاهی برای زوار مسافر با امکانات حمل‌ونقل شناخته شود.

موکب داران و مردم محلی اهل سنت برای استقبال با شکوه آماده می‌شوند

در ایام نزدیک به برگزاری اربعین حسینی، فضای منطقه مرزی ریمدان حال و هوای خاصی به خود می‌گیرد. موکب‌داران و خادمین در این منطقه از روز‌ها قبل دست‌به‌کار می‌شوند و با تلاش و تحمل سختی‌ها، موکب‌های خود را آماده می‌کنند تا خدمات شایسته و استقبال باشکوه مردمی را به زوار ارائه دهند. مردم اهل سنت محلی نیز با همکاری نهاد‌های مختلف بسیج می‌شوند تا هم‌زمان با ورود زوار موجی از همدلی و خدمت‌رسانی در این خطه مرزی جاری شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در جریان بازدید از فاز سوم زائرسرا‌های رضوی در مشهد گفت: در آستانه اربعین حسینی و با هدف ارتقا کیفیت میزبانی از زائران غیرایرانی، عملیات اجرایی پروژه زائرسرای میان‌راهی امام رضا (ع) در مرز ریمدان استان سیستان و بلوچستان به‌زودی آغاز می‌شود. این پروژه، نخستین گام در مسیر سامان‌دهی و مردمی‌سازی خدمات زیارتی در محور شرقی کشور است.

عطاالله اکبری افزود: دو مرز ریمدان و میرجاوه به‌عنوان ورودی اصلی زائران پاکستانی اربعین شناخته می‌شوند و ما با هدف ارائه خدمات شایسته و درخور کرامت زائر، برنامه‌ریزی جامعی برای تجهیز زیرساخت‌ها آغاز کرده‌ایم.

اکبری تصریح کرد: زائرسرای امام رضا (ع) در ریمدان با مشارکت استانداری سیستان و بلوچستان، آستان قدس رضوی و خیرین ساخته می‌شود. این مجموعه در فاز نخست با زیربنای ۱۵ هزار متر مربع شامل امکانات اقامتی، رفاهی، بهداشتی و پشتیبانی طراحی شده و قرار است در آینده به یکی از مراکز راهبردی استقبال و انتقال زائران خارجی در مسیر مشهدالرضا (ع) تبدیل شود.

وی با اشاره به ابعاد گسترده پروژه گفت: در این مجتمع تمامی امکانات مورد نیاز برای اسکان و خدمات‌رسانی به زوار پیش‌بینی شده است. همکاری نزدیک با آستان قدس رضوی در طراحی طرح، تدوین اسناد مناقصه و زمان‌بندی اجرا، پشتوانه‌ای محکم برای آغاز سریع و اجرای موفق این طرح بزرگ است که بر اساس برآورد اولیه، این پروژه با اعتباری بالغ بر یک‌هزار میلیارد تومان اجرا خواهد شد. هدف اصلی، تبدیل مرز ریمدان به یکی از کانون‌های امن، مجهز و منظم استقبال از زائران غیرایرانی است تا از لحظه ورود به کشور، تجربه‌ای منظم، تکریم آمیز و باکیفیت از زیارت را تجربه کنند.

استقرار ۱۱ موکب و آمادگی پذیرایی روزانه از ۸۰۰۰ زائر پاکستانی در مرز ریمدان

رئیس ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان در شهرستان دشتیاری از آمادگی ۱۱ موکب برای خدمت‌رسانی به زائران پاکستانی در مرز ریمدان خبر داد.

فرهاد شریفی نیا اظهار داشت: این موکب‌ها از ۵ صفر تا ۲۰ صفر به مدت ۱۵ روز به زائران خدمات ارائه خواهند داد.

وی بیان کرد: موکب‌ها آمادگی دارند روزانه ۵۰۰۰ ناهار، ۳۰۰۰ شام و ۲۰۰۰ صبحانه با طعم تند و مطابق با ذائقه پاکستانی‌ها تهیه و توزیع کنند. همچنین یک میلیون بطری آب معدنی تهیه شده که بخشی از آن در انبار مرز ریمدان تخلیه و آماده‌سازی شده است.

شریفی نیا افزود: کلیه هزینه‌ها و کمک‌ها برای پذیرایی از زوار از محل کمک‌های مردمی تأمین شده و بخشی نیز با همکاری ستاد بازسازی عتبات استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته است. آب شیرین و یخ نیز به صورت روزانه برای مرز و محل اسکان زائران در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: امکان اسکان برای خادمان و همچنین اسکان روزانه ۲۰۰۰ زائر در مرز ریمدان با وجود محدودیت‌های امنیتی فراهم شده است.

شریفی نیا گفت: از مشکلات اصلی در این مرز، نبود آب پایدار و لوله کشی است که نیاز به همکاری اداره آب و فاضلاب دشتیاری و استان برای ایجاد خط لوله از روستا‌های اطراف تا مرز را دارد. همچنین کمبود سرویس‌های بهداشتی یکی دیگر از مشکلات است که شهرداری نگور تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نداده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->