به گزارش شهرآرانیوز، در این بیانیه آمده است که «سوء تغذیه در نوار غزه به سمت مسیری خطرناک در حرکت است و تعداد مرگ و میر در ماه ژوئیه به شدت افزایش یافته است. از ۷۴ مورد مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه در سال ۲۰۲۵، ۶۳ مورد در ماه ژوئیه رخ داده است، از جمله ۲۴ کودک زیر پنج سال، یک کودک بالای پنج سال و ۳۸ بزرگسال».
طبق این بیانیه، بیش از ۵۰۰۰ کودک زیر پنج سال در دو هفته اول ژوئیه برای درمان سوء تغذیه در کلینیکهای سرپایی بستری شدهاند که ۱۸ درصد از آنها از سوء تغذیه حاد شدید، که تهدیدکنندهترین شکل این بیماری است، رنج میبرند.
سازمان جهانی بهداشت افزود: «این بحران به شدت بر زنان باردار و شیرده تأثیر میگذارد. دادههای غربالگری خوشهای تغذیهای اخیر نشان میدهد که بیش از ۴۰ درصد از آنها از سوءتغذیه حاد شدید رنج میبرند.»
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که اکثر این افراد هنگام ورود به مراکز درمانی یا اندکی پس از آن جان خود را از دست دادهاند و علائم واضحی از سوء تغذیه شدید نشان دادهاند.
سازمان جهانی بهداشت افزود: «این بحران کاملاً قابل پیشگیری است. ممانعت و تأخیر عمدی اسرائیل در رساندن کمکهای غذایی، بهداشتی و بشردوستانه در مقیاس بزرگ، جان بسیاری را گرفته است.»
روز چهارشنبه، سازمان جهانی بهداشت از افزایش شدید مرگ و میر ناشی از سوءتغذیه در نوار غزه، از جمله ۲۱ مورد مرگ مستند کودکان زیر پنج سال تنها در سال ۲۰۲۵، خبر داد.
«تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت که سوءتغذیه حاد بیش از ۱۰ درصد از جمعیت غزه را تحت تأثیر قرار داده است و بیش از ۲۰ درصد از زنان باردار و شیرده از سوءتغذیه رنج میبرند که اغلب شدید است.
او تاکید کرد که بحران گرسنگی با اختلال در تأمین کمکهای بشردوستانه و محدودیتهای دسترسی تشدید میشود.
در ماه مه، رژیم صهیونیستی طرحی را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مناطقی از غزه که پیشتر عاری از حماس اعلام کرده بود، اعلام کرد.
«فیلیپ لازارینی»، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا)، اسرائیل را به استفاده ابزاری از کمکهای بشردوستانه برای آواره کردن اجباری فلسطینیها متهم کرد.
منبع: ایسنا