ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر تخلیه ۷۰ درصد بار برنج قاچاق پاکستانی در مازندران و توزیع در بازار به اسم برنج ایرانی اولین حراج شمش طلا در مردادماه، فردا (۵ مرداد ۱۴۰۴) | وجه‌الضمان یک میلیارد تومانی به ازای هر شمش نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرد | ایجاد مشکلات در این شیوه ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار نفر برای دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان افزایش قیمت نفت (۳ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی

  • کد خبر: ۳۴۷۴۰۷
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۸
واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی
بعد از افزایش واردات ۱۰۰ درصدی پارچه در پایان سال ۱۴۰۰ که منجر به اعتراض و نگرانی تولیدکنندگان حوزه نساجی شده بود، آمار جدیدی توسط واحد مطالعات آماری و راهبردی دبیرخانه انجمن صنایع نساجی منتشر شده است؛ بر اساس این آمار، میزان واردات اقلام نساجی به خصوص پارچه، در ۳ ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، کاهشی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، میزان واردات پارچه به لحاظ ارزشی از ۳۳۴ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹، به بیش از ۷۶۹ میلیون دلار در پایان سال ۱۴۰۰ رسیده بود. یعنی رشد بیش از ۱۰۰ درصدی واردات تنها در یک سال. این اتفاق در نهایت باعث ایجاد نگرانی و اعتراض توسط تولیدکنندگان داخلی شد و در پی اعتراض آنها، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در بازدید از یک واحد تولیدی، دستور ممنوعیت واردات پارچه‌هایی را صادر کرد که مشابه آن در داخل کشور تولید می‌شود.

حالا با گذشت چند ماه از صدور این دستور، بررسی آمار‌های تازه‌ای که توسط واحد مطالعات آماری و راهبردی دبیرخانه انجمن صنایع نساجی منتشر شده است، خبر از کاهش ورود اقلام نساجی به مبادی کشور می‌دهد.

بنابر این آمار، میزان واردات اقلام نساجی در ۳ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳، نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۳، ۱۳۲ میلیون دلار کاهش پیدا کرده و به ۳۲۴ میلیون دلار رسیده است. همچنین به لحاظ وزنی نیز ۳۷ هزار تن کاهش پیدا کرده و به ۱۱۴ هزار تن رسیده است.

۱۳۲ میلیون دلار از میزان واردات اقلام نساجی کاهش پیدا کرده است که بنابر آمار، ۹۰ میلیون دلار آن مربوط به کاهش واردات پارچه و ۴۲ میلیون دلار نیز مربوط به کاهش واردات اقلام دیگر است.

علاوه بر کاهش واردات پارچه در این مدت زمان، میزان واردات ماشین آلات نیز روند کاهشی را طی کرده است. بر اساس آمار این مرکز، واردات ماشین آلات نساجی در ۳ ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به لحاظ ارزشی، ۲۵ میلیون دلار کاهش یافته و به ۶۳ میلیون دلار رسیده است. در صورتی که میزان واردات ماشین آلات نساجی در ۳ ماه ابتدای سال گذشته ۸۸ میلیون دلار بوده است.

کاهش واردات ماشین آلات نساجی، بر خلاف پارچه، اتفاق مثبتی قلمداد نمی‌شود. برای افزایش ظرفیت تولید در صنعت نساجی به مواد اولیه و ماشین آلات نیاز است؛ بنابراین باید بر خلاف پارچه و محصولات نهایی زنجیره تولید، واردات ماشین آلات افزایش پیدا کند. با افزایش واردات ماشین آلات و مواد اولیه ظرفیت تولید و رشد این صنعت نیز بیشتر خواهد شد. در نتیجه می‌توان در مدت زمان کوتاهی به مرحله صادرات این محصولات رسید و حضور پررنگی در بازار‌های منطقه داشت.

بنابر گفته‌های مسئولان و تولیدکنندگان صنعت نساجی، مهمترین دلیل عدم واردات ماشین آلات، عدم تخصیص ارز و طولانی بودن صف دریافت آن است.

منبع: دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->