آغاز عملیات انسداد چاه‌های آب غیرمجاز در محدوده شهری تربت حیدریه (۶ مرداد ۱۴۰۴) اخطار بانک مرکزی | اگر سفر اربعین نرفتید، ارز مسافرتی را پس بدهید پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴) آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | ریزش ۷۰ میلیونی دیگنیتی بررسی قیمت‌های امروز خودرو‌های داخلی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | سهند به ۶۰۷ میلیون تومان افت قیمت کرد نرخ تورم تیر ماه ۱۴۰۴ رشد کرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین افزایشی شد برق ۳۵۹ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد وزیر نیرو: مردم خاموشی‌های بیش از ۲ ساعت را گزارش دهند ثبت نام محصولات ایران خودرو در قالب ۳ طرح عادی، خودرو فرسوده و جوانی جمعیت آغاز شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) سردرگمی زائران و اختلال در اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های غیرحضوری ۴ بانک جهت خرید ارز اربعین (۶ مرداد ۱۴۰۴) ریزش شدید بورس در پی اخبار ضدونقیض تعطیلات یک‌هفته‌ای | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ بلیت رفت‌وبرگشت مشهد–نجف ۱۵ میلیون تومان اعلام شد معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات تاثیر واردات تدریجی خودرو بر قیمت‌ها چگونه است؟ ویدئو | رئیس سازمان بورس: حمایت از بازار ادامه دارد، اما با منطق!
سرخط خبرها

واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات

  • کد خبر: ۳۴۷۹۲۳
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴
واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات
عضو انجمن فرآوری برنج گفت: مجموع اشتباهات در ارائه آمار میزان تولید و عدم واردات به موقع و کافی منجر به نابسامانی بازار برنج شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سالار ساکت با اشاره به وضعیت کنونی بازار برنج گفت: در خصوص مباحث مربوط به احتکار باید گفت که انبارش در تمام کالا‌های اساسی وجود دارد و تنها مربوط به برنج نیست چرا که برخی فعالان اقتصادی، کشاورزان و کارخانه داران ترجیح می‌دهند که در چنین شرایطی سرمایه خود را به کالا تبدیل کنند و آن را در قالب ریال نگه داری نکنند. با این حال حجم این احتکار به اندازه‌ای نیست که بتواند بازار بزرگی مانند بازار برنج را بر هم بریزد و برای آن ایجاد مشکل کند.

وی تصریح کرد: انبارش طولانی مدت محصولی مانند برنج به دلیل آسیب دیدگی، آفت زدگی و مواردی از این قبیل عملا امکان پذیر نیست ضمن اینکه الان در پایان فصل زراعی هستیم و هر کس که برنجی در انبار دارد حتی خود کشاورزان، محصول شان را به بازار عرضه خواهند کرد.

این فعال بخش خصوصی درباره علت نابسامانی بازار برنج گفت: سال گذشته کارشناسان به وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مسئول هشدار دادند که اقدامات در حال انجام، منجر به ایجاد بی‌نظمی در بازار این کالای اساسی خواهد شد، اما متاسفانه کسی به این هشدار‌ها توجه نکرد.

عضو انجمن فراوری برنج ایران با بیان اینکه سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی آمار تولید برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام کرد، گفت: همان زمان هم انجمن‌های تخصصی مربوطه عنوان کردند که اطلاعات و آمار با ارقامی که معاونت زراعت وقت اعلام می‌کرد هم خوانی ندارد.

وی با بیان اینکه معتقدیم سطح زیرکشت برنج به دلیل تغییر کاربری و مسائل ارث بری در حال کاهش است، افزود: این اتفاق هم در شمال و هم در سایر استان‌ها از جمله خوزستان، اصفهان و ... رخ داده ضمن اینکه وضعیت خشکسالی کشور مزید بر علت شده چرا که برنج محصولی آب بر است و تولید آن در شرایط تنش آبی موجود با مشکل مواجه می‌شود. پیشنهاد می‌گردد مسئولان امر برای غلبه رفع بخشی از مشکلات تامین برنج توجه بیشتری به کشت فراسرزمینی و فراوری برنج خارجی در داخل کشور داشته باشند.

