رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴) دستگیری سارق خودرو در شهرری آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه
سرخط خبرها

برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

  • کد خبر: ۳۴۷۰۵۵
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟
معاون توسعه گردشگری سازمان ایرانیان خارج از کشور به ارائه پیشنهادات اجرایی برای بازیابی گردشگری ملی پرداخت و گفت: تشکیل کنسرسیوم گردشگری یکی از این پیشنهادات است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد فرزاد میرزایی قلعه بیان کرد: گردشگری به‌عنوان یکی از سه رکن اصلی اقتصاد فرهنگی، همواره در شرایط بحران از نخستین حوزه‌هایی است که آسیب جدی می‌بیند و نیازمند طراحی سناریو‌های متنوع برای بازسازی و تاب‌آوری، به‌ویژه در حوزه گردشگری بین‌المللی است.

وی راهبرد «توسعه گردشگری برای صلح پایدار» را مؤثرترین مسیر برای عبور از بحران‌های منطقه‌ای دانست و بر ضرورت شبکه‌سازی و ایجاد ساختار‌های همتاساز بین‌المللی در این راستا تأکید کرد.

به گفته میرزایی قلعه؛ بررسی روند‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌های اخیر، گردشگری ورودی به ایران با هدف تفریح و اوقات فراغت تقریباً متوقف شده و در سطح منطقه غرب آسیا نیز کاهش محسوسی داشته است. این روند، بیانگر پیوند مستقیم میان ناپایداری‌های امنیتی و افت فعالیت‌های گردشگری است.

مدیر اندیشکده گردشگری هویت‌محور بیان کرد: تجربه کشور‌های درگیر در منازعات نشان می‌دهد که گردشگری در مناطق جنگ‌زده تا شش ماه پس از پایان بحران، و در کشور‌های همسایه تا حدود ۴۵ روز، دچار رکود می‌شود. از آنجا که امنیت یکی از مؤلفه‌های کلیدی در انتخاب مقصد گردشگری است، این عامل در ایران و برخی کشور‌های پیرامونی دچار چالش‌های جدی شده که پیامد‌های آن بیش از همه بر دوش بخش خصوصی سنگینی می‌کند. شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه گردشگری معمولاً برنامه‌های راهبردی خود را در بازه‌های میان‌مدت و بلندمدت تنظیم کرده‌اند و ناپایداری‌های منطقه‌ای می‌تواند هم از منظر مالی و هم اعتبار بین‌المللی، به این برنامه‌ها لطمه جدی وارد کند.

وی گفت: بهترین راهکار برای مقابله با این وضعیت، بهره‌گیری از سناریو‌های از پیش طراحی‌شده در زمان ثبات است. چنین سناریو‌هایی باید توسط اندیشکده‌ها، مراکز پژوهشی و نهاد‌های تصمیم‌ساز تهیه می‌شد تا در شرایط بحران، به‌عنوان نقشه راه عمل کنند. نبود این زیرساخت‌های فکری، می‌تواند به سردرگمی در تصمیم‌گیری و ضعف در واکنش به بحران منجر شود.

میرزایی قلعه، با اشاره به شرایط دشوار فعالان بخش خصوصی گردشگری اظهار داشت: وقتی زیرساخت فکری و برنامه جایگزین برای دوران بحران وجود نداشته باشد، اعتماد عمومی آسیب می‌بیند و سخنان مقطعی مسئولان نمی‌تواند التیام‌بخش زیان‌های سنگین این بخش باشد.

وی در ادامه دو سناریوی احتمالی برای وضعیت آتی گردشگری کشور را تشریح کرد: ادامه تنش‌ها با رژیم اسرائیل، فضای مبهم پساآتش‌بس، عدم حصول توافق با غرب، و فعال شدن مکانیسم‌های فشار بین‌المللی؛ و سناریوی دوم حرکت به‌سوی صلح پایدار از طریق حصول توافق‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، با بازگشت تدریجی ثبات به فضای عمومی کشور.

میرزایی قلعه به ارائه پیشنهادات اجرایی برای بازیابی گردشگری ملی پرداخت این پیشنهادات عبارتند از:

تشکیل کنسرسیوم ملی و بین‌المللی گردشگری با مشارکت بخش خصوصی

هدایت برنامه‌های گردشگری داخلی و ایجاد سازوکار‌های حمایتی برای نیروی انسانی

طراحی و ترویج مدل‌های فروش اعتباری در خدمات گردشگری

راه‌اندازی طرح‌های گردشگری رهنی برای تحریک تقاضا

تمرکز بر نقاط قوت مزیتی گردشگری ایران

تقسیم‌بندی جغرافیایی کشور براساس مزیت‌های گردشگری و ایجاد مثلث‌های مکمل گردشگری برای تکمیل زنجیره خدمات در هر منطقه

بازتعریف تصویر ایران در سه دوره زمانی: پیش از بحران، دوران بحران، و پس از آن

فعال‌سازی ظرفیت‌های سفارتخانه‌ها برای تسهیل صدور ویزا و تسهیل سفر به ایران

بسته‌بندی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور براساس نیاز بازار‌های هدف

حمایت مالی هدفمند از فعالان گردشگری آسیب‌دیده

شبکه‌سازی جریان گردشگری ایران با کشور‌های منطقه

تدوین برنامه‌های اجرایی کوتاه‌مدت برای توانمندسازی بخش خصوصی

تخصیص بسته‌های حمایتی ویژه به شرکت‌های حمل‌ونقل فعال در گردشگری

اعمال معافیت یا تقسیط مالیاتی ویژه در دوره بحران برای کسب‌وکار‌های گردشگری

بازسازی برند ایران به‌عنوان مقصد تمدنیِ مبتنی بر صلح

قرار دادن اقتصاد گردشگری در اولویت سیاست‌گذاری‌های کلان دولت

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->