به گزارش شهرآرانیوز؛ راه اندازی رادار هواشناسی، یکی از اقداماتی است که باید در استان انجام شود، اما مدتهاست که مانند خیلی از پروژههای دیگر استانی به دلایل مختلف دستخوش تأخیر شده است و اکنون حدود نوزده سال از احداث این رادار در خراسان رضوی گذشته است.
حال مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی امیدوار است که برج رادار، امسال تکمیل شود و پس از آن هر زمان که تجهیزات به دست سازمان برسد، کار شروع خواهد شد. «پایش و پیشبینیهای کوتاهمدت و خردمقیاسی که برخی اوقات بر روی نقشههای هواشناسی نیز ترمیم نمیشود و انجام کارهای تحقیقاتی» با نصب رادار ممکن میشود.
ضمن اینکه این رادار میتواند وقوع مخاطراتی مانند سیل و... را زودتر پیشبینی کرده و در نتیجه جلو بروز خسارات را بگیرد. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم طبق اعلام کارشناسان هواشناسی، این رادار میتواند شش ساعت زودتر پیشبینی دقیقی ارائه دهد و البته در پیشبینیهای یک یا دو روزه منطقه نیز کمککننده است.
علیاصغر دهقانپور در گفتوگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، بیان کرد: بخش زیرساخت رادارهای هواشناسی به استانها واگذار شده و جزو تکالیف استانی است که تاکنون قسمت ساختمانی و ابنیه آن تکمیل شده، برج رادار نیز که با توجه به طراحیاش، هجدهمتری بوده، در حال تکمیل است.
او با اشاره به اینکه خرید تجهیزات توسط سازمان مرکزی و از محل اعتبارات ملی تأمین میشود، افزود: در همین خصوص سازمان، مناقصه برگزار کرده و به محض اینکه تجهیزات وارد شود، برای نصب آنها تصمیمگیری خواهد شد. در حال حاضر با توجه به محدودیتهایی که به لحاظ تحریمها وجود دارد، سازمان در حال پیگیری برای ورود تجهیزات است. اما زمان آن مشخص نیست.
دهقانپور با بیان اینکه با توجه به پیگیریها، خراسان رضوی برای تأمین تجهیزات جزو اولویتها قرار گرفته است، اظهار کرد: امسال ۱۰ میلیارد تومان برای ساخت برج، بودجه در اختیارمان قرار گرفته و بخشی از کارهای مربوط به محوطهسازی و محصور کردن دیوار اطراف آن انجام شده است. به طور کلی تاکنون برای این ساختمان حدود ۲۳ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی مشکل اصلی در این زمینه را نیروی انسانی، چه به لحاظ کادر متخصص و چه حفاظت فیزیکی دانست و بیان کرد: چارت سازمانی آن طراحی شده است تا از طرف ستاد و سازمان مدیریت، برنامه و بودجه کشور مجوز استخدام نیروها دریافت شود. برای قسمت کارشناسی این رادار، چهار نفر و برای بخش حفاظت فیزیکی نیز چهار نفر نیاز است.
دهقانپور جانمایی محل رادار هواشناسی را ارتفاعات خواجهمراد بیان کرد و ادامه داد: مشکل بعدی این رادار، موضوع جاده دسترسی آن است که بخشهایی از آن خطرناک بوده و فقط تردد یک ماشین میسر است، حتی به دلیل اینکه بخشی از جاده در ارتفاعات است، در برخی نقاط آن دید مناسبی هم برای طرف مقابل وجود ندارد. امیدواریم شهرداری و اداره راه کمک کنند تا این جاده استاندارد شود. جاده اختصاصی رادار را اداره هواشناسی احداث کرده است، اما جاده ورودی به سمت رادار یک مسیر قدیمی خاکی است که باید عرض آن بیشتر شود.