ساکت برنامه واردات برای سال گذشته را ۱.۲ میلیون تن اعلام و اضافه کرد: این برنامه نیز به طور کامل و طبق زمان بندی مناسب محقق نشد و حدود ۶۰ هزار تن کمتر از رقم پیش بینی شده، واردات انجام گرفت. همچنین بخشی از این واردات به پایان فصل زراعی موکول گردید و امکان تامین به موقع با قیمت مناسب برای تجار فراهم نشد.

وی تصریح کرد: در بحث تنظیم بازار تحقق واردات یک مساله است و تحقق به موقع آن مساله‌ای دیگر. اگر تامین یک کالای اساسی به میزان کافی و به موقع صورت نگیرد به ویژه در دوران اوج مصرف مانند ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، تنشی در بازار ایجاد می‌شود که بعد از آن حتی اگر چندین برابر نیاز کالا به بازار تزریق شود، بازار دیگر به آرامش سابق باز نخواهد گشت و تجربه بار‌ها این مساله را ثابت کرده است، اما متاسفانه کماکان به آن توجهی نمی‌شود.

ساکت ادامه داد: سال گذشته نیز علاوه بر اینکه ثبت سفارش‌ها به موقع انجام نشد، محدودیت‌هایی نیز مانند زمان بسیار محدود اعتبار ثبت سفارشات در این حوزه ایجاد شد که زمینه ساز شرایط فعلی بود.

وی با بیان اینکه فعالان صنعت برنج و تولیدکنندگان به صورت مستمر در استان‌های شمالی در حال رصد وضعیت تولید و سطح زیر کشت هستند، افزود: واقعیت این است که سطح زیرکشت برنج در شمال کشور تقریبا ۶۰۰ هزار هکتار است و به صورت متفرقه نیز ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت برنج در دیگر استان‌های کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: در این سطح زیرکشت ۳.۵ میلیون تن شلتوک تولید می‌شود که تولید برنج آن در نهایت به ۱.۸ میلیون تن خواهد رسید ضمن اینکه امسال به دلیل شرایط خشکسالی احتمال دارد این مقدار نیز به محقق نگردد.

ساکت گفت: بنابراین برای تامین کسری مصرف برنج کشور در سال زراعی جاری باید حدود ۱.۴ میلیون تن واردات انجام شود، که با توجه به شرایط منطقه و کشور وزارت جهاد کشاورزی برنامه واردات برای سال‌جاری را به درستی ۱.۵ میلیون تن بر اساس شنیده‌ها در نظر گرفته است.

ساکت عنوان کرد: فشار زیادی از سوی نمایندگان استان‌های شمالی برای متوقف کردن و اخلال در روند واردات برنج وجود دارد که به نظر این مساله بیشتر نشات گرفته از نگاه بخشی آنان بوده و منافع ملی را تامین نمی‌نماید و دسترسی مصرف کنندگان را که تحت فشار اقتصادی قرار دارند، به این کالای اساسی محدودتر می‌سازد.

این فعال بخش خصوصی درباره اینکه آیا انتظار کاهش قیمت برنج در روز‌های آتی وجود دارد، گفت: معمولا با آغاز فصل برداشت انتظار کاهش قیمت وجود دارد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که هم اکنون کشاورزان شلتوک را با قیمت تقریبی ۱۰۰ هزار تومان عرضه نموده‌اند، در حالی که برآورد می‌شد این رقم حدود ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان باشد. این در حالی است که راندمان و کیفیت شلتوک ابتدای برداشت ار کیفیت بسیار بالایی نیز برخوردار نمی‌باشد.

ساکت ادامه داد: بنابراین احتمال می‌دهیم قیمت برنج کیفی به ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار تومان برسد و امیدواریم کاهش قیمت در انواع برنج کمی بیشتر از این مقدار باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته کشاورزان در ابتدای فصل بخش قابل توجهی از برنج خود را با قیمت ۸۰ الی ۹۰ هزار تومان فروختند، گفت: هیچ گاه کل محصول با قیمت ابتدای فصل عرضه نمی‌شود و بعضا به تدریج برنج با قیمت‌های بالاتر نیز توسط کشاورزان عرضه شده است.

ساکت اضافه کرد: امسال نیز با توجه به تجربه سال گذشته، کشاورزان قطعا محصول خود را به تدریج عرضه خواهند کرد و هم اکنون نیز فروش آن را با قیمت ۱۰۰ هزار تومان شروع کرده‌اند که رقم بالایی است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->