نمایشنامه «مولودی» تی‌. اس. الیوت منتشر شد گفتگوی جواد موگویی و سیدعباس عراقچی به زودی از شبکه سه + تیزر و توضیحات مجری محسن قصابیان به سریال «کوری» پیوست نوجوانان مشهدی در برنامه «بوم بوم تل‌آویو» تصویرگر مقاومت شدند مهلت پایانی برای شرکت در جشنواره فیلم کوتاه تهران+ جزئیات فیلم «یکی از آنها» در آمریکا رقابت می‌کند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ تاریخ و ساعت دقیق بازپخش سریال جومونگ در سال ۱۴۰۴ مشخص شد + ساعت تکرار «دنی ویلنوو» کارگردان جدید جیمزباند شد نگاهی به نقش‌آفرینی بازیگران مرد اصلی سریال «از یاد رفته» مستند «من علی صیاد شیرازی هستم» روی آنتن + زمان پخش انتشار کتاب «حریر غزاله» برنده جایزه «بوکر» انتشار نسخه دیجیتالی پروژه موسیقایی «سوئیت سمفونی مینودر» تشدید بیماری «ایرج جنتی عطایی» شاعر و ترانه‌سرا «پدر، مادر، خواهر، برادر» جیم جارموش در راه جشنواره فیلم نیویورک ۲۰۲۵ تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
سرخط خبرها

تشدید بیماری «ایرج جنتی عطایی» شاعر و ترانه‌سرا

  • کد خبر: ۳۴۷۶۵۳
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
تشدید بیماری «ایرج جنتی عطایی» شاعر و ترانه‌سرا
یغما گلرویی با انتشار استوری در صفحه‌اش خبر از تشدید بیماری ایرج جنتی عطایی شاعر و ترانه‌سرا داده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گلرویی نوشت: «متاسفانه مدتی است بیماری دیمنشیای ایرج جنتی عطایی گرامی پیشرفت کرده و او درحال حاضر در بیمارستان بستری هستند. خوشبختانه تمام امکانات پزشکی برای شان فراهم است و نیازی به کمک کسی نیست.

چیزی که این روز‌ها بیش از همه به آن احتیاج دارند، آرامش است. از دوستان پی گیر خواهش می‌کنم از سر دلسوزی هم شده درباره شرایط او شایعه‌سازی نکنند. ایرج نیازمند کمک کسی نیست. دردِ بزرگ او در تمام این چهل و اندی سال، تبعید بوده و این دردی‌ است که دیگر برای درمانش دیر شده است.»

ایرج جنتی عطایی، شاعر، ترانه‌سرا و نمایشنامه‌نویس برجسته، در ۱۹ دی ۱۳۲۵ در مشهد چشم به جهان گشود. مادر او، اهل عشق‌آباد، پس از فشار‌های حکومت استالین ناچار به مهاجرت به ایران شد و پدرش از نیرو‌های ارتش بود. به همین دلیل، بخشی از دوران کودکی ایرج در شهر‌های مشهد و دزفول سپری شد. با این حال، اقامت در تهران در نوجوانی، نقطه عطفی در شکل‌گیری شخصیت و مسیر هنری او به شمار می‌آید.

او در دانشگاه تهران رشته تئاتر خواند و سپس در کالج چلسی انگلستان در زمینه جامعه‌شناسی هنر ادامه تحصیل داد. جنتی عطایی از همان سال‌های نوجوانی، در آغاز دهه ۱۳۴۰ خورشیدی، قدم به دنیای ترانه گذاشت. نخستین آثارش با همکاری میلاد کیایی ساخته شد و از طریق برنامه‌ای رادیویی برای علاقه‌مندان پخش می‌شد.

ترانه‌های او با صدای خوانندگان بزرگی، چون داریوش، ابی، عارف، فریدون فرخزاد و دیگران، در حافظه‌ی جمعی ایرانیان ماندگار شده‌اند. جنتی عطایی یکی از پایه‌گذاران جریان موج نوی ترانه در دهه‌های پایانی پیش از انقلاب به‌شمار می‌آید؛ جریانی هم‌زمان با موج نو در سینما و ادامه‌دهنده مسیر شعر نوی نیمایی که واکنشی به تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن روزگار بود.

ایرج جنتی عطایی، در کنار چهره‌هایی، چون شهیار قنبری، اردلان سرفراز، زویا زاکاریان و دیگران، به ترانه فارسی جان تازه‌ای بخشید و چشم‌انداز موسیقی پاپ ایران را دگرگون کرد. آثار او از «چکاوک»، «قصه گل و تگرگ»، «قصه وفا» و «یاور همیشه مؤمن» تا «پرنده مهاجر»، «شب نیلوفری» و بسیاری دیگر، تنها ترانه نیستند؛ روایت‌هایی شاعرانه از عشق، رنج، تبعید، و رؤیاهایی‌اند که هنوز خیلی‌ها با شنیدنشان خاطرات شان زنده می‌شود.

منبع: خبرفوری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->