آثار تقلبی و ارزان، تهدیدی برای صنایع دستی مشهد گفت وگو با کامران پارسی نژاد، خالق رمان پیشانی های پینه بسته | نویسنده اثر تاریخی باید پژوهشگر باشد حرکت در مرز خیر و شر | گزارشی از اجرای پرفرمنس «تلقین» در تماشاخانه کربن مشهد «نرموک» در راه جشنواره بین‌المللی فیلم زنان ژاپن آهنگساز فصل جدید سریال «سرخوشی» مشخص شد انتشار آهنگ «افقِ خونین» شهرام ناظری پس از ۴۲ سال تغییر در زمان اکران جهانی فیلم زندگی مایکل جکسون تغییر کارگردان سریال «جزر و مد» در میانه راه! سریال «اسکویید گیم» آمریکایی در راه است + جزئیات و زمان انتشار انتشار آهنگ جدید «فرزاد فرزین» به نام «سکوت» + فایل صوتی آلبوم موسیقی کلاسیک «آن پاییز» امین مداح منتشر شد صحبت‌های اخیر «جواد عزتی» بازیگر سریال وحشی + فیلم دیدار مصطفی راغب با حمید هیراد پس از شیمی‌درمانی + فیلم علیرضا قربانی با «سووشون» دوباره در شبکه خانگی + صوت واکنش عرفان طهماسبی به نسل‌کشی اسرائیل در غزه + عکس کتاب «تراژدی و تعالی» روانه بازار شد فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۲ و ۳ مرداد ۱۴۰۴) «بزم و رزم» در سینما مهر کوهسنگی مشهد؛ روایت سینماگران خراسانی از ۱۲ روز مقاومت ایران مقابل رژیم صهیونیستی +فیلم
سرخط خبرها

بخش‌هایی از اولین فیلم ناتمام ناصر تقوایی + فیلم

  • کد خبر: ۳۴۶۹۵۴
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۱
بخش‌هایی از اولین فیلم ناتمام ناصر تقوایی + فیلم
«باغ بهشت» نخستین پروژه نیمه‌تمام کارنامه‌ تقوایی درباره معرفی فرش ایرانی است که فقط فیلمبرداری دو صحنه از آن باقی مانده بود تا پروژه تمام شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خیلی وقت است که از ناصر تقوایی، یکی از پیشگامان موج نو سینمای ایران، خبری نیست و احوالپرسی‌ها و پی گیری‌ها هم خبرهای چندان دقیقی را به اطلاع نمی‌رساند؛ فقط محرز است که این فیلمساز متولد سال ۱۳۱۹ به دلیل بیماری، توان ساخت فیلم را ندارد و حسرت به سرانجام رسیدن فیلم‌هایی مثل «زنگی‌ و رومی» و «چای تلخ» برای سینمای ایران هنوز باقی است.

البته «زنگی‌ و رومی» و «چای تلخ» یا «انسان کامل» تنها فیلمنامه‌های ناتمام تقوایی نیستند و در کارنامه او آثاری که با مشکل در ساخت یا سانسور مواجه شدند، کم نیستند. یکی از این فیلم‌های ناتمام «باغ بهشت» است که اگر تمام شده بود، به‌عنوان اولین مستند بلند سینمایی ناصر تقوایی محسوب می‌شد.

«باغ بهشت» نخستین پروژه نیمه‌تمام کارنامه‌ تقوایی درباره معرفی فرش ایرانی است که فقط فیلمبرداری دو صحنه از آن باقی مانده بود تا پروژه تمام شود. آنطور که خود تقوایی گفته است، مهرداد پهلبد - وزیر فرهنگ و هنر دوران پهلوی - با خصومت و لجبازی و موانعی که به وجود آورد، نگذاشت این فیلم تمام شود.

این مستند ناتمام که در دهه ۵۰ خوشیدی برای وزارت فرهنگ و هنر ساخته می‌شده، پس از انقلاب همراه با انبوهی از فیلم‌های دیگر به فیلمخانه ملی ایران واگذار می‌شود و زمانی که مسئولان فیلمخانه آن را شناسایی کردند، شامل قوطی‌هایی از چند حلقه نگاتیو بوده که روی آن‌ها نام «باغ بهشت» به کارگردانی ناصر تقوایی و با فیلمبرداری علیرضا زرین‌دست درج شده بود. همچنین روی یکی از حلقه‌های نگاتیو تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۵۳ ثبت شده بود.

بخش‌هایی از این مستند که جزئی از گنجینه فیلمخانه ملی ایران است، مرمت شده و صحنه‌های کوتاهی از آن در سال ۱۴۰۲ و در قالب یک فیلم کوتاه ۱۰ دقیقه‌ای در کنار تصاویر دیده نشده‌ای از مستندهای فیلمسازانی همچون منوچهر طیاب، داریوش مهرجویی، حسین ترابی و جمال شورجه در مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره سینماحقیقت برای اولین بار به نمایش درآمد و تاکنون دیگر در جایی نمایش داده نشده است.

تقوایی در طول پنج دهه فعالیت در سینما، فیلم‌های «آرامش در حضور دیگران»، «صادق‌کرده»، «نفرین»، «ناخدا خورشید»، «ای ایران»، «کاغذ بی‌خط»، تعدادی فیلم کوتاه و مستند و نیز سریال مشهور «دایی جان ناپلئون» را ساخته که این‌ تعداد فیلم با توجه به توانمندی ناصر تقوایی، تنوع فیلمنامه‌ها و طرح‌هایی که قصد ساختشان را داشت و هیچ‌گاه به سرانجام نرسیدند، می‌توانست بیش از این‌ها باشد.

ما با آرزوی سلامتی برای این کارگردان بزرگ سینما بخش‌هایی از اولین مستند بلند ناصر تقوایی را با همراهی فیلمخانه ملی ایران برای نخستین بار منتشر می‌کنیم.

این تصاویر شامل بخش‌هایی از فیلم ناتمام «باغ بهشت» است که البته نسخه‌ صداگذاری‌ شده‌ای از آن در دسترس نیست، به همین دلیل در این ویدیو از قطعات موسیقی انتخابی (قطعه‌ Bela Lugosi Is Dead از گروه Bauhaus) و همین‌طور گفتار متن دو فیلم «باد صبا» و «گزارشی از دریاچه رضائیه» استفاده شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->